Tanácsot szeretnék kérni.
Hobby célra szeretnék bringát venni, fõleg Margitsziget, Szentendre célpontokra. Kinéztem magamnak a Merida TFS 100V-t, ami MTB, bár kicsit hezitáltam a trekking felé, de nem igazán tetszettek a Crossway-k szemben a 10-assal, ami sztem gyönyörû.
Igen ám, de ahány embert kérdeztem - beleértve a boltosokat is - mind más vázméretet ajánlott a 180 cm-hez. Olvastam Coldi #856 hozzászólását u.erre a bringára vonatkozóan (õ 20"-t választott, s elégedett).
Nekem a 20-as nagynak, a 18-as kicsinek tûnt. Persze ebbe belejátszhatott, hogy a 20-as 12 cm-es, a 18-as 9,5 cm-es stucnival volt szerelve, így még inkább nõtt a különbség. Teljesen elbizonytalanodtam...
Esetleg vegyem én is a 20-ast és cseréljem a kormánybefogót vmi kisebbre, esetleg állíthatóra?
(Bár tudom, hogy profiknak ez istenkáromlás, de én csak "koca" kerékpáros vagyok/leszek.)
Nekem is volt hasonló problémám. Egy 18'-os HFS SE-m volt még 2004-ben. A 20'-os felett állva nem éreztem magam biztonságban (182 cm vagyok). De a 18'-oshoz rövid volt a stucni, és az égbe volt húzva a nyeregcsõ. Most egy Trans Mission Speed vázam van, ez 19'-os, és pont jó.