nálam már járt olyan kerék amin azért kelelt külsõt cseréni mert már a fékbetét szövetesre koptatta:D nemhittem a szememnek....
Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Írta 2007. október 31. - 15:12
Írta 2007. október 31. - 14:43
ezt én se szoktam érteni, fõleg, mivel a ferdén felrakott pofa is idõvel "visszakopik egyenesre"..
Ha jól van fölrakva, nem kopik ferdén.
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2007. október 31. - 12:41
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. október 31. - 12:03
Szerintem ez hülyeség, az egész ferdén rárakott fékfelület hülyeség. Egyszerûen fékpofát kel cserélni. Vagy le kell smirglizni, ha már nagyon elüvegesedett, de akkor is az a leghatékonyabb, ha pontosan párhuzamosan csókolja meg a felnit.
A shimano katalógus szerint is ferdén kell berakni a fékpofát, 0,5 mm hamarabb kell hozzáérni a felnihez a pofának a menetirány szerinti elején.
Gondolom nem azért írták, hogy fogyasszák a tintát.
Írta 2007. október 31. - 11:27
Szerintem ez hülyeség, az egész ferdén rárakott fékfelület hülyeség. Egyszerûen fékpofát kel cserélni. Vagy le kell smirglizni, ha már nagyon elüvegesedett, de akkor is az a leghatékonyabb, ha pontosan párhuzamosan csókolja meg a felnit.
ezt én se szoktam érteni, fõleg, mivel a ferdén felrakott pofa is idõvel "visszakopik egyenesre"..
pofacsere, vagy ha még nem volt kipróbálva, akkor a távtartó alátátek átkombinálása...
Írta 2007. október 31. - 11:13
Írta 2007. október 31. - 11:09
Írta 2007. október 29. - 17:45
Én merev villával megyek, nekem viszont pont fékmerevítõvel nyikorgott, anélkül meg nem (kanti fékrõl beszélünk)
V-fékem lett, elõször ott is visított, állítgattam, megszûnt.
Egyébként sztem megfelelõ beállítás és/vagy felni-fékpofa párosítás kérdése az egész!
Ha mindenképpen fékmerevítõt szeretnél, a King-Stone névre hallgató elég drabális, vagy 1-2 megfelelõ helyen kapható még néhány régi presztízscucc, persze irreális áron. Az Adrenalinhoz még passzolna is...
köszi, de a magurával is elvagyok, a v-féket nem teszem vissza, csak ha megint lesz valami teló.. de lehet akkor sem
amúgy a fura, hogy nekem telóval nem nyikorgott a v-fék, és a merev villa berakása után ugyanazzal a fékpofával igen.. mind1, mostmár a jó lett, ez a lényeg.
Írta 2007. október 29. - 17:05
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. október 29. - 16:45
V-fékem lett, elõször ott is visított, állítgattam, megszûnt.
Egyébként sztem megfelelõ beállítás és/vagy felni-fékpofa párosítás kérdése az egész!
Ha mindenképpen fékmerevítõt szeretnél, a King-Stone névre hallgató elég drabális, vagy 1-2 megfelelõ helyen kapható még néhány régi presztízscucc, persze irreális áron. Az Adrenalinhoz még passzolna is...
Írta 2007. október 29. - 16:29
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
A nemrég összerakott városi 26os biciklimen elõl merve villa (azt hiszem CroMo) van. Az elsõ fékem nagyon nyekereg bármit is csinálok. Próbáltam SRAM 5.0 féket, SD 7-et, piros Ritchey és fekete Jagwire pofákat és fékmerevítõt is. De minden hiába :-(.
Mit tudnátok tanácsolni az elviselhetetlen nyekergés megszüntetésére?
Elõre is köszi.
Mikor merev villa lett az egyik bicómban, nekem is ugyanez volt a bajom. Akárhogy állítgattam a féket, nyikorgott. Arra jutottam, hogy valószínû azért, mert sokkal kevésbé merev oldalirányban a villa, mint a teló volt.
Én elõször fékmerevítõt szerettem volna feltenni, de már nem igazán lehet kapni semmi normálisat, mert ugye "a tárcsafékek korszakát" éljük. Így második megoldásként feltettem elõre a régi magura HS-33am, amihez volt gyárilag fékmerevítõ. Láss csodát, a nyikorgás megszûnt.
Írta 2007. október 29. - 16:21
Írta 2007. október 29. - 12:33
Nem standard vastagságú fékbowden létezik? Találtam egy jobb minõségû tefloncsövet Nokonhoz, de egy picit vékonyabb bowden illik bele - ezzel mit lehetne kezdeni szerintetek?
Hát, nem feltétleül a fékbowden lenne az, mivel kísérletznék, pláne nem mindenféle házibarkács módszerrel.
Részemrõl vékonyabb fékbowdent még nem láttam, csak vastagabbat a standardtõl.
Egyébként lehetvele valamit kezdeni, ha nokon használsz a váltóhoz is
X.
Írta 2007. október 29. - 11:29
Nem standard vastagságú fékbowden létezik? Találtam egy jobb minõségû tefloncsövet Nokonhoz, de egy picit vékonyabb bowden illik bele - ezzel mit lehetne kezdeni szerintetek?
esetleg váltóbowden, ha nem félsz vele...:chin:
lehet hogy a bogyó a végén kicsi, akkor használj hozzá basszgitárhúr-gyöngyöt
lehet hogy hülyeség, de én inkább nem raknék vékonyabb bowdent.
Írta 2007. október 29. - 11:19
Írta 2007. október 29. - 11:17
Írta 2007. október 29. - 10:47
Segítségre lenne szükségem.
A nemrég összerakott városi 26os biciklimen elõl merve villa (azt hiszem CroMo) van. Az elsõ fékem nagyon nyekereg bármit is csinálok. Próbáltam SRAM 5.0 féket, SD 7-et, piros Ritchey és fekete Jagwire pofákat és fékmerevítõt is. De minden hiába :-(.
Mit tudnátok tanácsolni az elviselhetetlen nyekergés megszüntetésére?
Elõre is köszi.
Írta 2007. október 28. - 17:30
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. október 28. - 16:52
Ha így lenne, simán megverné a Bike Positive az XTR- t, és a KCNC fékekkel állna versenyben:)... Mindezt 4000,- Ft- ért...
Durván elírták, annyi biztos...
Hát nem tudom, nekem egy tektro fékem van az is 168 gramm....
amúgy próbáltam avid sd 7-est alivio fékkarral, az rohadt jól fog, de gyakorlatilag adagolhatatlan, én utáltam. Avid sd 5-ös deore fékkarral, kicsit gyengébb fékerõ, kicsit jobb adagolhatóság mellett, de így sem az igazi az adagolhatósága. Shimano aliviot alivio fékkarral, hasonló fékhatás mint az sd 5, de jobb adagolhatóság, kicsit több erõ kell a behúzásához. Most pedig egy tektrot használok alivio fékkarokkal, és szerintem eddig ez a legjobb. Nagyon jó fékhatás és finom adagolhatóság jellemzi. És ha még az árakat is összvetjük....
Írta 2007. október 24. - 20:34
Ha így lenne, simán megverné a Bike Positive az XTR- t, és a KCNC fékekkel állna versenyben:)... Mindezt 4000,- Ft- ért...
Durván elírták, annyi biztos...
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Üdv, János