Jelentkezz be Regisztrálj
Merida
Írta 2006. december 09. - 15:11
Írta 2006. december 09. - 14:22
Tegnap nagy hévvel pakolom fel magamra a bicós cuccokat, nagy vigyorral az arcomon, hogy dejó, ma megint fél bp-t bejárom ide kell mennem, oda kell mennem. Táska minden fel, indulás. 4 tekerés a ház elõtt, recccs, bizikli azonnal mintha satufékkel lenne ellátva. Mi az isten?! Szétnyílt a láncszem, beakadt a váltóba amit azzal a lendülettel letéptem a váltópapucsnál, valamint szépen kiszakadt belõle a bowden. Azóta szegény Lajosom kórházban van, remélhetõleg garanciálisan megmûtik, de aztán fene se tudja, lehet már itt lesz ez a vizitdíj is meg minden.. Áh, de a lényeg az, hogy elmondhatatlanul szomorú vagyok, Drágaszágom nélkül maradtam több napra, és pont egy ilyen szép napfényes szombaton... Keserû az élet gyerekek!
Írta 2006. november 18. - 18:26
Jó fej csávók, ahogyan elnéztem frankón megszállottak...
Meridáék szépek lettek nagyon, csak nem bírtam kivárni febr. - márc. míg kaphatóak lesznek. Nekem a crossway TFS 100 d az etalon. Nagyon franko...
Írta 2006. november 18. - 16:57
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. november 18. - 15:56
edit: enté képén tessék csak nézni a fejcsõ környékét.
A hegesztés...
Írta 2006. november 18. - 15:14
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. november 18. - 14:27
Amúgy meg kaptam képeket a Hardy Steelrõl:) NAgyon de nagyon szép lett, ahogy látom jár hozzá kormánycsapágy, 26-24"-os kerék v-fékkel, rotorfelfogatás, súly kb 3100g.
Egyet nem értek: a jobb támvillára nem tudom minek bovdenvezetõ szem meg iscg ha nincs rajta váltófül:)..
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Írta 2006. november 18. - 13:14
engem fõleg a AM 500-D érdekelne?
Írta 2006. november 17. - 22:28
Írta 2006. november 16. - 20:31
Ma átvettünk a KTM-et. Így elsõre teljesen frankó. Srácék beálítottak mindent, így sok dolgunk nem akadt. Jófek brigád volt, kaptunk ajcsiba 2-2 lámpát a biztonságos közlekedés érdekében. Gondolom simán belefért az árrésbe, de akkor is aranyos dolog.
Szombaton jó idõ, így irány a köszegi hegyek. Aki még nem járt arra, nézzen el. Minden stílusnak van megfelelõ pálya. DH-nak ajánlom a sípályát...adrenalinbomba aszongyák az élvezõk...
Helo
lecso30
Írta 2006. november 15. - 23:34
offKb.176 cm vagyok és a 18-as Merida pont három centivel hosszabb a kelleténél. A stucni 110-es, a nyeregcsõ feje hátranyúlik. Könnyen el tudom képzelni, hogy egy rövidebb felsõtestû és karú, mondjuk 160 centis lány az elsõ kanyarnál fának megy. Már ha eljut ez elsõ fa közelébe.
lecso30
Örülünk hogy segíthettünk. A KTM nagyon szép trekking bringákat gyárt! Helyes választás! Jó túrázgatást!
érdekes, bár nem vagyunk egyformák, én is 176 vok, és nekem 110-as stucnival pont jó a 18as kona ami kb olyan hosszú mint a merida . igaz egyenes csõvel
on
lecso30....használjátok egészséggel, tekerjetek sokat
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. november 15. - 22:36
Kb.176 cm vagyok és a 18-as Merida pont három centivel hosszabb a kelleténél. A stucni 110-es, a nyeregcsõ feje hátranyúlik. Könnyen el tudom képzelni, hogy egy rövidebb felsõtestû és karú, mondjuk 160 centis lány az elsõ kanyarnál fának megy. Már ha eljut ez elsõ fa közelébe.A "lánynak" én nem vennék "csaj" vázas bringát. Sokkal stabilabb és masszívabb egy férfi vázas. Nekem Pl.: egy 2006-os Matts Pro-m van 18-as vázgeometriával, a lány 150cm vagy anál magasabb akkor nyugodtan lehet venni neki egy 18-as vázgeometriás férfi bicajt.
lecso30
Örülünk hogy segíthettünk. A KTM nagyon szép trekking bringákat gyárt! Helyes választás! Jó túrázgatást!
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. november 15. - 22:28
Írta 2006. november 15. - 22:25
Na megyek, meglesem a Szökés következõ részét. Nem is értem miért nem szöknek egy frankó cangával...
Üdv.
lecso30
Írta 2006. november 15. - 22:20
176 vagyok és a 18-as Merida pont három centivel hosszabb a kelleténél. Könnyen el tudom képzelni, hogy a rövidebb felsõtestû és karú, modjuk 160 centis lány az elsõ kanyarnál fának megy. Már ha eljut ez elsõ fa közelébe.A "lánynak" én nem vennék "csaj" vázas bringát. Sokkal stabilabb és masszívabb egy férfi vázas. Nekem Pl.: egy 2006-os Matts Pro-m van 18-as vázgeometriával, a lány 150cm vagy anál magasabb akkor nyugodtan lehet venni neki egy 18-as vázgeometriás férfi bicajt.
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2006. november 15. - 21:49
Kedves enté; bálna; homér; biketigger nagyon köszönöm a segítségeteket. Öszedugtuk a fejünket a kedvessel és megoldottuk a problémát. Tekintve, hogy tényleg csak ennyi vupiupi állt a rendelkezésünkre, minimális mozgásterünk maradt. Meggyõztük magunkat, hogy nekünk nem kell MTB, tökéletesen megfelel egy trekking canga is. Így becuppantunk egy kereskedésbe Szombathelyen. A srác jó fej volt, de már szét idegeltük sztem. És a megoldás 2 db KTM life one típ. kerékpár lett. Pénzügyileg éppen belefértünk, és olyan megbízhatónak tûnik a dolog. Anya, nõi vázas bringát választott, sokkal kényelmesebb szerinte. Srácunk, aszonta a merevséggel és tartóssággal nem lehet probléma. Replikáztam, hogy majd az idõ megoldja stb. stb. jó fej volt, van gar. szervíz ilyesmi. Ha rosszul választottunk kiderül és nagyon zabosan ugyan, de veszek egy Meridát. Mert sztem. kva jók, fõleg a 2007-es modellek. De a pénz nagy úr, fõleg mostanában.
Még egyszer nagyon köszönöm kedves és önzetlen segítségeteket. Remélem kérhetek tõletek tanácsot most már KTM-es ként is.
Üdv.
lecso
Nem választottatok rosszul! Sõt! Az az igazság, hogy aki tényleg ugy gondolja, hogy nem akar vadulni egyáltalán, de azért át akar tekerni néha egykét mezõn, light-os terepen, annak ez kell... De sokan a társadalmi berögzõdés, meg "hogy néz már ki" dolgok miatt nem vesznek trekinget, csak azok akik értelmesen állnak a dologhoz, mint ti! Mi is eladtunk idén sok trekinget, de nekem nagyon nagy élmény volt az amikor bejött egy olyan valaki, akinek tényleg ez kellett, és értelmes pro-kontra érvek alapján ugyanigy trekinget választott... Osztrákból kellett behozni, 400e-s ktm-et. Jó persze, ez más kategória, de maga a dolog, hogy képes valaki kiadni ennyi pénzt nem montira, azt nagyon nagy dolognak tartom.
Szóval szerintem a ktm-el is és magával a trekinggel is jól jártatok, nyugi, már csak a vidám tekerés van hátra! hajrá!
ON
Írta 2006. november 15. - 21:43
Még egyszer nagyon köszönöm kedves és önzetlen segítségeteket. Remélem kérhetek tõletek tanácsot most már KTM-es ként is.
Üdv.
lecso
Írta 2006. november 15. - 20:22
azért jó 175 centi alatt a 18-as az még férfiembernek is nagy ...sztem..lecso30
Sya.
A "lánynak" én nem vennék "csaj" vázas bringát.
Sokkal stabilabb és masszívabb egy férfi vázas.
Nekem Pl.: egy 2006-os Matts Pro-m van 18-as vázgeometriával, a lány 150cm vagy anál magasabb akkor nyugodtan lehet venni neki egy 18-as vázgeometriás férfi bicajt.
Más: Tárcsafék: Ha nem mentek a hegyekbe versenyezni akkor szerintem felesleges, nem éri meg azt a 60-70e forint pluszt a tárcsa fék csak annak kell aki komolyan használja hegyi túrákra vagy versenyekre.
Egy nornális V fék bõven elég "civil" használatra.
A 2006 Matts Sport szériából nyugodtan válogathatsz azok jók, de nem hinném hogy lanné még valahol az országban. Ha nem sürgös a vásárlás akkor várd meg a tavaszt addigra kijönnek a 2007-es modellek, és akkor friss lesz a választék és biztos hogy lesz belõlük az országban.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. november 15. - 20:08
Sya.
A "lánynak" én nem vennék "csaj" vázas bringát.
Sokkal stabilabb és masszívabb egy férfi vázas.
Nekem Pl.: egy 2006-os Matts Pro-m van 18-as vázgeometriával, a lány 150cm vagy anál magasabb akkor nyugodtan lehet venni neki egy 18-as vázgeometriás férfi bicajt.
Más: Tárcsafék: Ha nem mentek a hegyekbe versenyezni akkor szerintem felesleges, nem éri meg azt a 60-70e forint pluszt a tárcsa fék csak annak kell aki komolyan használja hegyi túrákra vagy versenyekre.
Egy nornális V fék bõven elég "civil" használatra.
A 2006 Matts Sport szériából nyugodtan válogathatsz azok jók, de nem hinném hogy lanné még valahol az országban. Ha nem sürgös a vásárlás akkor várd meg a tavaszt addigra kijönnek a 2007-es modellek, és akkor friss lesz a választék és biztos hogy lesz belõlük az országban.
Írta 2006. november 15. - 12:25
...Kb. 100 - 100 ezer Ft-nk van bicajonként +- 20-30 ezer.
...jó választás lehet a Juliet széria...
Hát abból a "ONE" lehet így csak esélyes, az telibe 100e, ha szerencsétek van akkor a kereskedõ enged belõle... (mi szoktunk) Meg persze ha van készleten meg a nagykerbe egyáltalán még belõle. Amugy ezzel jól járnátok, meg ha szereti a pirosas-bordósat, akkor teccene is neki... A "FIVE" már 170e, az sok... Megoldható a tárcsafék rátetetése, de én sem látom fontosnak a leírtak alapján. Úgysem fog(tok) kimenni nagy dzsuvában, akkor meg egy jó v-fék tökéletesen elég, lefelé meg nem gondolnám, hogy egy Kiss Dalma lenne, de minden elõfordulhat...