Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Sziasztok. Gondolkodom egy új váz vásárlásán, mert a régi vázamat kinõtték a felszerelései. (XT hajtáslánc, LX DC fékváltókar a hidrós fékekkel, R7 Super teló, Mavic Crossland és Ritchey apróságok.) Egy (nem röhög) Mali Magician vázon volt eddig a cucc.
185cm vagyok és olyan 88kiló. A Mali 20.5 collos volt. úgy érzem most is inkább a 20-as méret kellene, mert a 18-ast kicsinyellem. Most le vannak árazva a 2007-es modellek és azon törpölök, hogy kellene egyet vennem. A fõ gondom az, hogy HFS vagy TFS legyen.
TFS: "olcsóbb" 30K, 27,2-es nycsõ (ez van), viszont 1.8Kg nehezebb a Malinál
HFS: "drágább" 40K, új nyeregcsõ kell, viszont ez néhány grammal könnyebb, mint a mostani.
Mert azért nem vagyok egy pillesúlyú, de nem is akarom, hogy az új vázam 25dekával nehezebb legyen, mint a régi.(lehet hogy sznob vagyok :) ) Amire használnám az néhány órás tekergések a környékbeli hegyekben. Így lassan 40 fele nem akarok se versenyezni, sem igazán durvulni, csak egészségeset bringázgatni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elsõ körben adjál neki csavarlazítót jó vastagon, és hagyd legalább egy napig ázni. Utána megint locsold meg alaposan és 15-20 perc múlva próbáld megbontani. Ha ez nem válik be, mehet a hajszárító (hiszen a menetrögzítõ anyagok magas hõfokon ismét folyékony halmazállapotúvá válnak).

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nekem egy régebbibõl(asszem '04-es) simán kijöttek.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
+ szoktak volt hajszárítot emlegetni ami kissé "engedékenyebbé" teszi a menetrögzítõt...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Természetesen volt benne kerék ;) Node mindegy, nem tragédia, ha bennemarad.

Ideit vettem, igen.
18"
Tömeg (csak a kcs csészéivel, tehát még a csavarokat is kivettem): 1563 gramm

Az szép. Ha acélcsészés, akkor befér a 1500g-ba.
Ha összeraktad, remélem fotózol majd. :)

Kíváncsi vagyok, mibõl faragnak majd az újakon (ha egyáltalán igaz.)

Ja, esetleg satuban, a lapolásnál befogva még megkockázathatod, ha odaférsz. (Igaz, én csak telóból szedtem így ki konzolt, lehet, hogy hülyeséget beszélek.)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Tegyél bele tán egy kereket, míg meglazítod.

Ideit vettél? Méret / tömeg esetleg, ha nem hadititok?

Természetesen volt benne kerék ;) Node mindegy, nem tragédia, ha bennemarad.

Ideit vettem, igen.
18"
Tömeg (csak a kcs csészéivel, tehát még a csavarokat is kivettem): 1563 gramm
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Az a baj, hogy nagyon látványosan hajlik a támvilla oldalra már egy kis villáskulccsal is :/ Nem akarom tesztelni, mennyit bír :)

Tegyél bele tán egy kereket, míg meglazítod.

Ideit vettél? Méret / tömeg esetleg, ha nem hadititok?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ááá, nem, még sajna nem tudtam terepen kipróbálni, de félõ hogy a 90-es stucni picit rövid, egy 110-es jobban illene bele, de még ez sem biztos, lehet terepen jó lesz ez. Meg hát 3 hónapja nem ültem gyakorlatilag montin, outin meg kicsit hosszabban elnyújtózik az ember ugye :) Vázzal nincs gond, az jó, ezelõtt egy 17essel mentem, sok különbség méretben nincs :)
A tárcsa viszont.. Hát nem kicsit fog ez az xt fõleg 180 as tárcsával meg merevvillával...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Flex :D mindent megold ha ki kell szedni ;)

de szeretnén már tõled olvasni az offline bikemagban, hogy

A bringa már az átvételkor egybõl elnyerte a tetszésemet, ám mivel sajnos kicsit hosszú volt nekem, ezért hazaérkezésemkor egybõl leflexeltem belõle 5 centit, majd teszkós reszelõvel elegyengettem a kilógó karbonszálakat.

:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Amugy gyárilag jól bemenetrögzitõzik hogy ki ne tudd szedni... Jó nagy erõkarral kijön az ;) Persze ha kiszedhetõ, de gondolom az :D

Az a baj, hogy nagyon látványosan hajlik a támvilla oldalra már egy kis villáskulccsal is :/ Nem akarom tesztelni, mennyit bír :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Amugy gyárilag jól bemenetrögzitõzik hogy ki ne tudd szedni... Jó nagy erõkarral kijön az ;) Persze ha kiszedhetõ, de gondolom az :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Arra lennék kíváncsi, hogy sikerült-e már valakinek kioperálni V-féktüskét egy HFS vázból?
White Horse

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Hi!
Van vkinek tapasztalata a Matts TFS 850 Trail-D vázzal? Nekem bejön a meredekebb, durvulósabb geo, de érdekel a véleményetek, mielõtt döntök melyik vázat vegyem... köszi

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
A Bikefun oldalán megtalálod a boltlistát is címmel, telcsiszámmal.
" A Cube el van vetve! "

Deekline

Deekline

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
Üdv! Tudna valaki mondani 1 boltot,ahol megnézhetném személyesen a 2008 as meridákat?
http://www.bikefun.h...SION_500-D.html

http://www.bikefun.h..._TFS_900-D.html

konkrétan eza 2 érdekel!
köszi!

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
A teszt alapján nem a teherbírásával volt a gáz hanem a megmunkálásával - persze hátha vki más is nyilatkozik az ügyben :D
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

J.LACI

J.LACI

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Szerintem sokat bir.. Eddig nem volt problémám vele..

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
van valakinek tapasztalata az AM800-as vázzal, Csory véleményét már olvastam, de hátha van másnak is ilyen váza és tud mondani Õ is valamit???
a himbakar mit bír?, mert a bikemagos tesztben Lcs azt mondta nem túl bizalomgerjesztõ...öntött, vékony...???
remélem tud valaki segíteni, elõre is köszi: madve

Csory

Csory

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Nem a váz egy 2007-es HFS 2000 v/d tipusu kb 1.5 kilos váz.
A felsöcsövön HFS matrica,plusz domboritott felirat,az alsón meg tfs felirat a merida felett.tehát selejt:) ha ez bélyeg lenne kifejezetten örülnék neki,de igy... :chin:

Hmmm... Lehet hogy a matricás embert le kéne cserélni a gyártósoron egy robotra: az én AM800-asomon meg HFS matrica van alul :D
...Öööö... És hogy veszem LE a lábam a pedálról?...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Merida Matts 100 V jó választás kezdõnek? (Mindenhova írtam már, nem tudom eldönteni mit vegyek:S, szóba jött kellys, magellan, caprine most meg merida.) Nem nagyon tudok dönteni. Polarisnak jobb a felszeretsége, de nem tetszik :S, olyat meg nem akarok csak azért venni, mert jobban felszerelt, ha nem tetszik. Ilyen dilim van. Szal nem tudom mitévõ legyen:)
194 cm vagyok, mekkora váz kellene?

Tudni kellene hogy mekkora a belsõ lábhosszod, szóval ha jelenleg van bringád ami megfelelõ méretû, állítsd a hajtókart egyvonalba a nyeregvázcsõvel és mérd le az lentebb lévõ pedál teteje és a nyereg teteje közti távolságot. Ha megvan, le kell vonni a hajtókarhosszt ami általában 17,0-17,5cm, 40centis nyeregcsövet alapul véve 30centi a hasznos hossz, ezt is levonod, és még a nyeregmagasságát. Ha ez mind megvan, oszd el a maradékot 2,54-gyel ha centiben számoltál. Amit kapsz az az a vázméret amit jelig húzott 40centis nyeregcsõvel még éppen használni tudsz.
Nálam ez pont 19" a 186centimhez ezért 20"-os vázat vettem, a 18"-as már kicsi lett volna.