Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Szerintetek a TFS vázaknak mekkora a fejcsõ belsõ átmérõje?

Melyik részén? A két végén asszem 44mm a kormánycsapágy miatt. Ha baromságot beszélek javítson ki valaki.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Szerintetek a TFS vázaknak mekkora a fejcsõ belsõ átmérõje?

tom74

tom74

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Úhhh, ez nagyon komoly ! Meg ez a tudományos beállítás---)
Galéria:
http://www.cyclingne...rita_merida9608

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
http://www.cyclingne...rita_merida9608

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Kicsit féltem milyen lesz, mert õszintén nem vmi szép a bikefun-os képek, de élõben nagyon más, fekete kiegészítõkkel meg csodálatos, kicsit a Tora kilóg a sorból... (szép így is:-), + meglepõen erõs)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

És a nyeregcsõ jelzésig van kihúzva?
Azért érdekelne,mert az egyik boltos,folyamatosan megjegyzi hogy kicsi a váz(21,5" más geometria),mert sokat kiáll a 400-as nyeregcsõ,csak azt nem tudom,hogya vázzal van a gondja vagy a nyeregcsõvel...:)

Nincs totál kihúzva a nyeregcsõ, asszem 2-3cm van a jelig.
Amúgy meg lehet számolgatni, 20"-os váz ~51cm, hajtókar hossztól függõen 17/17,5cm általában, egy 40centis nyeregcsõnél kb. 10centinél szokott lenni a jel, vagyis 30cm a hasznos hossz, és erre tesz még rá a nyereg a magasságától függõen 3-6centit.
Ki kell próbálni egy bringát ami lábhosszba jó, szóval alsó állásban sarokkal eléred a pedált nyújtott lábbal. Leméred hogy mi mekkora, az alapján már kiderül, hogy mekkora vázra van szükséged. A 24" túl nagy, 20 vagy 22" lesz a befutó.

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
És a nyeregcsõ jelzésig van kihúzva?
Azért érdekelne,mert az egyik boltos,folyamatosan megjegyzi hogy kicsi a váz(21,5" más geometria),mert sokat kiáll a 400-as nyeregcsõ,csak azt nem tudom,hogya vázzal van a gondja vagy a nyeregcsõvel...:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Üdvözlet,
egy kis segítséget kérnék TFS széria ügyében.
A gyári adatok szerint http://www2.merida-b...Bikes.Detail.29 :
22" -os váz C adata 504 mm
24" -os váz C adata 555 mm

Mekkora lehet a CT?
196 cm/~91cm belsõ lábhosszal a 22" elég lehet nekem?

Nekem 20"-as vázam van, 400as nyeregcsõvel, 175mm-es hajtókarral.
Ha a hajtókart egyvonalba állítom a nyeregvázcsõvel, akkor ezen a vonalom mérve a nyergem ülõfelülete és az alsó pedál tengelye között nálam 98cm van. Nemtom ez mennyit segít a méret kiválasztásában.

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Üdvözlet,
egy kis segítséget kérnék TFS széria ügyében.
A gyári adatok szerint http://www2.merida-b...Bikes.Detail.29 :
22" -os váz C adata 504 mm
24" -os váz C adata 555 mm

Mekkora lehet a CT?
196 cm/~91cm belsõ lábhosszal a 22" elég lehet nekem?

tom74

tom74

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Hello Kimy,
Nagyon király lett a géped ! Bejön nekem is az új Trail váz és bicó !
hkt

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Nekem is már meg van a Trail 850, Polaris után rögtön éreztem milyen merev. Nekem 17" (125mm fejcsõ) van, és a 19,2 cm-es villanyak pont jó... Ez az elsõ félintegrált csapágyam (FSA) és naon könnyû üzembe helyezni+beállítani (csak az alsó csészéje naon kis sugarú, leszedni már nem naon lehet, de nem is kell azt cserélni), szóval eddig minden naon jó....

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
hello!ha vkit érdekelne egy merida matts hfs 3000,teljesen új, 0kmeres kerékpár,garanciával,jóval kedvezõbb áron (kb annyi különbség hogy az elsõ váltó és váltókarok nem xt hanem lx) keressen meg!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Én már megvettem a 2007-es HFS-t. Nagyon szép, gyöngyházfehér. Korrekt cartrigre-os FSA kormánycsapágy van hozzá. A kormánycsapágynak kicsit magas a hézagolója, így a 18'-os vázhoz is kell 19,5 cm villanyak.
Én 182 cm vagyok, a 18'-os éppen jó.

Még egy szavazat a HFS-rs.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
akkor nosza..

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Kösz, lehet hogy még ma felhívom õket, hogy melyik van még. A pénz hálisten nem gond.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts
Szerintem is HFS ,de ha megvan a pénzmag ne gondolkodj sokat mert elfogy az idei,és nem mostanában fogsz 40 körül kapni megint.
Tõled nem messze Veszprémben találsz boltot ahol meg tudod tapogatni/venni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
pedig tényleg inkább vedd meg a vázat míg el nem fogy.....eláll az otthon nem romlik meg :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vottokar

vottokar

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Köszönöm a gyors válaszokat, az én szívem is a HFS felé húzott. :) Nem tudom, hogy mikor szánom rá magam a vásárlásra. (így télen nemigen használnám). Majd megint ráfázok és elfogy az akciós készlet. :( Akkor majd muszály lesz egy 2008-as modellt vennem.
Akkor addig is körülnézek kormánycsapágy és üléscsõ ügyben.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld
Még egy szavazat a HFS-re.
Vedd úgy, hogy a rendes ár és az akciós különbözetébõl (mivel 2007-est veszel most) kijön egy szép új nyeregszár, plusz új bowdenezés is. Valószínûleg a kormánycsapággyal sem érdemes filléreskedni, de ezt majd meglátod.
Szép lesz és jó.:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
HFS.. sztem nem szabad, hogy gond legyen vele..