Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

nálam már járt olyan kerék amin azért kelelt külsõt cseréni mert már a fékbetét szövetesre koptatta:D nemhittem a szememnek....

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

ezt én se szoktam érteni, fõleg, mivel a ferdén felrakott pofa is idõvel "visszakopik egyenesre"..

Ha jól van fölrakva, nem kopik ferdén.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
He? Az XTR leírásában egy szó sincs errõl. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Szerintem ez hülyeség, az egész ferdén rárakott fékfelület hülyeség. Egyszerûen fékpofát kel cserélni. Vagy le kell smirglizni, ha már nagyon elüvegesedett, de akkor is az a leghatékonyabb, ha pontosan párhuzamosan csókolja meg a felnit.

A shimano katalógus szerint is ferdén kell berakni a fékpofát, 0,5 mm hamarabb kell hozzáérni a felnihez a pofának a menetirány szerinti elején.

Gondolom nem azért írták, hogy fogyasszák a tintát.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Szerintem ez hülyeség, az egész ferdén rárakott fékfelület hülyeség. Egyszerûen fékpofát kel cserélni. Vagy le kell smirglizni, ha már nagyon elüvegesedett, de akkor is az a leghatékonyabb, ha pontosan párhuzamosan csókolja meg a felnit.

ezt én se szoktam érteni, fõleg, mivel a ferdén felrakott pofa is idõvel "visszakopik egyenesre"..
pofacsere, vagy ha még nem volt kipróbálva, akkor a távtartó alátátek átkombinálása...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Köszi a féknyikorgással kapcsolatos tanácsokat, a beállítás volt a gond. A fékpofának jóval nagyobb szöget kell bezárnia a felni fékezõfelületével, mint ahogyan eddig csináltam. Ugyan a nyikorgás nem szûnt meg, de jelentõsen mérséklõdött.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

Én merev villával megyek, nekem viszont pont fékmerevítõvel nyikorgott, anélkül meg nem (kanti fékrõl beszélünk)

V-fékem lett, elõször ott is visított, állítgattam, megszûnt.
Egyébként sztem megfelelõ beállítás és/vagy felni-fékpofa párosítás kérdése az egész!

Ha mindenképpen fékmerevítõt szeretnél, a King-Stone névre hallgató elég drabális, vagy 1-2 megfelelõ helyen kapható még néhány régi presztízscucc, persze irreális áron. Az Adrenalinhoz még passzolna is...;)

köszi, de a magurával is elvagyok, a v-féket nem teszem vissza, csak ha megint lesz valami teló.. de lehet akkor sem :)

amúgy a fura, hogy nekem telóval nem nyikorgott a v-fék, és a merev villa berakása után ugyanazzal a fékpofával igen.. mind1, mostmár a jó lett, ez a lényeg.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos hogy nem a merevvilla miatt nyikorog, fõleg nem a rugalmassága miatt (mert merevebb). ;)

A sebesség mindent megold.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Én merev villával megyek, nekem viszont pont fékmerevítõvel nyikorgott, anélkül meg nem (kanti fékrõl beszélünk)

V-fékem lett, elõször ott is visított, állítgattam, megszûnt.
Egyébként sztem megfelelõ beállítás és/vagy felni-fékpofa párosítás kérdése az egész!

Ha mindenképpen fékmerevítõt szeretnél, a King-Stone névre hallgató elég drabális, vagy 1-2 megfelelõ helyen kapható még néhány régi presztízscucc, persze irreális áron. Az Adrenalinhoz még passzolna is...;)

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
A nemrég összerakott városi 26os biciklimen elõl merve villa (azt hiszem CroMo) van. Az elsõ fékem nagyon nyekereg bármit is csinálok. Próbáltam SRAM 5.0 féket, SD 7-et, piros Ritchey és fekete Jagwire pofákat és fékmerevítõt is. De minden hiába :-(.

Mit tudnátok tanácsolni az elviselhetetlen nyekergés megszüntetésére?

Elõre is köszi.

Mikor merev villa lett az egyik bicómban, nekem is ugyanez volt a bajom. Akárhogy állítgattam a féket, nyikorgott. Arra jutottam, hogy valószínû azért, mert sokkal kevésbé merev oldalirányban a villa, mint a teló volt.
Én elõször fékmerevítõt szerettem volna feltenni, de már nem igazán lehet kapni semmi normálisat, mert ugye "a tárcsafékek korszakát" éljük. Így második megoldásként feltettem elõre a régi magura HS-33am, amihez volt gyárilag fékmerevítõ. Láss csodát, a nyikorgás megszûnt.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na jó, ezzel akkor nem játszunk. Csak hát a design. :)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Nem standard vastagságú fékbowden létezik? Találtam egy jobb minõségû tefloncsövet Nokonhoz, de egy picit vékonyabb bowden illik bele - ezzel mit lehetne kezdeni szerintetek?

Hát, nem feltétleül a fékbowden lenne az, mivel kísérletznék, pláne nem mindenféle házibarkács módszerrel.
Részemrõl vékonyabb fékbowdent még nem láttam, csak vastagabbat a standardtõl.
Egyébként lehetvele valamit kezdeni, ha nokon használsz a váltóhoz is ;)

X.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Nem standard vastagságú fékbowden létezik? Találtam egy jobb minõségû tefloncsövet Nokonhoz, de egy picit vékonyabb bowden illik bele - ezzel mit lehetne kezdeni szerintetek?

esetleg váltóbowden, ha nem félsz vele...:chin:
lehet hogy a bogyó a végén kicsi, akkor használj hozzá basszgitárhúr-gyöngyöt ;)
lehet hogy hülyeség, de én inkább nem raknék vékonyabb bowdent.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Fékbeállítás:

http://www.parktool....howto.asp?id=21

X.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
A nemrég összerakott városi 26os biciklimen elõl merve villa (azt hiszem CroMo) van. Az elsõ fékem nagyon nyekereg bármit is csinálok. Próbáltam SRAM 5.0 féket, SD 7-et, piros Ritchey és fekete Jagwire pofákat és fékmerevítõt is. De minden hiába :-(.

Mit tudnátok tanácsolni az elviselhetetlen nyekergés megszüntetésére?

Elõre is köszi.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A pár nem mindig azt jelenti, hogy elsõ és hátsó.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
[quote name='Pro Bike Gear']Nézegettem a katalógust... és elég érdekes adatokra bukkantam...

Ha így lenne, simán megverné a Bike Positive az XTR- t, és a KCNC fékekkel állna versenyben:)... Mindezt 4000,- Ft- ért...

Durván elírták, annyi biztos...

Hát nem tudom, nekem egy tektro fékem van az is 168 gramm....

amúgy próbáltam avid sd 7-est alivio fékkarral, az rohadt jól fog, de gyakorlatilag adagolhatatlan, én utáltam. Avid sd 5-ös deore fékkarral, kicsit gyengébb fékerõ, kicsit jobb adagolhatóság mellett, de így sem az igazi az adagolhatósága. Shimano aliviot alivio fékkarral, hasonló fékhatás mint az sd 5, de jobb adagolhatóság, kicsit több erõ kell a behúzásához. Most pedig egy tektrot használok alivio fékkarokkal, és szerintem eddig ez a legjobb. Nagyon jó fékhatás és finom adagolhatóság jellemzi. És ha még az árakat is összvetjük....

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Nézegettem a katalógust... és elég érdekes adatokra bukkantam...

Ha így lenne, simán megverné a Bike Positive az XTR- t, és a KCNC fékekkel állna versenyben:)... Mindezt 4000,- Ft- ért...

Durván elírták, annyi biztos...

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Üdv, János