Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Szia!

Köszi a gyors választ! A magasságom 172-3cm, úgyhogy akkor a 16-os lesz a jó méret.

Teleszkópot mennyire célszerû cserélni ezeken a járgányokon? Erõsen gondolkodom egy olyan darabon amit a kormányról lehet lock-olni...

Alternatívaként felmerült még ez a canga is, alacsonyabb árkategóriában:
Merida Matts TFS XC 500 V Dart 2009 - Ker
Amennyire én értek hozzá, talán felszereltségében nem olyan sokkal marad el a 700-V-tõl, árban viszont sokkal kedvezõbb. Lehet érdemesebb lenne inkább ezen az 500-V-n pár cuccot jobb kategóriásra cserélni és ezt választani? Mi a véleményed errõl?
A futottak még kategóriában pedig a következõ brinyiglik szerepelnek:
Merida Matts TFS XC 700 D 2009 - Ker
Kona Caldera 2009 - Ker

Továbbá hidraulikus tárcsafékkel kapcsolatban is vívódok kicsit: nem tudom, hogy mennyire érdemes azt erõltetni...

Köszi a segítséget!

Üdv,
lordborrr

Szerintem is vedd meg a 2009 700D-t 190 jó ár.. én tavaly vettem TFS 500D .kb 4300 km után (70% terep) még minden tökéletes rajta (3500lánccsere +sor) ...az 500v RS dart telója nem igazán jó nekem is dart volt rajta ..de nálam (75kg) alig mozgott, Torára cseréltem ami fényévell jobb a 700D meg gyárilag Torával szerelt+ a Stroker trail jó fék

"just chillin killin"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szia!

Köszi a gyors választ! A magasságom 172-3cm, úgyhogy akkor a 16-os lesz a jó méret.

Teleszkópot mennyire célszerû cserélni ezeken a járgányokon? Erõsen gondolkodom egy olyan darabon amit a kormányról lehet lock-olni...

Amennyire én értek hozzá, talán felszereltségében nem olyan sokkal marad el a 700-V-tõl, árban viszont sokkal kedvezõbb. Lehet érdemesebb lenne inkább ezen az 500-V-n pár cuccot jobb kategóriásra cserélni és ezt választani? Mi a véleményed errõl?
Merida Matts TFS XC 700 D 2009 - Ker
Kona Caldera 2009 - Ker

Továbbá hidraulikus tárcsafékkel kapcsolatban is vívódok kicsit: nem tudom, hogy mennyire érdemes azt erõltetni...

Köszi a segítséget!

Üdv,
lordborrr

tán a tavalyi 700D a legjobb vétel
telóját ha cseréled egy rs reconra érdemes, de az egy jó 30K pluszban ha beszámítják a torát.
hidrós tárcsa mindenképp jó

azért ha van lehetõség kipróbálni egy 16-ost meg egy 18-ast (teljesen mindegy milyen szereltséggel) azt érdemes, de sztem a 18-as nagy lenne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

konkrétan pont ilyen géppel sok tapasztalat még nem lesz.

amúgy bevált jó geójú, masszív váz, teljesen jó alkatrészek. telóról meg kb még annyi sem lesz, de a német tesztekben mostanság jól szerepel.

ha én vennék, akkor valószinû a kissé "parasztvakító" xt hátsó váltót a boltban hagynám, rakatnék rá helyette deore-t vagy slx-et, a különbözetbõl viszont kérnék xt fogassort meg láncot.

mérthez meg írtál volna egy testmagasságot is az egyszerûbb lenne. az átlépõ mgasságom nekem is ennyi, ehez vagyok 174-5 centi, szal magamank a rövidebb felsõcsõ a jó, úgyhogy 16-ost vennék.

Szia!

http://www.bicyclewe...s-xc-700-d-2009
http://www.bicyclewe...na-caldera-2009

Köszi a segítséget!

Üdv,
lordborrr

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Egy Merida Matts TFS XC 700-V '10 (Matts TFS XC 700-V - merida-bikes.com) kerékpár vásárlásán gondolkodom. Tapasztaltot tud velem megosztani valaki a bringával kapcsolatban? Ill. a telójáról is érdekelnének a jó és rossz tulajdonságok.

Továbbá szeretnék segítséget kérni vázméret meghatározásához is. 74,5cm-es az átlépési magassághoz szerintetek melyik méret passzolna leginkább?

Elõre is köszi a segítséget!

konkrétan pont ilyen géppel sok tapasztalat még nem lesz.

amúgy bevált jó geójú, masszív váz, teljesen jó alkatrészek. telóról meg kb még annyi sem lesz, de a német tesztekben mostanság jól szerepel.

ha én vennék, akkor valószinû a kissé "parasztvakító" xt hátsó váltót a boltban hagynám, rakatnék rá helyette deore-t vagy slx-et, a különbözetbõl viszont kérnék xt fogassort meg láncot.

mérthez meg írtál volna egy testmagasságot is az egyszerûbb lenne. az átlépõ mgasságom nekem is ennyi, ehez vagyok 174-5 centi, szal magamank a rövidebb felsõcsõ a jó, úgyhogy 16-ost vennék.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!

Egy Merida Matts TFS XC 700-V '10 (Matts TFS XC 700-V - merida-bikes.com) kerékpár vásárlásán gondolkodom. Tapasztaltot tud velem megosztani valaki a bringával kapcsolatban? Ill. a telójáról is érdekelnének a jó és rossz tulajdonságok.

Továbbá szeretnék segítséget kérni vázméret meghatározásához is. 74,5cm-es az átlépési magassághoz szerintetek melyik méret passzolna leginkább?

Elõre is köszi a segítséget!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én 176 vagyok és 75mm-es stucnivel használom a 18 colos Meridát, de semmi bajom vele. Egyébként meg egyszer kértél róla menettapasztalatot, és írtam róla privátban. :)

köszönöm, valóban elfeledtem válaszolni ....sry

nekem a 16-os 90-100 as stucnival szimpibb lenne
(most egy 570-es eff felsõcsõvû vázat használok (igaz 19-es :)) 95-ös stucnival, és sokkal kényelmesebb mint az eddigiek . a 18-asnak meg 590 a felsõsõhossza az nem kicsit hosszú (a 16-osé meg 570)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

én is egy eddigeknél rövidebb váz (régi magellan) kényszerû használata alatt jöttem rá hogy meridából jó eséllyel 16-os lenne nekem az igazi (175 vagyok) a geo táblák alapján. na ez az elmélet. igazolni csak a próba fogja :)

Én 176 vagyok és 75mm-es stucnivel használom a 18 colos Meridát, de semmi bajom vele. Egyébként meg egyszer kértél róla menettapasztalatot, és írtam róla privátban. :)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Pontosan én is azt mondanám amit bikertigger...hogy 18"-as...nekem is tfs vázam van 20" 182 centihez.. és picit nagy
18" akartam, csak mikor megrendeltem pont ebbõl a tipusból (500) és szinbõl nem volt 18-as igy megvettem a 20-ast
mivel hosszú a váz vettem rá 35 f / 110mm kormányszárat igy röviditettem vagy 30mm persze ez nem tul jó megoldás
bár igy jó lett a 20" is

"just chillin killin"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

sziasztok!

Mi a külömbség a HFS és TFS váz között? súlyban és "tudásban", érdemes ennek cseréjén agyalni?
valamint a méret. 183 cm vagyok most egy 20' as vázam ven, nem tûnik se kicsinek, se nagynak, de nem tudom van-e valakinek tapasztalat, hogy ha egy kisebb méretû vázat választ, ami határeset, mennyire kényelmes neki.
üdv:
D.

gyártástecnológiaban különböznek . merev váznál kb csak a súly. ha amúgy jó a tfs azért a 300 grammért sztem fölösleges.
én 183 hoz mostani meridából 18-ast mondanék, (elég hosszú vázak) de ha kényelmes a 20 as akkor annhyi.
legfeljebb ha tudsz egy néhány 10 kilcsi erejéig akkor próbálj ki egy 18-ast. úgy el tudod dönteni. elméletben elég nehéz :)
én is egy eddigeknél rövidebb váz (régi magellan) kényszerû használata alatt jöttem rá hogy meridából jó eséllyel 16-os lenne nekem az igazi (175 vagyok) a geo táblák alapján. na ez az elmélet. igazolni csak a próba fogja :)

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
sziasztok!

Mi a külömbség a HFS és TFS váz között? súlyban és "tudásban", érdemes ennek cseréjén agyalni?
valamint a méret. 183 cm vagyok most egy 20' as vázam ven, nem tûnik se kicsinek, se nagynak, de nem tudom van-e valakinek tapasztalat, hogy ha egy kisebb méretû vázat választ, ami határeset, mennyire kényelmes neki.
üdv:
D.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Szerintem minden esetben ki kell próbálni a dolgokat. Ha cipõt vagy nadrágot veszek akkor is ugyanez a helyzet, szinte nem is tudom a méretet :-) úgyis minden városban, megyében, országban és kontinensen más hosszra jön ki 10 cm :-) Nem értem, hogy hogyan, de ez van.
Szóval szerintem menj el és próbáld ki! Ha jó akkor nincs mirõl beszélni ;-)

jdg

jdg

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok,
Én szintén mérettel kapcsolatban kérdeznék: találtam egy használt Speeder T2-t nagyon korrekt áron, viszont 51-es (M) méretben van én pedig 171 cm vagyok. Elvileg a mérettáblázat szerint rendben van a dolog mert még 175 cm-hez is az M-es speedert javasolja, de én nem vagyok benne biztos hogy megfelelõ-e ez nekem. Tudom, a legjobb ha kipróbálom de mielõtt elmennék gondoltam megkérdezem hogy egyáltalán érdemes-e?
Köszi!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Jankó: nem a minõségre értettem, de pl. nálunk van vagy 4 bolt, és egy boltot leszámítva nem sok merida van.....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
Kollégák Ti is mindent néztek, csak a legfontosbb adatot nem. a viysyintes felsõcshosst. én max 46-os-t. vennék ( mindenestre magamnak a 175 centimhez azt veszek.)a 46-os egy centivel rövidebb mint a raptorod. a 48-as egyforma, viszont terepen az alacsonyabb váz jobban kezelhetõ (és a 46-os fél collal nagyobb mint a 17-5 es kelliz

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

ezt mibõs gondolod?:)

hany boltot lattal amiben a modellek tobb meretben alltak a kirakatban?:)
en meg egyet se (persze lehet csak rossz helyen jartam)
nem ertem miert különb a merida a Trek-nel vagy barmalyik itthon forgalmazott termeknel :)

A Merida esetében (igaz, hogy két helyi kerékpárbolba is be kellett mennem) ki tudam próbálni a két kérdéses vázméretet.

Kb két éve viszont egy Trek monti (középkategóris fully) után érdeklõdtem intenzíven. Hajlandó lettem volna nem csak a fõvárosig, de az ország túlvégére is elutazni Veszprémbõl, hogy élõben is láthassak egy akármilyen méretet az adott modellbõl. De nem sikerült egyetlen boltot sem találnom, ahol lett volna. Talán Debrecenben mondták, hogy volt valamikor egy ilyen, de már elkelt.

Nem állítottam, hogy a Merida különb lenne a Treknél.
(Bár most, hogy említed: Presztízsmárkákról (Speci, Cube, Kona, Trek) váltottam Meridára, és bánom, hogy nem évekkel ezelõtt tettem így.)

Versus71

Versus71

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Köszi a válaszokat.Én is a 48-ra gondoltam inkább.
Igen használnám terepen is ,és mindenképp tárcsa megy rá.Egyrészt már megvan és jobban is szeretem a tárcsát.
Keréknek egy 29"-es XT kereket gondoltam bele amihez egyébként is tárcsa való.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ezt mibõs gondolod?:)

hany boltot lattal amiben a modellek tobb meretben alltak a kirakatban?:)
en meg egyet se (persze lehet csak rossz helyen jartam)
nem ertem miert különb a merida a Trek-nel vagy barmalyik itthon forgalmazott termeknel :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

ez mind szep es jo, csak talaljon is ilyen mereteket boltban, h ki tudja probalni ;)

egyebkent meg a jelenlegi bicaj (ha van) nagyon jo támpont, le kell mérni, hogy a jelenleginek mekkora a nyeregvázcsõ hossza....onnan el lehet dönteni

Én speciel mindig a legkissebb, még jó méretet veszem, mert nem szeretem a lomha bringákat

Meridából csak talál méretet! :-) (Trekbõl már nehezebb lenne.)

Amúgy én is a kisebbet javasolnám, fõleg ha terepen is szándékozik használni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ez mind szep es jo, csak talaljon is ilyen mereteket boltban, h ki tudja probalni ;)

egyebkent meg a jelenlegi bicaj (ha van) nagyon jo támpont, le kell mérni, hogy a jelenleginek mekkora a nyeregvázcsõ hossza....onnan el lehet dönteni

Én speciel mindig a legkissebb, még jó méretet veszem, mert nem szeretem a lomha bringákat

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Sziasztok ,

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Építenék egy cross bicót a kinézett váz a Merida Crossway HFS 1000 M/D váz 2010.
Ker

Én 172 cm vagyok de kicsit tanácstalan vagyok ,hogy a 48-as illetve az 52-es váz lenne e a megfelelõ nekem.
Crossway HFS 1000-M / -Lady - merida-bikes.com

Jelenleg egy 17,5-es Kellys Raptort hajtok ami leginkább a 48-as mérethez áll legközelebb.De még sosem volt cross vázam,így megköszönöm ha valaki megindokolja nekem ,miért 48 vagy épp 52.

+1 kérdés ,ez a váz fogad tárcsagéket,jól gondolom hogy igen?

Látom sorstársam vagy, és a testmagasságod szerint te is két vázméret közé esel a Merida mérettáblája alapján :-)))
Összehasonlítottam a 48-as és az 52-es váz adatait. Az eltérés 0,5 fok a fejcsõszögben, és 4 cm az üléscsõ hosszában. A többi mind ugyanaz! Tanácsom: vedd mindkét kerékpárt a lábad közé, és fontold meg, hogy elégnek tûnik-e a hely a családi ékszer és a felsõcsõ között, és dönts eszerint.

Tárcsaféket én nem tennék cross telóra.