Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Merida

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1982 hozzászólás a témában

MERIDA-BikeFun

MERIDA-BikeFun

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Szia ZSCS
Tény hogy a 2011-es kerékpárok drágábbak lesznek, köztük a Merida is. Átlagosan 10-15%-al.
Amit Te példaként hozol, az itt pont nem összevethetõ.
A 2011-es Team a 2010-es XX-es felszereltségû géppel összevethetõ( 1.690.000 Ft volt 2010-ben az XX-es 96 )
Ugyanis a 2011-es Ninety-Six Carbon Team a Manitou teló helyett DT Swiss 100 XRC RL telót kapott, teljes Sram XX szettet.

Hamarosan kikerül a többi 2011-es ár is a webünkre.
Jövõ héten egy újabb Merida szállítmány érkezik.

Üdvözlettel
Merida

Ejha, Ninety-Six Carbon 2010 az 1250000 volt, 2011-es 1750000?!? Ez közel 30%-os drágulás. Tudom, többi gyártónál is várható 15-25% 2011-ben, csak fura ezzel szembesülni.
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 18" - NINETY-SIX - 2010 - MERIDA 2010 NINETY-SIX CARBON TEAM D
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 20" - NINETY-SIX - 2011 - MERIDA 2011 NINETY-SIX CARBON TEAM-D 20 TEAM

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ejha, Ninety-Six Carbon 2010 az 1250000 volt, 2011-es 1750000?!? Ez közel 30%-os drágulás. Tudom, többi gyártónál is várható 15-25% 2011-ben, csak fura ezzel szembesülni.
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 18" - NINETY-SIX - 2010 - MERIDA 2010 NINETY-SIX CARBON TEAM D
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 20" - NINETY-SIX - 2011 - MERIDA 2011 NINETY-SIX CARBON TEAM-D 20 TEAM

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

a legjobb megoldás még mindig az, hogy:
bemész boltba, ráülsz, kipróbálod

...és az eladó rábeszél egy olyanra, ami nem a méreted, ellenben szívesen megszabadulna attól a darabtól. Meg ugye mert tetszik is. :-] (Csak eljátszottam a gondolattal, vajon miért kérdez valaki körbe, holott a válaszod teljesen logikusnak tûnik és az lenne a 'normális'. Elsõre...)

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

176 cm magas nõ számára keresünk hegyi túrázáshoz és rendszeres sportoláshoz egy komolyabb Merida fully-t. Juliet verziók nem tetszenek neki:), így egy sima verzió lenne itt-ott átalakítva, más nyereggel, stucnival stb. Vajon a 18-as lehet jó váz, vagy inkább 16-os?
Valószínûleg a 18-as lenne jobb, de biztos ami biztos, inkább megkérdezem, kinek mi a véleménye. (Még kérdéses az is, hogy 96, vagy 120 legyen, de ez már más tészta. Elõbbi is bõven elég, csak túlságosan versenygeometriás és puritán a 96, szóval a fene tudja...)

a legjobb megoldás még mindig az, hogy:
bemész boltba, ráülsz, kipróbálod
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Értem. Akkor az a teló inkább értékcsökkentõ tényezõ, s semmiképp sem növelõ. :-(
Vajon miért ezt rakta bele, rejtély...
A 400D lenne szimpatikus, hiszen annak azért értelmes a felszereltsége, csak az a baj hogy ez a 130e is már picit erõn felül van...
;) breeze :mad:

gapue

gapue

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Fékerõben valóban hasonló amíg mûködik... (Mondjuk nekem a fékkar formája sem tetszik, de ez már ízlés kérdése). Szóval a tektro hidr. fékekkel elõfordult hogy 1-2 használat után elengedte az olajat, ez még nem is gond, mert gariban cserélték, nem tudom h ez az eladó ezt hogyan tudja biztosítani, ha ilyesmi elõfordulna. A hayes fékektõl én még nem láttam ilyesmit és úgy általában több közük van minõségi fékekhez sztem.

A Launch villa- ha jól látom 120mm-es változatban szerelték be, ami eleve tönkre vágja a geometriát- a tavalyi TFS vázakat 80mm-es villához optimalizálták. A Launch-ot olcsó dirt-utánzat bringákba szerelik gyárilag, szarul mozog, de legalább jó nehéz(2,5-3 kg). A lock-out-ot azért ne keverjük azzal h feltekered az elõfeszítést... Egy normális villa pont azért mozog úgy, ahogy kell, mert az egyik szárban(általában) van a rugózó elem(rugó v. levegõ), a másikban a csillapítás, ami azért felel hogy ne rúgjon vissza a villa. A launch-ban nincs csillapítás, mondjuk felkeményíteni tényleg lehet- de akkor lesz egy 3 kilós jó magas merev villád, ami egy nagyobb ugrásnál azért bemozdul..
A kerékagyak között tényleg nem tudom mekkora különbség lehet, de az biztos h. egy normális 32 küllõs 3 keresztre fûzött kerék erõsebb lesz mint a vuelta gyári kerék.(Tapasztalat-utóbbit láttam meghalni fél év alatt-50 kilós gyerek használta).

Ha még egy kis lóvé beleférne sztem érdemesebb ezekkel szemezni:
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 18" - TFS/XC - 2010 - MERIDA 2010 TFS XC 400 D
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 18" - TFS/XC - 2010 - MERIDA 2010 TFS XC 100 D -ez most hivatalosan drágább mint a 400-as, de nyilván olcsóbban megkapod, ha van még..
vagy:
BikeFun - MERIDA - A KERÉKPÁROK - 17" - Trail - 2010 - MERIDA 2010 TFS TRAIL 100 D
és ezekre tényleg van garancia( csak feltételezem h a vaterán nem kereskedõ hirdet..)

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Merida Matts TFS XC 100 D - Kerékpár Webáruház | Bicikli Webshop | Kelly's | Merida | Gepida | Magellan | Fitness termékek

Erre gondoltál? Ez nem tûnik erõsebb konfignak. A teló lock-out sztem nem sokat van kihasználva, fel kell tekerni mind2 szárban hogy keményen csillapítson és az elég. (egy ideig, utcán)

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Gyenge a Tektro Auriga Comp?
Én azt olvastam, hogy ez kb. egyforma az Avid Juicy 3 meg a Hayes Stroker Trail rendszerrel...
De Neked elhiszem, hogy több tapasztalatod van... Az RST Launch nekem sem tecc, de hát az 1k-2k közti bicókra max egy RS Darts 3-at tesznek.
A Vuelta kerék nekem tetszik, az már más kérdés, hogy nem top quality, a 100D-n gyárilag jobb kerék és agy lenne?

gapue

gapue

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás

Sziasztok,

öcsémnek nézzük, 180cm-es, sztetek ez most ideális vétel?
Azaz bõvén éri az árát? Köszi.
AKCIÓ- Merida tfs 300 d vadiúj

Sztem elég gagyi ennyiért, a váltórendszer jó és a váz is, de a bóvli Vuelta kerék-tektro fék-Launch villa összeállítás nem illik a gépre. Nálunk a boltban egy kis ráfizetéssel megkapod a 2010 TFS XC 100-D-t, azon már Hayes Stroker fékek vannak, és lock-out--os villa olajos csillapítással...

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 hozzászólás
Sziasztok,

öcsémnek nézzük, 180cm-es, sztetek ez most ideális vétel?
Azaz bõvén éri az árát? Köszi.
AKCIÓ- Merida tfs 300 d vadiúj

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Köszi a válaszokat!
Korábban egy 19 collos KTM merevfarút (egy 2006-ost) pont jónak gondolt, de lehet Õ is azért, mert nem próbált 17-est. :) Sajnos nem találok ehhez a KTM-hez geometria-adatokat, pedig szívesen összevetném egy 16-os és egy 18-as Merida 120 adataival, csak hogy lehessen valamihez viszonyítani. (Ha lesz kis idõm, elmélyedek a gugli használatában, hátha!...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én is azt hittem hogy jó nekem a 18-as merida, míg ki nem próbáltam egy 16-ost...:)

amúgy a legjobb a 17-es trail (az pont olyan hosszú mint a 16-os többi) de akkorát meg csak abból gyártanak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én 176 centi vagyok éppen és tökéletesen megfelel nekem a 18-as Merida one twenty váz, igaz én férfi vagyok, bár nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne köztünk, hogy eggyel kisebb kelljen neki. Én elfogult vagyok :D , de ha inkább túrázni akartok, akkor a one twenty.

A nõknek rövidebb vázak kellenek.

A sebesség mindent megold.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

176 cm magas nõ számára keresünk hegyi túrázáshoz és rendszeres sportoláshoz egy komolyabb Merida fully-t. Juliet verziók nem tetszenek neki:), így egy sima verzió lenne itt-ott átalakítva, más nyereggel, stucnival stb. Vajon a 18-as lehet jó váz, vagy inkább 16-os?
Valószínûleg a 18-as lenne jobb, de biztos ami biztos, inkább megkérdezem, kinek mi a véleménye. (Még kérdéses az is, hogy 96, vagy 120 legyen, de ez már más tészta. Elõbbi is bõven elég, csak túlságosan versenygeometriás és puritán a 96, szóval a fene tudja...)

Én 176 centi vagyok éppen és tökéletesen megfelel nekem a 18-as Merida one twenty váz, igaz én férfi vagyok, bár nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne köztünk, hogy eggyel kisebb kelljen neki. Én elfogult vagyok :D , de ha inkább túrázni akartok, akkor a one twenty.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

kizárt hogy a 18-as jó legyen....
én simán 16-ost vettem volna magamnak ha végülis meridát vettem volna (175 de 1-es)

A 2010-es Meridákat meddig fogják forgalmazni itthon vagy már õsszel elkezdik értékesíteni a 2011-es modelleket?

amíg el nem fogynak
a "maradékot " nem viszik vissza mint a z újságos a remittendát :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Valor

Valor

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
A 2010-es Meridákat meddig fogják forgalmazni itthon vagy már õsszel elkezdik értékesíteni a 2011-es modelleket?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

:)
Fent vannak a nemzetközi oldalon is az új gépek, és jóval több bicaj, mint az ausztrál oldalakon. Például, itt a csúcsmodell One-Twenty carbon 5000-D. Szerintem ennek már nincs baj a színével sem. ;)
Ja, és 10,6 kg. (Merida oldal német nyelvû verziójára váltsatok, ott vannak tömegadatok!)

ja ezt már mutogatták újságban, súllyal

nekem a kék jobban tetszik még mindig :)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

addig örülj :)

:)
Fent vannak a nemzetközi oldalon is az új gépek, és jóval több bicaj, mint az ausztrál oldalakon. Például, itt a csúcsmodell One-Twenty carbon 5000-D. Szerintem ennek már nincs baj a színével sem. ;)
Ja, és 10,6 kg. (Merida oldal német nyelvû verziójára váltsatok, ott vannak tömegadatok!)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

...És még nem láttuk a 2011-es árakat. :)

addig örülj :)