Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Ami miatt a legtöbben szeretik a jobb minõségû v-fékeket: jobb súly, jobb adagolhatóság, nagy májerfaktor.
Ha rendszerben jól be van állítva (érsd: jó bowdenezés, jól beállított jó pofa), akkor általában jobban adagolható féket kapunk.
Tapasztalataim szerint azonban a harmonikus rendszernek illetve a felni-pofa párosításnak nagyobb a szerepe, mint ha pölö Avid féket teszel fel
Havernak is trinityje van, szerintem abban kemény a gyári pofa az õ felnijéhez, de semmi gáz.
A melegedésõl: ki kell tapasztalni, rá fogsz jönni... nem egyik percrõl a másikra kezd el olvadni a pofa. Fõleg télen...

Jó tekerést!

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
üdv
pusztán elméleti kérdésem lenne a v-fékekkel kapcsolatban.
eddig bárkitõl megkérdeztem, maratonokon miért nem látni tárcsás bike-ot, nem tudott rá pontos választ adni. merthát ugye ott már nem számít olyan mértékben az ár, h ne figyeljen oda egy deore pl, ami valószínûleg jobban fog. ennyire számítana a súly?
a másik dolog: én v-féket használok (trinity), de bármilyen fikának is mondják, engem abszolút megfog mindig (b+ pofa), fejreállás is simán esélyes. fékkarom sd7, amivel teljesen meg vagyok elégedve, így adagolni is tudom, és jó áron vettem. havernak sram 5-e van, de kipróbáltam, mondom ez is fék? Szóval miért olyan hûdejók azok a merevítéses drága izék?
sokadik: ezek a b+ pofák mennyire melegszenek nagy tempónál, aktív igénybevételnél? csak, h ne merjem megereszteni annyira, amennyire nem kéne.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Promax díszbemarásos fékeket vettem egyik ismerõsomnek. Piszok jól néz ki nagyon jól fog(egy pár vuelta pofával és egy pár promax-szal) és én 2000-ért vettem a szettet!Egyszer volt használva ne nagyon jóóóó:D Nekem volt Vuelta Miranda nagyon jól néz ki könnyû is de piros b+ pofával nemfasza vmi miatt...:(Mostmár csak hátul van mert elöl tárcsa van!Na csan ennyit akartam páá

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

A br-m420 az alivio. A br-m530 az a deore.

akkor beigízolódott a gyanú
köszi :)

(a shimano oldalán nem találtam ezekrõl semmit)
Mé há nem?

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
A br-m420 az alivio. A br-m530 az a deore.

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Kösz a jókívánságokat!

Fõleg, hogy olyat nem mondtunk, hogy hegeszd meg/oda stb... csak annyit, hogy a küllõt a menetes végénél le kell csípni a megfelelõ méretre (pár mm, ami kilóg) és a menetes végét tekerd/told bele a fékbe, a maradék pedig, ami kilóg az meg mehet a vázba. Nem is kell rögzíteni, csak ügyesen kell fel/összerakni. Szóval okosak vagyunk tényleg.

Nekem speciel mûködött (az erõs meghúzásos is egyébiránt, mert pl. a King Kahuna vázamon nem lehetett benavigálni a tüskéket a 3 kis lyuk egyikébe sem 8-/ ), ha kell megcsinálom Neked ;-D

További szép napot!

köszi így már értem... különben sem tudom, hogyan lehetne heggeszteni az alumíniumot :S
megpróbáltam meghúzni, de nem gyütt be... ideiglenesen beraktam egy Shimano br-m420 -ast, amire azt mondták nekem, hogy Deore... ezt monjuk nem értem mert nekem inkább ALIVIO/ACERA dolgokra emlékeztetett... ha tudjátok véletlen hogy mi ez akkor ideírhatjátok

Köszi a tippet talán karácsonyra lesz idõm kipróbálni :) addig shimano-zok
Mé há nem?

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Kusz Mátyás
12 versenybõl 4 X nem voltam dobogón 2X tech prob miatt.Pannon,TOP összetett 1. MOX összetett 2.

!! Nincs szponzorom, KÉNE !!

Kapsz tõlem két belsõt... Szeretem a bolt kritizáló embereket mert õk mindig mindent tudnak.

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Kösz a jókívánságokat!

Fõleg, hogy olyat nem mondtunk, hogy hegeszd meg/oda stb... csak annyit, hogy a küllõt a menetes végénél le kell csípni a megfelelõ méretre (pár mm, ami kilóg) és a menetes végét tekerd/told bele a fékbe, a maradék pedig, ami kilóg az meg mehet a vázba. Nem is kell rögzíteni, csak ügyesen kell fel/összerakni. Szóval okosak vagyunk tényleg.

Nekem speciel mûködött (az erõs meghúzásos is egyébiránt, mert pl. a King Kahuna vázamon nem lehetett benavigálni a tüskéket a 3 kis lyuk egyikébe sem 8-/ ), ha kell megcsinálom Neked ;-D

További szép napot!

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Probájk... Gratula:clap:
qva okosak. És vajon mivel hegeszted rá a küllõt? mer ta féket akkora hõhatás éri hogy simán szétmegy namind1 ha meghegesztik akkor szóljanak, megnézem :lol1:

miért menne szét? - amúgy kb 10 másodperc egy ilyen hegesztés

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

nekem ugyenez volt a problem az én fékemmel.
bementem probike-ba hátha mondanak vmi okosat.
egybõl kettõt is mondtak:

1. ha jó erõsen meghúzod, akkor kb nincs szükség arra a "pöcökre"
2. fogsz egy küllõt méretre csiszolod és ráhegeszted.

Probájk... Gratula:clap:
qva okosak. És vajon mivel hegeszted rá a küllõt? mer ta féket akkora hõhatás éri hogy simán szétmegy namind1 ha meghegesztik akkor szóljanak, megnézem :lol1:
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

ühh azért ez elég suttyó megoldás, de ha nincs más akkor bebuktam :(
a meghúzást kipróbálom, de sztem az kevés lesz... :S

én is "suttyó" megoldásnak gondoltam, és mostmár egy párhuzamos lx
van a gépen, talán jól is jött a törés :)

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

ühh azért ez elég suttyó megoldás, de ha nincs más akkor bebuktam :(
a meghúzást kipróbálom, de sztem az kevés lesz... :S
Mé há nem?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Hali!

történt egy kis baleset az elsõ fékemmel Sram 7.0. Ma leszedtem és megtisztítottam, szét szedtem teljesen. Már láttam, hogy valami nem stimmel azzal a kis pöcökkel ami a villa fék konzolába csúszik be. Miután összeraktam és visszaszereltem a bicóra, az uccsó húzással bele is tört a jobboldali fék pöcke (VÁÁÁÁ), valszeg mert lamer módjára nem használtam alátétet. Nos következõ a kérdés, lehet-e cserélni a pöcköt, vagy szerezni olyan kis alumínium alkatrészt amibõl az a kis pöcök lóg ki?
Meg vicces lesz kiszedni a beletört pöcköt a villából, de talán egy pici fúróval sikerülhet.

Elõre is köszi!

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Hali!

történt egy kis baleset az elsõ fékemmel Sram 7.0. Ma leszedtem és megtisztítottam, szét szedtem teljesen. Már láttam, hogy valami nem stimmel azzal a kis pöcökkel ami a villa fék konzolába csúszik be. Miután összeraktam és visszaszereltem a bicóra, az uccsó húzással bele is tört a jobboldali fék pöcke (VÁÁÁÁ), valszeg mert lamer módjára nem használtam alátétet. Nos következõ a kérdés, lehet-e cserélni a pöcköt, vagy szerezni olyan kis alumínium alkatrészt amibõl az a kis pöcök lóg ki?
Meg vicces lesz kiszedni a beletört pöcköt a villából, de talán egy pici fúróval sikerülhet.

Elõre is köszi!
Mé há nem?

benedekco

benedekco

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Avid SD7 fékkarról vélemények és tapasztalatok érdekelnének! (Dante-ét már olvastam,azon kívül valaki valamit?)

nekem bevállt... estem vele párszor, de a kart nem érte kár
elöl egy sram 7-est hátúl egy sram 9-est vezérelek velük :)
egy baja van, hogy kopik a fekete festék hehe, de 2 év után elnézem neki :)
marokváltóval használom és kényelmes (elsõ ránézésre azt hittem nem lesz kóser a dolog), nekem is kotyog, de a húzás irányába nem! néha lefelemenetben ketyereg (a kotyogás hangja zavaró is lehet, de ha rájöttél, hogy csak az adja a hangot akkor már mind1, legalábbis ez nekem részletkérdés)
Mé há nem?

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

nem tom, nekem fékezés közben is hajlik mint a takony /sd7/

Hmmmm...Nem tom, nekem nem volt ilyen problémám eddig, de akkor lehet, h. nem is a bovdenezés a hibás? Nem akarok hülyeséget mondani, amíg ki nem cseréltem õket, inkább nem nyilatkozom. Igaz,a karok már lötyögnek egy pöttyet, de nem hiszem, h. a nyúláshoz ennek köze lenne.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Avid SD SL-t próbált már valaki?
Milyen egy XT-hez képest?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nem tom, nekem fékezés közben is hajlik mint a takony /sd7/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Kösz a hozzászólásokat Arch Rival ügyben... Hát igen, nyilván függ a sártûrési képessége a gumimérettõl és a trutymó jellegétõl is, való igaz, saras talajon inkább vékonyabb gumikkal kell használni.
Én is csak hobbibringás vagyok, maratonokra szoktam max. járkálni, de az Avid fékkarokkal nagyon meg vagyok elégedve, igaz, én régebbi darabokat használtam/használok, sokan panaszkodnak az újabb Avid termékek már nem az igaziak. Jelenleg az Arch Rival-ból is egy régebbi kiadású van a gépemen, SD Sl 1.9-es fékkarokkal (kinézetre,tudásra szerintem a SD 7eshez hasonlít), jól megfog, pedig nem vagyok pehelysúlyú. Bár azt hiszem, a bovdenek és a házak már megérettek egy cserére, mert rettenetesen nyúlós érzetem van, a húzom a kart.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
AZ SD7 fékkarja tényleg elég könnyen elhajlik, ha ráesel.
Én meg vagyok vele elégedve egyébként.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.