Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts
Nem kell komolyan venni az efféle megnyilvánulásokat , jó szerivel tudatlanságból adódik ill. félrevezetésbõl, mert sokan nem hajlandók még ki sem próbálni. A miért kérdésre meg nem tudnak válaszolni :)
Személy szerint nekem csak Meridám volt és az is lesz, ha lecserélném :),
jelenleg is két gép figyel az ágyam mellett :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Szia Kei22
Köszönöm Neked !

Mi lehetõséget kínálunk...ráerõltetni nem akarjuk senkire sem!

de a fölös hitelrontást kimondottam nem szeretem...

üdv
Jó bringázást Merida Bringádon!

A Meridával kötözködõs "úr" ügye végülis "megoldódott"... úgy-ahogy!Törölte a regisztrációját az iwiw alkalmazásából, miután egy könnyed levélpárbajban(semmi anyázás vagy ilyesmi :P) elmagyaráztam neki a tényállást, és negyvenes léttére elég lassan fogta fel, hogy mindenki szive-joga-pénztárcája szerint választ ki egy márkát a számtalan piacon jelenlévõ közül!
A határozott fellépés néha csodákra képes :)!!
Utána elnézést kért a meridásoktól....!:peace:
MERIDA Bike-Fun: Sajna a nevére nem emlékszem...:anon:negyven körüli bp.-i bringaboltos,valamilyen András(Andy)!
Remélem ha más fórumon feltûnik, ott is lesznek akik megleckéztetik!
Röviden ennyi a sztori!
Azért köszi a lelkesítést! :)

Kei22

Kei22

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
A Meridával kötözködõs "úr" ügye végülis "megoldódott"... úgy-ahogy!Törölte a regisztrációját az iwiw alkalmazásából, miután egy könnyed levélpárbajban(semmi anyázás vagy ilyesmi :P) elmagyaráztam neki a tényállást, és negyvenes léttére elég lassan fogta fel, hogy mindenki szive-joga-pénztárcája szerint választ ki egy márkát a számtalan piacon jelenlévõ közül!
A határozott fellépés néha csodákra képes :)!!
Utána elnézést kért a meridásoktól....!:peace:
MERIDA Bike-Fun: Sajna a nevére nem emlékszem...:anon:negyven körüli bp.-i bringaboltos,valamilyen András(Andy)!
Remélem ha más fórumon feltûnik, ott is lesznek akik megleckéztetik!
Röviden ennyi a sztori!
Azért köszi a lelkesítést! :)

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Szia Semmiho
szerzek ilyet Neked ! kis türelmed kérem...
addig is annyit mondhatok : "érzéssel"...azaz ne húzd túl...érezni fogod.
persze keresek vmi hivatalosat.
üdv

Egy technikai kérdésem lenne. Kerékpárom (AM 3000-D, 2008) téli karbantartásába fogtam, aminek részeként szervízbe küldöm a teleszkópot és a rugóstagot egyaránt. A rugóstagnál viszont nem tudom, milyen nyomatékkal kell majd visszaépítésnél meghúznom a csavarokat, miután visszakapom majd a tagot a szervíztõl. Erre vonatkozóan a kerékpáromhoz sajnos nem találtam sehol információt.

Ami "hasonlót" találtam:

A segítséget elõre is köszönöm!

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
szia Kei22
Melyik tájegységünkön ?
...tudsz errõl picit több infót ? kösz elõre is
UFF

Egy magát szakértõ bringaboltosnak beállító emberke az egyik közösségi oldal alkalmazásában módszeresen alázza (:wtf:speciel)a Meridát mint márkát, és mint Meridás, engem ez eléggé zavar! :mad:
Lehet ellene tenni valamit, vagy hagyni kell tovább pattogni?
A hitelrontás tudtommal törvényt sért, ha olyasvalaki teszi nyilvánosan, aki szakmabeli(nem vagyok járatos az ilyesmiben...)!
Én hiszek a márka jó minõségében, mert úgy érzem jól döntöttem a megvételével!
Most jól jönne egy kis meridás összefogás! :beer::offtopic:

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Egy magát szakértõ bringaboltosnak beállító emberke az egyik közösségi oldal alkalmazásában módszeresen alázza (:wtf:speciel)a Meridát mint márkát...

Nem kell foglalkozni ezzel. A legjobb bizonyíték arra, hogy valami jó, hogy ha neked örömet okoz; szóval, tekerj sokat és élvezd az õszi táj látványát és vele a milliónyi arcú természet szépségeit! Néha kockáztat az ember és a lábait lógató esõ dacára kidugja a buksiját és lám, mennyi csodát láthat! Ez sokkal fontosabb, mint hogy valakinek bizonyítsd, nincs igaza, bármirõl is legyen szó. :)

Kei22

Kei22

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Egy magát szakértõ bringaboltosnak beállító emberke az egyik közösségi oldal alkalmazásában módszeresen alázza (:wtf:speciel)a Meridát mint márkát, és mint Meridás, engem ez eléggé zavar! :mad:
Lehet ellene tenni valamit, vagy hagyni kell tovább pattogni?
A hitelrontás tudtommal törvényt sért, ha olyasvalaki teszi nyilvánosan, aki szakmabeli(nem vagyok járatos az ilyesmiben...)!
Én hiszek a márka jó minõségében, mert úgy érzem jól döntöttem a megvételével!
Most jól jönne egy kis meridás összefogás! :beer::offtopic:

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Egy technikai kérdésem lenne. Kerékpárom (AM 3000-D, 2008) téli karbantartásába fogtam, aminek részeként szervízbe küldöm a teleszkópot és a rugóstagot egyaránt. A rugóstagnál viszont nem tudom, milyen nyomatékkal kell majd visszaépítésnél meghúznom a csavarokat, miután visszakapom majd a tagot a szervíztõl. Erre vonatkozóan a kerékpáromhoz sajnos nem találtam sehol információt.
Ami "hasonlót" találtam:
A segítséget elõre is köszönöm!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok szeretnék venni egy merida tfs 900 as vázat.
Milyen telót ajánlanátok bele? Terepre nem mennék vele, inkább aszfalton használnám vékony gumikkal.
De nem szeretném, hogy kitörjön alólam patkára fel és le menés közben.
Esetleg túrázni használta már valaki?

arra mért nem veszel egy cross vázat . az arra való és kb asszem egy árban is vannak a tfs-el. bele egy jobb 700-as suntur teló (a 30-as becsuszósókból) az sem fog kitörni a padkázástól. viszont sokkal haladósabb konfig mint egy aszfaltra kényszerített monti. és laza terepet is simán bír ha mégis arra tévednél.

ha meg mégis tfs akkor vmi 80 at mozgó. RS Darts-tól fölfelé, attól függ mennyit akarsz rákölteni. de erre egy darts is teljesen jó. csak kicsit nehéz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Sziasztok szeretnék venni egy merida tfs 900 as vázat.
Milyen telót ajánlanátok bele? Terepre nem mennék vele, inkább aszfalton használnám vékony gumikkal.
De nem szeretném, hogy kitörjön alólam patkára fel és le menés közben.
Esetleg túrázni használta már valaki?

Chrystian24

Chrystian24

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok
Nem tudja valaki véletlenül hogy hol lehetne még hozzá jutni a Hardy 1-es ('08 v _'07 nem tudom pontosan) fényes fekete vázhoz? Nem a csúszó papucsos, hanem a másik verzió érdekelne. Vagy használt jó állapotú, min 16" méretben, mert bár ilyen váz van a bringámon csak 14"-os, és elég kicsi

Ha valakinek infója esetleg ilyen váza akadna, azt megköszönném.

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Sisqo!

Köszönöm szépen a segítséget, de azt hiszem, az lesz a legegyszerûbb, ha elballagok egy kereskedõhöz. Jó tekerést!

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Azt hiszem, fõleg MERIDA-BikeFun az illetékes... Az lenne a kérdésem, hogy kereskedõn keresztül utólag rendelhetõ-e olyan nyereg és nyeregcsõbilincs, amilyennel gyárilag a MATTS TFS-emet szerelték, de külön elvileg nem kapható?

szia
kapható nyereg és bilincs is
üdv

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nekem van új gyorszáras nycsõbilincs, ha kell, írj privit.

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Azt hiszem, fõleg MERIDA-BikeFun az illetékes... Az lenne a kérdésem, hogy kereskedõn keresztül utólag rendelhetõ-e olyan nyereg és nyeregcsõbilincs, amilyennel gyárilag a MATTS TFS-emet szerelték, de külön elvileg nem kapható?

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts

Lehet, hogy nem volt rá akkora kereslet szerte a világban, mint amivel a Merida eredetileg kalkulált. (?) Szerintem a 2009-es modellekbõl még találhatsz pár akciós darabot (20-30% kedvezménnyel), amivel már egészen jó vétel lehet.

Szia már berendeltem a héten, és tényleg nagyon jó az ára. én is a keresletre tudtam csak gondolni.. de azt is gondoltam, hogy valami hiba van vele.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Sziasztok!

Merida HFS Trail 1000D készülök venni. Nézegettem a 2010-es bringákat és nem láttam közöttük ezt az ágat. Vajon milyen megfontolásból? Számomra egy nagyon hiánypótló gépezet. Ezért is gyûjtögettem rá.

Lehet, hogy nem volt rá akkora kereslet szerte a világban, mint amivel a Merida eredetileg kalkulált. (?) Szerintem a 2009-es modellekbõl még találhatsz pár akciós darabot (20-30% kedvezménnyel), amivel már egészen jó vétel lehet.

amargo

amargo

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Sziasztok!

Merida HFS Trail 1000D készülök venni. Nézegettem a 2010-es bringákat és nem láttam közöttük ezt az ágat. Vajon milyen megfontolásból? Számomra egy nagyon hiánypótló gépezet. Ezért is gyûjtögettem rá.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

próbálkozhatsz netes rendeléssel is :), ismerve a nagyar forgalmazó hozzáállását sztem kizárt hogy itthon kapsz.

amúgy elõ szokott fordulni meridákra szerelt cucc oem-ben de a maguráknak elég rossz híre van, kizártnak tartom hgoy bárki (bolt) rendelt volna. alkatrészt meg pláne nem.

szal sztem társulj be egy CRC-s rendelésbe (ha ott ippeg van)

Kösz az infót és az ötleteket!
Néztem netes boltokat és találtam olyat, ahonnan Mo.-ra is postáznak - elõre fizetés esetén, +20 EUR árral. Ha több cuccot is rendelnék vagy többen összefognánk, akkor végülis megérhetné.
Fel semmiképp nem adom, este szétnézek még a neten, milyen lehetõségeim lennének. ;)

CRC az mit jelent pontosan? (Nekem egyelõre csak a cyclical redundancy code-ot:))

Edit: jaaaa, chainreactioncycles.com!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

AM 3000D-hez Magura féktárcsát szeretnék rendelni, de akadt egy kis gond. Amit én keresek, abból a hazai forgalmazó évek óta nem kapott már és - ahogy a telefonon tájékoztattak - valószínûleg nem is fog (???). (Utóbbit nem tudom hová tenni.)
180mm-es, 6-csavaros VentiDisc-et szeretnék. (Lehet, hogy ebben a kontextusban a kérdés csak költõi, de Ausztriába kell mennem, ha Magura tárcsát szeretnék!?)

Viszont abból kiindulva, hogy a 2010-es Meridák közül a One-Twenty-k közül pár szintén Louise BAT-tal szerelt, csak beszerezhetõ magyar cégen keresztül is!...
Tudom, más tácsákat is használhatnék, de nekem kifejezetten ez a Magura VentiDisc kell. :)

próbálkozhatsz netes rendeléssel is :), ismerve a nagyar forgalmazó hozzáállását sztem kizárt hogy itthon kapsz.

amúgy elõ szokott fordulni meridákra szerelt cucc oem-ben de a maguráknak elég rossz híre van, kizártnak tartom hgoy bárki (bolt) rendelt volna. alkatrészt meg pláne nem.

szal sztem társulj be egy CRC-s rendelésbe (ha ott ippeg van)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való