Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

edit: szerintem a jelenlegi vázak magasan jobban bírják a gyûrõdést

Ja, azért tört el a 2006-os szezonban 4 Merida karbonváz (és ez csak az amit én tudok és láttam) Ja, és rendeltetésszerû használat mellett...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
A kérdéseitekre: én is vártam rá elég hosszan, legyen elég annyi hogy már ott tartottam hogy hozok egyet a tetõn Németországból vagy a Sógoroktól... A szóban forgó 3000-est volt szerencsém látni és kicsit megdöfködni a Wilkerben, tényleg jól nézett ki és "jó volt a fogása".

A 800-asra visszatérve: nem hagyom ott sehol, simán egyszerûen nem merem... Ennélfogva csak egyféle lakatot tudok javasolni: B30-as kézi falazóblokk, egysorosan, feszített vasbeton födémmel a tetején, éjjeliõrrel az ajtóban. De tényleg, ki a fene merne itt az utcán hagyni egy ilyen gépet? :(

A rugózásról: nem tudom konkrétan mire kérdezel, inkáb azt mondom amit gondolok. Az elsõ teló okés, szaporán kell a lockouthoz és a csillapításhoz nyúlni és akkor mindig annyit ad amennyit kell.

A hátsó rugóstag már más tészta. (Ario 2.1-es). Két baja van: egyrészt az én 92 kilómhoz gyári állapotban nagyon lágy, másrászt baromira hiányzik belõle a lockout vagy a propedal (vagy akármi,mert mászáskor az agyamra megy úgy pogózik). Itt érdemes lehet elgondolkozni egy Ario 2.2-esen, MC 3.3-ason vagy ha nem ragaszkodunk a Roxhoz akkor egy Fox Float RP2 / RP23-ason. Az Ario 2.1-es állítható reboundja nem igazi segítség, az ember megkukul mire vévigtekeri (33 kattanás, egy ujjal lehet hozzáférni, ráadásul illik utána ugyanoda visszatenni). Még próbálkozok vele, majd tudósítok :) Ha vkit érdekel még kép stb szivesen felteszem.

A tárcsafékekrõl csak annyit hogy szépek és jók, de mindjárt az elsõ pár km után kis állításra szorultak (tisztára mint egy V-fék, csak itt a tárcsa síkjáról mászott el a nyereg :) Ezzel együtt nekem az egész masina nagggyon szompatikus, ha lehet ilyet mondani akkor ez egy "buligép".
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
AM tapasztalatok engem is érdekelnének. Mennyire pogózik, mennyit mozog a váz stb?

J.LACI

J.LACI

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
van 1 AM 800asod? Honnan szerezted? Én már 2 honapja várok 1 AMre..!
Multhéten kiprobáltam AM3000et azt amit tesztelt az ujság... de nekem az kicsit drága. Jol eltaláltákazt kell , hogy mondjam.. A hétre igértek nekem 1 AMet, de lehet, hogy jövö hét lesz belöle. Már nagyon várom.. decemberbe kinéztem már magamnak.. Ha nem jön össze le is mondok róla.. ;(

Mi a tapasztalatod AM-el? Ott mered hagyni az utcán? Milyen zárat használsz vagy ajánlasz?

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
...enyém egy zsír AM800, a pofámba meg egy fél citrom :dance2: Ja, apróság: a Merida katalógussal ellentétben a 800-as váz is HFS.
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

MOngi

MOngi

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Most akarok venni egy hfs4000-es vázat és azt szertném kérdezni, hogy ennek fél intergrált, vagy integertál a fejcsapágya. Így képekrõl integráltnak tûnik. Valaki erõsítsen meg.

Thx

Cleinor

Cleinor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Még 2 nap és én is beállok soraitokba egy kevésbé lenyûgözõ de mégis szerintem nagggggyon jó tavaji modellel, egy 2006-os Matts Miamival :) Eredeti tervem egy 2005ös volt, annak gyönyörû volt a desingja de ebben kárpótol engem a deore xt hátsó váltó :D
Csak legyen már vasárnap s had bontsam ki s had rakjam össze.... Váááááá... még 2 nap..... még 2 nap 10 óra 59 perc... Vááááááá :D

Amúgy van tapasztalatotok vele kapcsolatban?
Mondhattok rosszat is, nekem akkor ez lesz idáig a legjobb bicajom :)
May the downforce be with us!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Nekem ez a váz tetszik nagyon:
Merida Matts TFS 900-V

Most e között és a 2007-es Pyxis között vacilálok.

Szerintem Pyxis. ;) Könnyebb is és hagyományos kormánycsapágyat fogad. A Meridákhoz gyárilag gyászosan igénytelen k.cs. jár.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nekem ez a váz tetszik nagyon:
Merida Matts TFS 900-V

Most e között és a 2007-es Pyxis között vacilálok.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

szjani

szjani

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
HY
Tud valaki valamit mondani a Hardly 3-ról?
Nem értek a DIRT bringákhoz, és szerintetek mennyire jó terepre egy ilyen?

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

Neked hol tört a váz és hogyan? Szerinted ezek a mostani vázak eltörtek volna?!

Az elsõ egy 2002-es BIG AIR PRO volt.
(az alsócsõ és a középcsapágy ház találkozásánál a hegesztés mentén repedt el)
Feltöltött kép

A másik egy szintén 2002-es MAGNESIUM RACE PRO volt.
( ez a felsõcsõ és az üléscsõ találkozásánál repedt)
Hangsúlyoznám:megfelelõ hosszúságú nyeregcsõvel használtam a kerékpárokat és egyáltalán nem durvulásra(!!!)

Feltöltött kép
edit: szerintem a jelenlegi vázak magasan jobban bírják a gyûrõdést
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Ákos

Ákos

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Kimondottan csajozós vázak! :)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Biztos a magnézium merida tört el :)

Hát-hát pajtás csajszik mindhárman, egymástól függetlenül a Merida HFS2000, Merida HFS4000 és a Magellan Pyxis közül a Magellán mellett voksoltak :)
Persze ez puszta esztétikai értékelés.

J.LACI

J.LACI

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Neked hol tört a váz és hogyan? Szerinted ezek a mostani vázak eltörtek volna?!

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Csak merev vázakat találtam ebben a vidéki üzletben,ahová járok.
MATTS TFS 500:
http://www.bikefun.h...0000000223k.jpg
SUB 40:
http://www.bikefun.h...0000000230k.jpg
MATTS TFS 300:
http://www.bikefun.h...0000000324k.jpg
MATTS TFS 100:
http://www.bikefun.h...0000000331k.jpg
http://www.bikefun.h...0000000327k.jpg

ezeket láttam,fogtam...
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

J.LACI

J.LACI

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
AM vázat láttad? Ha igen , mi a véleményed..?!

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Na,megtapiztam én is néhány idei MERIDA vázat.
Annak ellenére,hogy nem vagyok rajongója a márkának,
(2 váztörés után talán nem csoda)
azt kell mondanom; nagyon "OTT" vannak.
A színviláguk pedig egyszerûen lenyûgözõ.
Sajnos a katalógusképek töredékét sem adják vissza a valóságnak.

josika

josika

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Nekem majd egy hónapja van egy TFS-em. Összességében nagyon bejött, bár vállon vinni kényelmetlen az alsó bovdenház miatt...

Ákos

Ákos

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Hát én is fontolom.

Merida HFS 2000 (fehér/fekete, 1500 gramm, kb. 50ezer ft)
vs.
Magellan Pyxis (fehér, 1700 gramm, kb. 35ezer ft).
Nehéz döntés :)

Csütörtökön érkezik a váz!
Hét végén már teszt alatt lesz!
Majd segítek dönteni.
:)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hát én is fontolom.

Merida HFS 2000 (fehér/fekete, 1500 gramm, kb. 50ezer ft)
vs.
Magellan Pyxis (fehér, 1700 gramm, kb. 35ezer ft).
Nehéz döntés :)