Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Annál a 700-D-nél lehet kicsit finomhangolni az ülés csúsztatásával elõre és hátra, illetve stucniból valami rövidebbet választani, és lehet, hogy jó az a 18-as vázméret.
Amúgy én a Trail 700-D-t venném, pláne így akciósan. :)

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

hát csak a tapasztalat
de ha terepezni is akarsz akkor a kisebb jobb (melellsleg az a méretajánló táblázat elég nagyvonalú, nekem 52-es crosswayt ír, pedig a 2 számmal kisebb a jó)

c terv :)

nézd meg ezt

BikeFun - MERIDA - A KER

ezz most 190 akcióban

és ebbõl biztos hogy jó a 17-es

Pofás darab! De ez a vázgeó már nem inkább down hill felé mutat?

Szeretek lefelé is menni, de elõbb mindig megmászom a hegyet mielõtt "használom" . ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
hát csak a tapasztalat
de ha terepezni is akarsz akkor a kisebb jobb (melellsleg az a méretajánló táblázat elég nagyvonalú, nekem 52-es crosswayt ír, pedig a 2 számmal kisebb a jó)

c terv :)

nézd meg ezt

BikeFun - MERIDA - A KER

ezz most 190 akcióban

és ebbõl biztos hogy jó a 17-es
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

biztosan k semmi nem biztos csak a :)

de szerintem nagy

Mert a merida váztáblázat szerint én pont határon vagyok a 16 és 18-as váz között:
Ker (itt van egy Merida kerékpárok mérettáblázata (.xls) )

Milyen esetben kéne inkább a nagyobb vázat választanom? Ha mondjuk jó hosszú elõemberes karjaim vannak? :)
Mert azt mondjuk meg tudom tenni, hogy kipróbálok egy 16-os, meg 18-as 2010-es 700-ast, de mibõl fogom tudni, hogy
melyik méret a jó?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

"a merida pl viszonylag hosszabb váz" --> akkor a 18-as bizti nem lehet jó? Merthogy találtam egy 700-D-t, de 18-as.

biztosan k semmi nem biztos csak a :)

de szerintem nagy
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

hát leginkább tapasztalat :)

azokat a képleteket felejtsd el nyugodtan

amúgy fontosabb adat a vizszintes felsõcsõhossz.
és máshogy méreteznek a gyártók . merida pl viszonylag hosszabb váz.

gepida geo táblát meg sajna nem találok....

"a merida pl viszonylag hosszabb váz" --> akkor a 18-as bizti nem lehet jó? Merthogy találtam egy 700-D-t, de 18-as.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hát! Ez a gepida nagyon faja, az beztos! :) Azzal csupán annyi bajom van, hogy nekem 2008-as sima asgardom volt, amivel nem nagyon sikerült összebarátkoznom. Nem tudom igazából, hogy minek köszönhetõen, lehet a vázméret v. a geometria nem volt teljesen nekem való. Az egy 46-os váz volt, és ennek az asgard pro-nak is az a legkisebb mérete. Igazából nagyon arra hajaztam, hogy hosszú volt a kormányszára, mert azt olvastam, hogy ülõ helyzetben a kormánynak az elsõ aggyal kéne egy síkban lennie. Na most, nálam ez a dolog közel sem így volt. Szal, lehet ha ezt az egy alkatrészt cseréltem volna rajta, akkor már egészen másképp alakult volna kettõnk viszonya. ;) Persze azt is tudom, hogy a sima asgard meg a pro olyan messze vannak egymástól, mint föld- és ég! :) Összegezve, ha nem félnék attól, hogy nem igazán fekszik nekem az a 46-os váz, akkor megpróbálnám meggyõzni az asszonyt, hogy nyelje még le ezt a "kis" különbözetet! ;)

Egyébként mibõl lehet pontosan eldönteni, hogy egy adott méretû váz az jó-e nekem vagy, sem? Ha át tudom lépni az már OK? Vagy ez a "tudományos" számítás, hogy az átlépési magasságot beszorzom 0,57-tel, majd azt elosztva 2,54-gyel = a számomra megfelelõ vázméret címû hókusz-pókusz valóban helyes? Ha mondjuk pont a határon vagyunk egy vázméretnek akkor inkább a kisebbet érdemes választani? Ha mondjuk kipróbálok egy 18-as vázú brinyót mibõl fogom tudni, hogy mégiscsak az a jobb és nem a 16-os? Vagy ennyi sületlenséget már ne kérdezzek? ;)

Üdv,
lordborr

hát leginkább tapasztalat :)

azokat a képleteket felejtsd el nyugodtan

amúgy fontosabb adat a vizszintes felsõcsõhossz.
és máshogy méreteznek a gyártók . merida pl viszonylag hosszabb váz.

gepida geo táblát meg sajna nem találok....

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

akkor a szezonról lemaradsz

nézd meg ezt, ez is egy igen jó vétel

Magellan Crux Disc (2008) ker

vagy ha még belefér akkor best buy

GEPIDA ASGARD PRO (2008) ker

Hát! Ez a gepida nagyon faja, az beztos! :) Azzal csupán annyi bajom van, hogy nekem 2008-as sima asgardom volt, amivel nem nagyon sikerült összebarátkoznom. Nem tudom igazából, hogy minek köszönhetõen, lehet a vázméret v. a geometria nem volt teljesen nekem való. Az egy 46-os váz volt, és ennek az asgard pro-nak is az a legkisebb mérete. Igazából nagyon arra hajaztam, hogy hosszú volt a kormányszára, mert azt olvastam, hogy ülõ helyzetben a kormánynak az elsõ aggyal kéne egy síkban lennie. Na most, nálam ez a dolog közel sem így volt. Szal, lehet ha ezt az egy alkatrészt cseréltem volna rajta, akkor már egészen másképp alakult volna kettõnk viszonya. ;) Persze azt is tudom, hogy a sima asgard meg a pro olyan messze vannak egymástól, mint föld- és ég! :) Összegezve, ha nem félnék attól, hogy nem igazán fekszik nekem az a 46-os váz, akkor megpróbálnám meggyõzni az asszonyt, hogy nyelje még le ezt a "kis" különbözetet! ;)

Egyébként mibõl lehet pontosan eldönteni, hogy egy adott méretû váz az jó-e nekem vagy, sem? Ha át tudom lépni az már OK? Vagy ez a "tudományos" számítás, hogy az átlépési magasságot beszorzom 0,57-tel, majd azt elosztva 2,54-gyel = a számomra megfelelõ vázméret címû hókusz-pókusz valóban helyes? Ha mondjuk pont a határon vagyunk egy vázméretnek akkor inkább a kisebbet érdemes választani? Ha mondjuk kipróbálok egy 18-as vázú brinyót mibõl fogom tudni, hogy mégiscsak az a jobb és nem a 16-os? Vagy ennyi sületlenséget már ne kérdezzek? ;)

Üdv,
lordborr

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

heló!

one-twenty-t bp-en hol lehet kipróbálni?

köszi

BikeFun - Merida Teszt Centerek

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
heló!

one-twenty-t bp-en hol lehet kipróbálni?

köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!

Sajnos úgy tûnik, hogy árnyékra vetõdtem: végigtelefonáltam nem tudom hány üzletet, de egyetlen 2009-es 700-D-t sem sikerült felkajtatnom! :( Csak azt nem értem, hogy akkor minek van rajta a webshop felületükön. Ráadásul több méretben és színben is... Nem szép dolog!

Nektek nagyon szépen köszönöm a sok hasznos tanácsot! :) Aztán, majd értesítelek benneteket, hogy mi lett a vége! De lehet, most inkább kivárok egy kicsit, hogy akciózzák a 2010-es szériákat! Csak aztán nehogy azokról is lemaradjak! ;)

Szép napot!

lordborr

akkor a szezonról lemaradsz

nézd meg ezt, ez is egy igen jó vétel

Magellan Crux Disc (2008) ker

vagy ha még belefér akkor best buy

GEPIDA ASGARD PRO (2008) ker

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

véleményem szerint igen

a tora ha nehéz is de bevált darab, kerekei is szimpibek, a stroker trail meg egy brutál jó fék

Sziasztok!

Sajnos úgy tûnik, hogy árnyékra vetõdtem: végigtelefonáltam nem tudom hány üzletet, de egyetlen 2009-es 700-D-t sem sikerült felkajtatnom! :( Csak azt nem értem, hogy akkor minek van rajta a webshop felületükön. Ráadásul több méretben és színben is... Nem szép dolog!

Nektek nagyon szépen köszönöm a sok hasznos tanácsot! :) Aztán, majd értesítelek benneteket, hogy mi lett a vége! De lehet, most inkább kivárok egy kicsit, hogy akciózzák a 2010-es szériákat! Csak aztán nehogy azokról is lemaradjak! ;)

Szép napot!

lordborr

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

véleményem szerint igen

a tora ha nehéz is de bevált darab, kerekei is szimpibek, a stroker trail meg egy brutál jó fék

Sziasztok!

Szép napot!

lordborr

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Hali!

Igen, de az újból a v-fékes verziót venném, az pedig 200k: Merida Matts TFS XC 700-V '10 - Bike Berguson Ker

Igazából ennyi van rá, nem több... :cool2: Ezzel szemben is a '09 700-D a nyerõ a maga 190-ével?

véleményem szerint igen

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts
Szerintm mindenképp jobb a 700D ...Teló,felni,fék jobb..a többi alkatrész kb ugyanaz..de várd meg mit mond tigger

"just chillin killin"

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

hát Te találtad nehéznek :)
de jó a tora is. recon szebben mozoog, a súly nem hiszem hogy hátráltat bármiben is

(meg abból indultam hogy mivel eleve az ideit említetted ami 235, a tavalyi 190 a különbözt bõven kiadja a boltban cserélést)

Hali!

Igen, de az újból a v-fékes verziót venném, az pedig 200k: Merida Matts TFS XC 700-V '10 - Bike Berguson Ker

Igazából ennyi van rá, nem több... :cool2: Ezzel szemben is a '09 700-D a nyerõ a maga 190-ével?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sajna a bringára fordítható keret be van maximálva. Nem tartom valószínûnek, hogy tudom cserélni reconra...
Azért gondolom ha marad a tora, azzal sem leszek nagyon elégedetlen?

hát Te találtad nehéznek :)
de jó a tora is. recon szebben mozoog, a súly nem hiszem hogy hátráltat bármiben is

(meg abból indultam hogy mivel eleve az ideit említetted ami 235, a tavalyi 190 a különbözt bõven kiadja a boltban cserélést)

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

a tora egy rerlativ nehéz teló, az simán 5-600 grammal nehezebb mint a levegõs rst. (amúgy nem kell ám elhinni minden gyári súlyadatot. dart is pl csak 2200 körül van, bár általában fordítva csalnak :)) .én a tavalyit venném, csak kérnék bele a tora helyett egy recont. ha elég rugalmas a boltos. ha nem akkor vennék az apróból, lehet kapni új recont már 45-50 körül, torát meg el tudod adni 35-ért mondjuk.

Sajna a bringára fordítható keret be van maximálva. Nem tartom valószínûnek, hogy tudom cserélni reconra...
Azért gondolom ha marad a tora, azzal sem leszek nagyon elégedetlen?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Heló!

Elõször is Kellemes Húsvéti Ünnepeket! :)

Aztán pedig: igazából tetszik nekem a 2009-es 700-D nagyon is (a kék szín igazán nekem való! ;))! Egyedül a súlyával nem vagyok kibékülve: 13,6kg. Majdnem egy kilóval nehezebb mint az 2010-es 700-D (az 12,7kg). Ez annak köszönhetõ, hogy levegõs teló van a 2010-esen? Mert akkor ezt mondjuk még megértem.

De az miért van, hogy az 2009-es 500-D (váz: 1862g, rs dart 2: 2472g) is tudja a 13,2kg-t, holott elvileg a váza is meg a telója is nehezebb mint a 2009-es 700-D-nek (váz: 1736g, rs tora poplock: 2400g)?

Üdv,
lordborr

a tora egy rerlativ nehéz teló, az simán 5-600 grammal nehezebb mint a levegõs rst. (amúgy nem kell ám elhinni minden gyári súlyadatot. dart is pl csak 2200 körül van, bár általában fordítva csalnak :)) .én a tavalyit venném, csak kérnék bele a tora helyett egy recont. ha elég rugalmas a boltos. ha nem akkor vennék az apróból, lehet kapni új recont már 45-50 körül, torát meg el tudod adni 35-ért mondjuk.

lordborr

lordborr

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Szerintem is vedd meg a 2009 700D-t 190 jó ár.. én tavaly vettem TFS 500D .kb 4300 km után (70% terep) még minden tökéletes rajta (3500lánccsere +sor) ...az 500v RS dart telója nem igazán jó nekem is dart volt rajta ..de nálam (75kg) alig mozgott, Torára cseréltem ami fényévell jobb a 700D meg gyárilag Torával szerelt+ a Stroker trail jó fék

Heló!

Elõször is Kellemes Húsvéti Ünnepeket! :)

Aztán pedig: igazából tetszik nekem a 2009-es 700-D nagyon is (a kék szín igazán nekem való! ;))! Egyedül a súlyával nem vagyok kibékülve: 13,6kg. Majdnem egy kilóval nehezebb mint az 2010-es 700-D (az 12,7kg). Ez annak köszönhetõ, hogy levegõs teló van a 2010-esen? Mert akkor ezt mondjuk még megértem.

De az miért van, hogy az 2009-es 500-D (váz: 1862g, rs dart 2: 2472g) is tudja a 13,2kg-t, holott elvileg a váza is meg a telója is nehezebb mint a 2009-es 700-D-nek (váz: 1736g, rs tora poplock: 2400g)?

Üdv,
lordborr