Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
Köszönöm, akkor majd keresem.

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Ezt lehetne pontosítani, vannak már konkrét idõpontok, hogy mikor hol lesznek a tesztgépek és milyenek?

Szia !

Jelenleg dolgozunk a végleges tesztprogramon. November végére fent lesz a weboldalunkon és az új BikeFun katalógusban is.

A tesztbringákat tudjuk, a kereskedõkkel még szerzdõdünk, ha megvan a végleges teszt-dealer kör, "publikáljuk".

Ninety Six 3500
Ninety Six HFS 3000
Mission HFS 1000
Trans Mission HFS 3000
One Five O 3800
One Five O 880

UMF Freddy 1 Team
UMF Freddy 1 D

Üdv Merida

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

hamarosan a kiemelt Merida Kereskedésekbe kerülnek a tesztgépek !

Üdv : Merida

Ezt lehetne pontosítani, vannak már konkrét idõpontok, hogy mikor hol lesznek a tesztgépek és milyenek?

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Szavasztok!

Ma láttam kora du. a 3H-n egy merida 96-ot pont ilyet:
http://bikemag.hu/im...8/10/mer_11.jpg

Már nálunk is megvásárolható, vagy csak tesztgép volt? (utóbbi valószínûbb)

Szia Csabilc4 !

Örülök hogy láttad, ez valószínûleg a Velo Magazin - nál lévõ tesztgép volt, rajta Takács FõSzerk. Onnan tudom, mert pont beszéltem Vele, és arra járt...
A Ninety Six carbon széria már kapható, krp és váz is ! Jelenleg 3 Ninety Six 5000 váz vagy bringa már magánkézban van az országban és 1 alu Ninety Six HFS 3000 bringa. Ezekbõl 1 Tatabányán, 2 Budapesten, a 96 HFS 3000 pedig Vácon. Az aluszéria bringák és vázak november végén érkeznek.
A Velo Magazin & a BikeMag már tesztelték, hamarosan a kiemelt Merida Kereskedésekbe kerülnek a tesztgépek !

Üdv : Merida

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts
Szavasztok!

Ma láttam kora du. a 3H-n egy merida 96-ot pont ilyet:
http://bikemag.hu/im...8/10/mer_11.jpg

Már nálunk is megvásárolható, vagy csak tesztgép volt? (utóbbi valószínûbb)

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts
Üdv Nektek!
Ki milyen rugóstagbeüléssel használja a tagot és mi a tapasztalata?
Az enyémben egy Manitu tag van SPV nélkül de legalább lockkolható...
Normál maratonozásra használom. Még nem volt fullym, tehát tapasztalataim sincsenek. Az irodalom 20-30%-ig írja.

Köszi...
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

akkor ott valamit nagyon elcseszerintettek:S Amúgy egy régebbi TFS váznál a brutál kenda kumi belevágott a vázba, amikor összeszakadt a hátsóagy miközben 45-el gurult az illetõ a lejtõn...szóval a gumi lyukat vágott a vázba, de nem repedt tovább..semmi baja nincsen:) tényleg, lövök is majd egy képet arról a lyukról:D

Az szép lehetett :D
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
akkor ott valamit nagyon elcseszerintettek:S Amúgy egy régebbi TFS váznál a brutál kenda kumi belevágott a vázba, amikor összeszakadt a hátsóagy miközben 45-el gurult az illetõ a lejtõn...szóval a gumi lyukat vágott a vázba, de nem repedt tovább..semmi baja nincsen:) tényleg, lövök is majd egy képet arról a lyukról:D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Nem vádollak én semmivel, félre ne értsd:) A barátodén kívül hány törött merida cyclocross villáról hallottál?:)

Nem értem félre, csak a pontosítás végett írtam :)

pontosan 3db az elmúlt 1 évben. Ebbõl az egyik az elsõ felszállásnál csuklott össze a bolt elõtt. (És ez nem legenda) kicserélték, aztán persze cserés lett ez is. Ezt követõen Head lockal rakták össze, így most jó.

Gondolom nem adtak el ~3987db c-c bringát itthon, uh selejtárány így magas
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

A villát még nem cserélték ki(amikor te írtad a választ), ill. ma - hétfõ 17:20-kor igen. Ez nem mentség, de a tény, hogy selejt volt :)

Amúgy a "szétb@szott" cuccok és a gyártási ill. anyaghibások között azért van különbség!!

A szándékosan "szétb@szott" az nem szar!! De ami gyártási vagy anyaghibás az selejt, tehát szar!! Ezt még a szakirodalom így-úgy fogalmazza meg: sejet, NG, nem megfelelõ, scrap, hibás stb ...;)

A gyártási hibából eredõ selejtarány minden gyártónál más és más, ez gyártási rendszer, technológia függõ.

És én nem mondtam és nem is írtam, hogy szar:no:, ugyan burkoltan céloztam a gyengébb minõségre LD: eredti üzi!!

Nem vádollak én semmivel, félre ne értsd:) A barátodén kívül hány törött merida cyclocross villáról hallottál?:)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Az egyik legjobb ár/érték arányú márka, itt nem fizetsz rengeteg pénzt a márkáért amirt ráírnak, viszont nem is bámulnak utána mint pl egy jobb Specialized után. Azon ritka tömeggyártók egyike, akik valóban rendelkeznek gyárral, és másnak is csinálnak vázakat (tudtommal pl alsókategóriás Trek vázak) . Amúgy ha olvasgatsz itt a fórumon, láthatsz szétb@szott fox telót, marzo telót, magura féket...stb...ennyi erõvel ez mind szar? Viszont ha jól sejtem, barátod villáját kicserélték, igaz?

A villát még nem cserélték ki(amikor te írtad a választ), ill. ma - hétfõ 17:20-kor igen. Ez nem mentség, de a tény, hogy selejt volt :)

Amúgy a "szétb@szott" cuccok és a gyártási ill. anyaghibások között azért van különbség!!

A szándékosan "szétb@szott" az nem szar!! De ami gyártási vagy anyaghibás az selejt, tehát szar!! Ezt még a szakirodalom így-úgy fogalmazza meg: sejet, NG, nem megfelelõ, scrap, hibás stb ...;)

A gyártási hibából eredõ selejtarány minden gyártónál más és más, ez gyártási rendszer, technológia függõ.

És én nem mondtam és nem is írtam, hogy szar:no:, ugyan burkoltan céloztam a gyengébb minõségre LD: eredti üzi!!

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Nagy sajnálattal láttam , hogy viszik felfele 2009-ben a hfs vázak árát.
Eddig alul voltak árazva , vagy a drága euro az oka?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az egyik legjobb ár/érték arányú márka, itt nem fizetsz rengeteg pénzt a márkáért amirt ráírnak, viszont nem is bámulnak utána mint pl egy jobb Specialized után. Azon ritka tömeggyártók egyike, akik valóban rendelkeznek gyárral, és másnak is csinálnak vázakat (tudtommal pl alsókategóriás Trek vázak) .

meg többek közt pl a specialized vázakat is...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

hát elõször próbáld vmi olcsó gagyi 90-essel (vagy ami esetleg van) aztán kiderül...

Van lehetõségem próbálgatni, variálni aztán visszavinni a cuccot ha nem megfelelõ szóval ezzel nem lesz gond:) de akkor ahogy elnézem, tökéletes lesz nekem ez a váz:) Köszönöm a segítségedet:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

A Merida az jó márka bringában:confused:, mert nekem kb olyannak tûnik mint a Trabi és Suzka autóban ... !!

És errõl ma megint megbizonyosodtam, egyik barátom alól kitörött egy Cyclo-Cross bringa villája egy 3 hónapos gépbõl ..... :snajper:

Az egyik legjobb ár/érték arányú márka, itt nem fizetsz rengeteg pénzt a márkáért amirt ráírnak, viszont nem is bámulnak utána mint pl egy jobb Specialized után. Azon ritka tömeggyártók egyike, akik valóban rendelkeznek gyárral, és másnak is csinálnak vázakat (tudtommal pl alsókategóriás Trek vázak) . Amúgy ha olvasgatsz itt a fórumon, láthatsz szétb@szott fox telót, marzo telót, magura féket...stb...ennyi erõvel ez mind szar? Viszont ha jól sejtem, barátod villáját kicserélték, igaz?

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
A Merida az jó márka bringában:confused:, mert nekem kb olyannak tûnik mint a Trabi és Suzka autóban ... !!

És errõl ma megint megbizonyosodtam, egyik barátom alól kitörött egy Cyclo-Cross bringa villája egy 3 hónapos gépbõl ..... :snajper:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nem lesz itt semmiféle dirt, csak velük megyek lájtosabb DH ösvényekre csapatni:) akkor vaszleg hosszabb stucnit fogok venni, nem 90-eset:)
így megfelelõ, igaz?:)

hát elõször próbáld vmi olcsó gagyi 90-essel (vagy ami esetleg van) aztán kiderül...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

zúzással nincs gond, azt bírni fogja, a dirt azért necces lehet

azért a geót nézd meg kb 1 - 1,5 centivel rövidebb mint egy átlag cc váz, ez már számíthat hosszabb távû turázásnál

nem lesz itt semmiféle dirt, csak velük megyek lájtosabb DH ösvényekre csapatni:) akkor vaszleg hosszabb stucnit fogok venni, nem 90-eset:)
így megfelelõ, igaz?:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Olyan terveim lennének vele hogyaszondja: 85-130 állítható teló (RS recon uturn), slx szettel, és két funkciót töltene be. Terep edzés, pár maratonra eljárás, de néha nyereg letol, teló kihúz 130-ig és irány valami lightosabb hegy az ugrabugrás (dörtös) ismerõsökkel...szerinted megfelelne a célra? Az hogy nehéz az nem gáz, egész könnyû cuccokkal lenne összerakva perse úgy hogy ne menjen a tartósság rovására.

zúzással nincs gond, azt bírni fogja, a dirt azért necces lehet

azért a geót nézd meg kb 1 - 1,5 centivel rövidebb mint egy átlag cc váz, ez már számíthat hosszabb távû turázásnál

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

tudtommal gond nincs vele
geóra kicsit rövid, de csapatásnál az jól jöhet, lehet bele tenni hosszabb (120 körül pl ) telót
anyag meg van benne rendesen így ránézésre...

Olyan terveim lennének vele hogyaszondja: 85-130 állítható teló (RS recon uturn), slx szettel, és két funkciót töltene be. Terep edzés, pár maratonra eljárás, de néha nyereg letol, teló kihúz 130-ig és irány valami lightosabb hegy az ugrabugrás (dörtös) ismerõsökkel...szerinted megfelelne a célra? Az hogy nehéz az nem gáz, egész könnyû cuccokkal lenne összerakva perse úgy hogy ne menjen a tartósság rovására.