Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

Mick

Mick

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Pár hete vettem egy Merida Sub 40D-t. Talán több típuson is ugyanaz a nyereg van, mint amit ehhez adtak gyárilag (baromi kemény, "SUB" felíratú fekete nyereg).

Mondták, hogy ne cseréljem ki, majd hozzá szokok, de két hét múlva már visítozva ültem fel rá, így vettem egy WTB nyerget, viszont mivel jó állapotú a másik nyereg és mert sokan szeretik a keményet, szívesen eladnám, de sehol nem találom az eladói árát, amihez viszonyíthatnék.

Ha Ti is lecseréltétek, mi lett a sorsa? El lehet adni, érdemes?

szantaib

szantaib

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok

Fekete szigetelõ szalag is jó erre a célra, habár ahogy néztem más gépeken a bovdenezést nálam feltûnõen hosszúra hagyták. Már jeleztem a szervizben, hogy 10 cm rövidítsenek a bovdeneken, talán akkor már nem éri el a vázat. Amit láttam fotót itt a fórumon, az eléggé lehangoló egy ilyen értékû bicajnál. De úgy látszik más cégeknél is hasonló gondokkal küzdenek. Hmm felsõ bovden vezetés orvosolja ezt a problémát. Have a bike day :)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

fekete szig szalag vagy ducktape pl.....

esetleg javítás festékkel és utána van ilyen kis kerek vázvédõ matrica

Duck tape jó ötlet, köszi!

kornelhhh

kornelhhh

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Hello mindenki szeretnem boviteni Merida csaladot meg egyel Pesten van olyan bolt ahol ertelmesen kezelik a vevoket ???eddig csak nagy kepu eladokal es vevokel nem foglalkozokal talalkoztam,ami a bringa es szereles arakat nezve ellvarhato lenne szerintem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A villán szeretnék orvosolni egy kopást, amit a fék vezetéke dörzsölt ki. Típushiba lehet; s bár nem eget rengetõ a dolog, azért szeretném, ha nem kopna tovább. Ragasszam le a villa felsõ részén a kopást valami fekete cuccal, esetleg kis fekete festéket tegyek rá; esetleg egyéb ötlet?
Fotót ugyan nem készítettem róla, de sebaj, mert találtam a neten:

(Bár a fotó nem a legjobb, azért a "bowdenek" alatti részen egész jó kivehetõ a kopás.)

Dank1000, elõre is!

fekete szig szalag vagy ducktape pl.....

esetleg javítás festékkel és utána van ilyen kis kerek vázvédõ matrica
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
A villán szeretnék orvosolni egy kopást, amit a fék vezetéke dörzsölt ki. Típushiba lehet; s bár nem eget rengetõ a dolog, azért szeretném, ha nem kopna tovább. Ragasszam le a villa felsõ részén a kopást valami fekete cuccal, esetleg kis fekete festéket tegyek rá; esetleg egyéb ötlet?
Fotót ugyan nem készítettem róla, de sebaj, mert találtam a neten:
Feltöltött kép
(Bár a fotó nem a legjobb, azért a "bowdenek" alatti részen egész jó kivehetõ a kopás.)

Dank1000, elõre is!

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Elhajlott váltófül nem jelent automatikus cserét. Szervizben korrigálhatják és elvileg szerszám is van hozzá, hogy ellenõrizzék a pontos pozicionálását.
Csere aktualitása esetén a márka hazai forgalmazója a Bikefun, és kereskedõi partnereinél lehet érdeklõdni beszerezhetõségérõl.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Van egy olyan gyanúm, hogy elhajlott a bringámon (Merida Road 903) a váltótartó fül. Lehet ilyet kapni valahol?

szantaib

szantaib

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!
Megrendeltem a Trans Mission-t, holnap d.u átvehetem.
Megnéztem a Cube-t, hát az sem olcsó mulatság, viszont gyönyörû! No majd a hétvégén megnyerem az ötöst :)

Még egyszer köszönöm véleményeket.

Ciao

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Kiegészítés: a Cube-nál az AMS 125-re gondoltam.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

...Ma egész nap merida lázban égtem, holnap rendelném meg a bicajt. Valaki azt ajánlotta, hogy nézzem meg a CUBE XMS 27sp cangát is. Nos gyönyörû, meg az ára is. Asszem kezdek megõrülni.. ahány váz annyi féle teló: LRS, aztán ez a "szöcske" teló, és a elsõ vázcsõ alá elegánsan bebújtatott telós megoldás.(KTM ScoreRC4-0_48_Black)...

Az említett Cube XMS nem AM-bicaj, a Trans-Mission-nek a Cube-nál az AMS-széria a "párja".
Ahogy Biketrigger írta, érdemes rászánnod egy napot egy tesztbringázásra, természetesen leegyeztetve elõre az idõpontot telefonon. Nem olcsó bicajok ezek, és a jó döntéshez fontos, hogy kipróbáld a kinézett bringát. A budai hegyekben pedig legalább olyan terepre lelhetsz, mint Kõszeg és környéke. :)
Az említett KTM Score RC 4.0 bringából lehet, hogy van Sopronban, az Szombathelytõl nem túl sok km (egy próbát megér, végülis õk a KTM nagykereskedés, ha jól tudom).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Nagyon köszönöm a válaszokat!
Ma egész nap merida lázban égtem, holnap rendelném meg a bicajt. Valaki azt ajánlotta, hogy nézzem meg a CUBE XMS 27sp cangát is. Nos gyönyörû, meg az ára is. Asszem kezdek megõrülni.. ahány váz annyi féle teló: LRS, aztán ez a "szöcske" teló, és a elsõ vázcsõ alá elegánsan bebújtatott telós megoldás.(KTM ScoreRC4-0_48_Black) Gondolom mind más más élményt ad.
Az a legnagyobb baj, hogy itt Szhelyen a boltok többsége az olcsó "gagyi" cuccokat tartja raktáron, elvétve akad komolyabb bringa. Ha venni akarsz, akkor vagy Bp-re mész, vagy megrendeled látatlanban, katalógusból. Ami nem túl szerencsés. Mission-ból még nem adtak el nálunk, Trans Mission is csak egy darab kelt eddig el! Itt vagy DH-s cuccok futnak, vagy sima MTB-k. Sok fiatal megveszi a free ride gépeket, de hegynek felfelé csak tolják, meg a város parkjaiban gizdáznak vele.
Ami engem illet, 35 évesen nem akarnék nagyon ugratni, meg összetörni sem magam. Maradnék az élvezetes hegyi túráknál, gyönyörködni a vadakban, érezni ahogy a pulzus és az adrenalin az egekbe szökik, s a nap végén legurgatni a jó hideg sörikét.
Ha next erre jársz mutatok neked olyan ösvényeket, hogy lef..od a bokád :)
Kõszeg, Velem, Ausztria brutál jó pályákkal van megáldva!

Szép napot!

tudom nem egyszerû de még mindig jobb mint késõbb esetleg csalódni

szal próbáld meg vmelyik fõvárosi boltot felhívni amelyiknél van tesztbringa -ugyan a jobb szereltségû am3000 de az alap ugyanaz- és ha nem több de egy fél napos tekergés a budai hg/esetleg pilisben azért ad némi képet a dologról.

ezek a teszztprogramban résztvevõ boltok :

http://www.bikefun.h...kerekparok.html
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

szantaib

szantaib

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Ma egész nap merida lázban égtem, holnap rendelném meg a bicajt. Valaki azt ajánlotta, hogy nézzem meg a CUBE XMS 27sp cangát is. Nos gyönyörû, meg az ára is. Asszem kezdek megõrülni.. ahány váz annyi féle teló: LRS, aztán ez a "szöcske" teló, és a elsõ vázcsõ alá elegánsan bebújtatott telós megoldás.(KTM ScoreRC4-0_48_Black) Gondolom mind más más élményt ad.
Az a legnagyobb baj, hogy itt Szhelyen a boltok többsége az olcsó "gagyi" cuccokat tartja raktáron, elvétve akad komolyabb bringa. Ha venni akarsz, akkor vagy Bp-re mész, vagy megrendeled látatlanban, katalógusból. Ami nem túl szerencsés. Mission-ból még nem adtak el nálunk, Trans Mission is csak egy darab kelt eddig el! Itt vagy DH-s cuccok futnak, vagy sima MTB-k. Sok fiatal megveszi a free ride gépeket, de hegynek felfelé csak tolják, meg a város parkjaiban gizdáznak vele.
Ami engem illet, 35 évesen nem akarnék nagyon ugratni, meg összetörni sem magam. Maradnék az élvezetes hegyi túráknál, gyönyörködni a vadakban, érezni ahogy a pulzus és az adrenalin az egekbe szökik, s a nap végén legurgatni a jó hideg sörikét.
Ha next erre jársz mutatok neked olyan ösvényeket, hogy lef..od a bokád :)
Kõszeg, Velem, Ausztria brutál jó pályákkal van megáldva!

Szép napot!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
jó választás lesz a transmission.
tekerhetõ, bárhova fel lehet vele jutni, (tecnikás köves gyökeres ösvényeken még jobb is mint egy akadó elpattogó merevseggû) lefelé meg...:):)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Heti egy nap van, amikor Kõszegrõl lefelé vízfolyásokban "zúzunk" lefelé, a többi erdei túra traktor csapákban, szántásban, köves utakon. Kipróltam ma egy KTM Dh bringát, és nem nagyon jött be a pogozása és a lágy rugó sem. Igaz a Merida és a KTM vázgeoja eléggé eltér egymástól, és a merida nem is DH-s gép. A mostani Cross Axis-om szétráza a lelkem 60mm teló van benne. Ha van Skípe vagy MSn elérhetõséged kérdeznék még párat... elõre is köszi!

Szerintem is Trans-Mission 900-D lenne jobb ilyen felhasználásra. Korrekt ár-érték arányú bringa, egész jó véleménnyel írtak errõl például a "konkurens" bicajos újság hasábjain, talán az idei februári vagy márciusi számban. (Én is nézegettem 2 hónapja.)
Kõszeg környékét nem ismerem túlságosan, csak túrázni jártam a festõi Velem és Kõszeg melletti hegyek egy-két túraútvonalán. Mindenféle terep van ott, ahogy rémlik; szóval szerintem egy Trans-Missionnel nem lõhetsz mellé. A levegõs, 130mm-nyi rugóutas Manitou-n módfelett el fogsz csodálkozni, abban biztos vagyok! :) Egy jótanács: nézz meg más márkákat is és ha lehet, próbáld is ki õket! A neten pedig egész sok tesztet találhatsz, akár magyar nyelven is. A DH, FR és Enduro gépek szerintem már nem az, ami neked kell (a DH-s KTM valószínûleg ezért sem tetszett), inkább az AM kategória körül nézelõdnék a helyedben. A saját bringámat szívesen megmutatnám, az hasonló a Trans-Mission 900-D-hez, csak én Budapesten élek...
A mostani bringáddal viszont nem igazán mernék ilyen terepeken "zúzni", nem ilyen felhasználásra való az...

szantaib

szantaib

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Heti egy nap van, amikor Kõszegrõl lefelé vízfolyásokban "zúzunk" lefelé, a többi erdei túra traktor csapákban, szántásban, köves utakon. Kipróltam ma egy KTM Dh bringát, és nem nagyon jött be a pogozása és a lágy rugó sem. Igaz a Merida és a KTM vázgeoja eléggé eltér egymástól, és a merida nem is DH-s gép. A mostani Cross Axis-om szétráza a lelkem 60mm teló van benne. Ha van Skípe vagy MSn elérhetõséged kérdeznék még párat... elõre is köszi!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Sziasztok

Bicajvásárlás elõtt állok, két modellel szemezgetek:
- Merida Trans Mission 900D
- Merida Mission 900 D
Két bringa felszerelése ugyanaz, csak a elsõ villa, iill. a hátsó teló kivitelezésében van eltérés.. Jelenleg egy Kellys Cross Axis kerékpárral tekerek, de keményebb terepeken ez a bicaj elvérzik, 1 teló már cserélve volt a 2. most érett be. :(
A két fenti bringa közül melyiket érdemes megvenni..? Viszonyítási alapom nincs. sosem volt még össztelós kecském.
PLS Help

Attól függ mire akarod használni. A mission hátul 80mm a rugóútjával inkább maratonozós túrázós gép nekem is ilyen van elöl egy f80x-el ezzel a kombinációval még országúton is jól használható, Viszont ha hosszabb rúgóútat szeretnél, jobban szeretsz zuzni lefelé akkor a trans missiont vedd.
Helyedben megnézném még a Kross f7-t is nekem nagyon bejön és árban sem rosz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

szantaib

szantaib

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok

Bicajvásárlás elõtt állok, két modellel szemezgetek:
- Merida Trans Mission 900D
- Merida Mission 900 D
Két bringa felszerelése ugyanaz, csak a elsõ villa, iill. a hátsó teló kivitelezésében van eltérés.. Jelenleg egy Kellys Cross Axis kerékpárral tekerek, de keményebb terepeken ez a bicaj elvérzik, 1 teló már cserélve volt a 2. most érett be. :(
A két fenti bringa közül melyiket érdemes megvenni..? Viszonyítási alapom nincs. sosem volt még össztelós kecském.
PLS Help

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Hello!

Két Merida kerékpárról érdeklõdnék, hogy szerintetek melyik éri meg jobban az árát!

Merida 2009 - Merida Crossway 10 V vagy MERIDA 2008 CROSSWAY 20-V

Ha tud valaki ajánlani ilyen árban jobb cross biciklit (más gyártó is jöhet) azt is szívesen fogadom!

Köszönöm!

Én is ezeket néztem ki,a bringaboltban azt tanácsolták inkább a tavalyi 20-as,mint az idei 10-es,így én az elõbbit választottam.Összehasonlítási alapom nincs,de eddig elégedett vagyok,igaz nem sokat mentem még vele,max 300 km-t.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Ez a hozzászólás csak egy rövid beszámoló az elsõ kb. 15 óra használat eredményérõl. Idén március derekán vásároltam a 2008-as AM 3000-D-t, ami pályafutását tesztbicajként kezdte. Kb. 8-10 alkalommal kölcsönözték ki, de talán egy karctól a kormányon és a villán a bowdenek által két helyen ledörzsölt fekete festéktõl eltekintve sérülésmentes bringa volt. (A Fox RP23 rugóstag hiányzó szelepsapkája inkább csak egyéb "szépséghiba".)
Dacára annak, hogy a használat helye a Budaörs - Normafa - János-hegy - Hûvösvölgy - Hátmas-határ-hegy útvonalak és környéke, a vásárláskor volt bennem egy olyan érzés, talán túlzás kissé az össztelós bringa és a 140/130 mm-es rugóutak. Nos, nem az. :) A hátsó, 180 mm-es Magura Louise BAT fék kezdeti berezgését és nyikorgását többé-kevésbé megoldotta egy újrakalibrálás (bár hidegen néha most is nyikorog) és az alig hallhatóan, de kezdetben zörgõ HG-73-as lánc Motorex láncolajjal történt megolajozása után gyakorlatilag semmi zavaró dolgot nem tapasztaltam.

Mászás. Furcsamód, az XC bringa után azt hittem, némileg nehezebben megyek fel a meredekebb lejtõkön, de nem! A villát 140 mm-en hagyva ugyan erõsen el-elemelgeti az elejét, de kb. így is közel azt tudja, mint a régi KTM Ultra Line merevfarúm, 100 mm-re állítva pedig simán veri. Az SPD-pedálok szintén nagyon hálásnak bizonyultak a mászáshoz, kb. 5 perc volt megszokni õket, és további egy óra bringázás, hogy teljesen otthonosan érezzem magam a bringához fogatva. (Eztán csak SPD-s bringám lesz - ha csak ki nem találnak valami jobbat!) A rugóstagot ritkán piszkálom, mert úgy érzem, lock nélkül sem nyel el túl sok energiát a tekerésbõl - csak igazán meredek és fõleg tartósan emelkedõ szakaszon lockolom, mert ott viszont nagyon hálás dolog.

Lefelé!? Brutális! :) :) :) A merevfarú XC-bringám vesekõtörõs pattogása után nem kicsit kellemes érzés a lágy suhanás; gondolom ebben elég sokat számít a Fox Talas 32 RL teleszkóp és az RP23-as rugóstag. A fék sem kevés a két 180-as tárcsával, a 80 kilómat egész hatékonyan fogják vissza.

Összefoglalva: biztos vannak ennél jobb bicajok ebben az árkategóriában, hasonló vagy akár jobb paraméterekkel, de egyelõre úgy tûnik, nagyon jól választottam. :)

Álljon még itt egy kép a bringáról, és sorry a vacak minõség miatt, mobillal készült.
Feltöltött kép