Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Soha tobbet nem vennek parhuzamos v-feket. Nekem avid volt, az egy rakas szar, de probaltam xtr-t is, es szerintem csak hatranya van a parhuzamos fekeknek. Venni kell egy jokis sima avidot, es kesz.

...és így pl valakinek full nem jó...

na ezért mondtam... :D

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Soha tobbet nem vennek parhuzamos v-feket. Nekem avid volt, az egy rakas szar, de probaltam xtr-t is, es szerintem csak hatranya van a parhuzamos fekeknek. Venni kell egy jokis sima avidot, es kesz.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Példának mondok is egyet!
Asszony régi váza egy 2004 magellan volt. Elõször azon voltak ezek a fékek. Abszolút nem tudtam beállítani õket. Mindig ferdén kopott. Nem olyan rég kapott tõlem egy Merida HFS 66-os vázat. Felrakáskor elsõre sikerült szemre beállítanom és azúta is csak a fékgumit cseréltük. Valszeg a Magellanon rossz helyen voltak a tüskék.

az lehetett... én is ugy vagyok vele, hogy pl az avidhoz képest a párhuzamost beállítani... -na jó az aviddal se kell sokat szenvedni, meg mondhatnék mást is, de a párhuzamos az tényleg egy mozdulat... -persze ha nincs hátráltató tényezõ... :D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Példának mondok is egyet!
Asszony régi váza egy 2004 magellan volt. Elõször azon voltak ezek a fékek. Abszolút nem tudtam beállítani õket. Mindig ferdén kopott. Nem olyan rég kapott tõlem egy Merida HFS 66-os vázat. Felrakáskor elsõre sikerült szemre beállítanom és azúta is csak a fékgumit cseréltük. Valszeg a Magellanon rossz helyen voltak a tüskék.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Asszony párhuzamos Lx-et használ Kool Stop fékgumikkal és mavic felnivel. Semmi gond nincs vele, ráadásul annyi pénzért jobbat nem igen találtunk.

jaja... Én sem igazából értem miért ellenzik páran enniyre, nekem nem volt vele még rossz tapasztalatom, volt már a kezem közt egy-két darab... És ráadásul tényleg igenigen olcsó mostanság...!-de amit az elõbb mondtam, bármi lehet ami teljesen megváltoztatja a rendszert, és így pl valakinek full nem jó...

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Asszony párhuzamos Lx-et használ Kool Stop fékgumikkal és mavic felnivel. Semmi gond nincs vele, ráadásul annyi pénzért jobbat nem igen találtunk.

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
A lennt említett xt-s vonalvezetéshez annyi, hogy azért a dolog sok mindenen mulik... Milyen a felni, milyen a fékkar. Én most cseréltem avidot párhuzamos xt-re... Jobb, érezhetõen... nekem legalábbis biztosan.
Az lx-hez meg csak annyit, hogy tudod milyen áron van most egy garnitúra lx-es párhuzamos szett??? avid sd5öt nem kapsz annyiért... tehát van itt azért pro és kontra mit átgondolni... -tényleg. használj kontrát!!!:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A Dante: mitõl ment szét az XT féked? Kifáradásos halál?

Mivel már lassan 6 éve gyilkolom, elfáradt az alu, s már hajladozik.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Scream007

Scream007

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Csak párhuzamosított LX-et neeeee!!! Annál minden jobb és tartósabb. Ha mindenképp párhuzamosított kell akkor csak XT/XTR vagy az AVID ArchRival. Inkább az új LX/Deore féket válaszd, vagy Avid SD5/SD7.

Annyira gázosan xar???
Akkor miért isteníti minden boltos hogy annak jobb a fékhatása, meg kevésbbé koptatja a fékpofákat?(a marketingen túl persze)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Csak párhuzamosított LX-et neeeee!!! Annál minden jobb és tartósabb. Ha mindenképp párhuzamosított kell akkor csak XT/XTR vagy az AVID ArchRival. Inkább az új LX/Deore féket válaszd, vagy Avid SD5/SD7.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Scream007

Scream007

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
sziasztok!

Jövõ héten szeretnék venni deore lx v fékeket elõre hátra.
Az volna a kérdésem meg éri a kb +20dkg súly, azt hogy párhuzamosított technológiával van ellátva???
Ez pontosan mit is is takar és érdemes e ezzel nehezítenia bringát?
Azt tudom a a 2005ös és 2006os sorozatban az LX már nem párhuzamosított csak korábbiakban , de ezekhez is van módom hozzájutni.

köszi a választ
Scream

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
annyira sokat nem kéne visszaolvasni :

az új bringámra én is XT szettet raktam a régin meg rajtahagyatam az SD 7-et!

A tapasztalataim hasonlóak az XT jóval nehezebb és egy jól beállított SD7-et nem ver a fékhatásban sem...

Ráadásul az 2004-es XT hajlamos berohadni, azaz a forgáspontok idõvel megszorulhatnak, és a rugóerõ már nem lesz képes rendesen mozgatni a féktestet.

Az SL fékkar nagy húzás, XT érzése van

SD 7 szintén jó - életem legnagyobb fékes hibája volt, mikor lecseréltem a szettet XTR-re. Ugyanúgy fog, sokkal olcsóbb, meg sokkal könnyebb

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
Az Avid nagyon jól fog, könnyû, és jó az ára, mindenkitõl ezt hallom. Engem az a plusz 150 gramm annyira nem zaklat fel, meg az árkülömbséget is áthidalom (hamá nem tárcsa akkor legyen jó Vfék), ami igazából érdekel, hogy van-e valakinek negatív tapasztalata a párhuzamosan nyomó fékekkel kapcsolatban? Biztos erõsebben fog valamivel, viszont mennyire gyorsan kotyogósodik ki a sok forgáspont? Inkább az élettartam, és a megbízhatóság érdekel, semmint a pluszsúly. Dante: mitõl ment szét az XT féked? Kifáradásos halál?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem ez picit súlyfüggõ. XT-vel kihozható egy tárcsa fékereje, az Avid súlyversenyben viszont mindenképpen nyer. Bár XT-m van, de mivel kezd szétmenni, talán Avidot veszek helyette. (ócsóbb is) Annyiban módosítanám Xabi véleményét, hogy a több Avid oka azért az is, hogy az utóbbi évektõl eltekintve, az XT 12000/pár, míg az Avid 5-6000/pár áron mozgott, ami igen tetemes különbség! (most az XT már jóval olcsóbb, az Avid meg drágább, szóval közelebb vannak egymáshoz talán...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Segítsetek!
Most dilemmázom , hogy egy shimano XT V- féket, vagy egy Avid single Digit 7- et vegyek. Apárhuzamosan nyomó fékpofa rendszer könnyebben elcseszödik, és kevésbé tolerálja a trutyit? Viszont erõsebben is fogja a felnit? Az Avidot viszont sokan dicsérik. Kinek van ezekröl tapasztalata? Nekem az egyszerûsége miatt az Avid szimpatikusabb

Nem véletlenül látsz sokkal több avidot, mint XT-t. A párhuzamosítás jópofa, de nehéz és jó pár fölös forgáspontot tartalmaz, ami mind-mind potenciális hibalehetõség, meg sárban sem feltétlen elõny. Fékerõben a konstrukciónak minimális elõnyei vannak, ezt bõven kompenzálja egy avid a súlyával.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Ha nem zavar az a sok-sok plusz gramm az xt-ben, biztosan jobban fogod szeretni.

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Nekem SD 5-öm van ami ér annyit mint a 7-es bár kétségtelen, hogy az szebb:)) számomra a párhuzamosított fékek kissé otrombának tûnnek...az Avid pedig tényleg jó LX-es karral isten-király-császár!

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
Segítsetek!
Most dilemmázom , hogy egy shimano XT V- féket, vagy egy Avid single Digit 7- et vegyek. Apárhuzamosan nyomó fékpofa rendszer könnyebben elcseszödik, és kevésbé tolerálja a trutyit? Viszont erõsebben is fogja a felnit? Az Avidot viszont sokan dicsérik. Kinek van ezekröl tapasztalata? Nekem az egyszerûsége miatt az Avid szimpatikusabb

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 hozzászólás
kaloznak lenni jo :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

vagy szedsz a fáról bovdent és pótolod ha elszakadt ... ;)

Tépek a hátamról szõrt, azt befonom:) vagy hogy is volt...