Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Merida

- - - - -

• Please log in to reply
1982 replies to this topic

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

itt nézted már

Megvan köszi!
Azóta már majdnem össze is van rakva csak egy bökkenõ van.

A hátsó fékem (Hope minimono 160mm) IS felfogatásu és jó KB. 5mm-el odébb van a tárcsa mint ameddig a fék benyúlik.
Adapter kellene hozzá gondolom de nemtudom hol lehetne olyat szerezni ami IS/IS szabványú. Hülyeséget
meg nemakarok addig csinálni.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ebbõl a hátizsákból mikor várható új szállítmány? Köszi!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Ejha, már vannak fenn a hirdetések közt 2010-es Testbike-ok! Ezek jó vételek lehetnek (96 3000-D, 120 3000-D), vagy számíthatunk ennél kedvezõbb árakra is testbike esetén? Ez a 25%-os "engedmény" sem rossz, nem azért, sõt...

zvolite

zvolite

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

MERIDA One Five 0 3000d

Ennek a váznak a monoblokkház szélességét leírnátok, ill az elsõváltó szélességét?
Nemtalátam vele kapcsolatos információt semerre.

A monoblokkház 73 mm!Vagyis 73/122-es monoblokk jó bele!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

MERIDA One Five 0 3000d

Ennek a váznak a monoblokkház szélességét leírnátok, ill az elsõváltó szélességét?

itt nézted már ?

One-Five-O 3000-D - MTB Full Suspension - Merida Bikes International

a geo adatokban benne van a kcsapágyház szélesség

a specifikációban meg az átdobó bilincs átmérõje (azt meelesleg ki lehet sakkozni a 31,6-os nyeregcsõbõl is)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
MERIDA One Five 0 3000d

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szia Valeria

Teljesen jól látod. Ez a 2 tényezõ okozza az áremelést. Nemcsak nálunk, ez Európa többi országában is. USD elszámolásúak a kerékpár beszerzések.
Az USD árfolyam emelkedése mellett jelentõsen nõttek a szállítási költségek is, ez így igaz.
Üdv

További adalék az áruszállítási költségek várható, ismételt emelkedése tárgyában: Bike Europe - News: Quadrupled Shipping Costs Expected to Continue to Mid 2011

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Egy olyan 2009-es, 19"-os Trans-Mission carbon vázzal kiegyeznék a mostani AM 3000-D váz helyett:)

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
BikeFun - 2010 Augusztus havi akciónk
2010-es akció!

Akcio mindig van következõ év elejétõl, változó mértékben 5-40%...figyelni kell

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Szia Valeria

Teljesen jól látod. Ez a 2 tényezõ okozza az áremelést. Nemcsak nálunk, ez Európa többi országában is. USD elszámolásúak a kerékpár beszerzések.
Az USD árfolyam emelkedése mellett jelentõsen nõttek a szállítási költségek is, ez így igaz.
Üdv

Amennyiben feltételezzük, hogy egy adott modell gyártói ára a megelõzõ évivel azonos, akkor is legalább két árnövelõ tényezõ van:
1., a forint jelentõs gyengülése mind a dollár, mind az euró viszonylatában (nem tudom, hogy melyik valutában történik a vásárlás)
2., a nemzetközi szállítási költségek emelkedése (világviszonylatban)

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
+ az elszallt HUF arfolyam gyanitom....
Tornagatyás ÉS tornacipõs nem érhet be elõttem!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Amennyiben feltételezzük, hogy egy adott modell gyártói ára a megelõzõ évivel azonos, akkor is legalább két árnövelõ tényezõ van:
1., a forint jelentõs gyengülése mind a dollár, mind az euró viszonylatában (nem tudom, hogy melyik valutában történik a vásárlás)
2., a nemzetközi szállítási költségek emelkedése (világviszonylatban)

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

Szia lastoneleft

Minimum 20% áremelés az idei árakhoz képest.
Így érdemes ég most 2010-es gépet venni.
Árlistát nem adunk ki Eurobike elõtt, más országban se fognak.

üdv

Koszi,

Hat en nagyon a 2011-s modellekre gyurok, ugyhogy az nem segit :-) de a +20% az legalabb kiindulasi alap....

Valor

Valor

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
A 2011-es Meridáknál mi indokolja a 20%-os emelést? Annyival jobb felszerelés lesz rajtuk, vagy csak az újdonság miatti ez a felár?

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Szia Rick25
Péntek délutántól a BikeFun - Hírek - 1. Oldal oldalra kikerül az aktuális új 2010-es akció!
üdv

Általában engednek 10%-ot minden bringából, kivéve a Meridát. Szhelyen 5%-nál többet egyik sem enged. Állítólag a nagyker miatt, meg amiatt mert nem engedi a gyár, hogy egy bizonyos ár alá menjenek. Az osztrákoknak engedi? Érdekes.
A múltkor fennhangon hirdettek valahol 10%-os engedményt régi bringa beszámítással. 60D-t akartam és 165.000 volt az ára, mikor felhívtam azt mondták: bocs, de az már 185.000 és az engedményes ár így 165.000. Ilyen szarrágással nem tudok mit kezdeni. Pedig inkább itt venném meg ha tehetném, így is támogatva a magyar kereskedõket. De 20.000 Ft-os különbséget nem fogok lenyelni senki kedvéért. Még megvárom ezt a BikeFun-os leárazást és ha nem lesz kedvemre való gép húzok kifelé. Végül is Ausztria nekem autóval annyi, mint Pest vonattal. :-)

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Szia lastoneleft

Minimum 20% áremelés az idei árakhoz képest.
Így érdemes ég most 2010-es gépet venni.
Árlistát nem adunk ki Eurobike elõtt, más országban se fognak.

üdv

Hello,

Árakat lehet tudni a 2011-s gepekre Szeptember elott?

Koszi!

Rick25

Rick25

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Általában engednek 10%-ot minden bringából, kivéve a Meridát. Szhelyen 5%-nál többet egyik sem enged. Állítólag a nagyker miatt, meg amiatt mert nem engedi a gyár, hogy egy bizonyos ár alá menjenek. Az osztrákoknak engedi? Érdekes.
A múltkor fennhangon hirdettek valahol 10%-os engedményt régi bringa beszámítással. 60D-t akartam és 165.000 volt az ára, mikor felhívtam azt mondták: bocs, de az már 185.000 és az engedményes ár így 165.000. Ilyen szarrágással nem tudok mit kezdeni. Pedig inkább itt venném meg ha tehetném, így is támogatva a magyar kereskedõket. De 20.000 Ft-os különbséget nem fogok lenyelni senki kedvéért. Még megvárom ezt a BikeFun-os leárazást és ha nem lesz kedvemre való gép húzok kifelé. Végül is Ausztria nekem autóval annyi, mint Pest vonattal. :-)

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 17" - ONE-FIVE-O - 2009 - MERIDA 2009 ONE-FIVE-O 3800 D
Merida One Five 0 3000D vázat lestem ki magamnak itt az apróban ami 15"-os.
Én tag nélkül venném a fox taggal nekemmár drága lenne helyette egy ugyancsak az aprón,
láttam egy Manitou tagot ami szintén 190mm-es szemtávu. Ez: Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: Manitou Radium RL 190mm
Jó-e ez a tag bele ill mi a véleményróla!
Esetleg más tag?

Kérdésem:
Jólenne nekem 173cm-es magasságomhoz az a váz ill tag 90kg vok? Igazi AM gépként használnám, azaz
mindenhol. Beton erdõ földút etcetc.

Köszi! Mtbsrác.

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

Szia Valor és Fórumozók
2011-es Merida szeptemberben érkezik.

2010-es akció: Csak korlátozottan pár modellre lesz aug 7-tõl. Aug 7-tõl fent lesz a weblapunkon.

üdv

Hello,

Árakat lehet tudni a 2011-s gepekre Szeptember elott?

Koszi!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
sok választásod nincs , nem leszek naprakész és lusta is vagyok visszakeresni de talán alubol van 3 féle váltós, és asszem van egy acél vázas SS is
A rendelkezésre álló pénzbõl ami épp kifussa

üdv

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/