Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

a 08'-as xt-nek nemtudok valami súlyadatot? most 6-ért már lehet venni és elég korrektûl néz ki

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Azt tudom, hogy nem új, de nekem '99 elõttinek tûnik. Két kerékre értettem az árat. Párhuzamosat nem éri meg megvenni? Úgy értem nem éri meg a plusz súlyt?

Sárban és dagonyában nem szerencsés a párhuzamosíott v-fék. Igazából hit kérdése, nem véletlen, hogy mostmár a Shimano sem bohóckodik vele nagyon, és más gyártó se jelent meg ilyennel. Szoval szrintem fölösleges megvenni, a forgáspontok miatt gyorsabban tönkemegy, esõre, sárra érzékenyebb, karbantartásigényesebb, drágább, mindez a legjobb indulattal is miimális fékerõnövekedésért cserébe.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
használtan én biztos nem vennék párhuzamosat (egyébként sem), de mondom, ez sztem szubjektív, van aki arra esküszik és aki nem.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Azt tudom, hogy nem új, de nekem '99 elõttinek tûnik. Két kerékre értettem az árat. Párhuzamosat nem éri meg megvenni? Úgy értem nem éri meg a plusz súlyt?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
az sztem az nem az új, hanem a mostani, korábbi, nemtom, hogy nevezzem...
http://cycle.shimano...D=1194445175554

ha egy pár alatt nem 2 kerékhez valót érted, akkor sztem nem, mert 2008ast már 5-6e körül kapsz. az nem párhuzamos-> könnyebb, a többi izlés kérdése...

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
http://piacter.bikem...t=99664&cat=500
Valaki, nem tudja, hogy milyen XT V-fékek vannak ezen a bicón. Mikori évjárat lehet? Megér 5000-et 1 pár belõle?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Amúgy valaki tudja a választ arra, hogy esõben megyek és közben az elsõ féket húzom erõsebben (alapból is) a hátsóval meg csak finoman, akkor miért kopik mégis 3X annyira a hátsó fékbetét?
20 km vizes-városi szakasz után szürke fékporos lé lepi el még a lakást is ahogy lecsorog fõleg a hátsó kerékrõl, az elsõ meg majdnem tiszta.

Amúgy megkövetem magamat. Sok hozzászólással ezelõtt volt egy kisebb vita, hogy elsõ vagy a hátsó fék használata-e az üdvözítõ. Akkor azt mondtam városban, szárazon felejtsük el a hátsó féket. Nos.. annyiben módosult a véleményem, hogy városban is használni kell finoman a hátsót, mégpedig azért, mert így benne marad a kezünkben a reflex, hogy mind a 2 féket használjuk. Mert pl. ha vészfékezésnél vagy kanyar elõtt eltörik az elsõ fékkar akkor szopó ha csak a bal kezed van a fékkaron....

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az én tapasztalatom az, hogy ha a kerék elég merev, akkor hajlítja a villát és ér a fékpoha a felnihez.
Az én 2005ös SID telóm, mikor egy gyenge elsõkerék volt benne, akkor nem igazán hajlott. Most hogy bele került egy gyári MAVIC rögtön elkezdett hajladozni és már egy élesebb kanyarban is hozzáér a fékpofa a felnihez. Ez engem idegesít, de nem tudok ellene mit tenni, a telót nem akarom lecserélni.

Én menet közben pont addig csavargattam a bovden feszítõ csavart, hogy már ne érjen bele a felni a fékpofába, ha kidöntöm a bringát oldalra :)

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Az én tapasztalatom az, hogy ha a kerék elég merev, akkor hajlítja a villát és ér a fékpoha a felnihez.
Az én 2005ös SID telóm, mikor egy gyenge elsõkerék volt benne, akkor nem igazán hajlott. Most hogy bele került egy gyári MAVIC rögtön elkezdett hajladozni és már egy élesebb kanyarban is hozzáér a fékpofa a felnihez. Ez engem idegesít, de nem tudok ellene mit tenni, a telót nem akarom lecserélni.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nálam meg merevvillánál nem csinálta csak telónál.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát abba ne is, mert lett volna belõle B+ az elsõ letörésen. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
B+ agyba nem akartam radiált fûzni :P :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ezért kell elõre radiálkereket tenni, sokkal kevésbé hajladozik. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Igen, lehet kerék, vagy teló. Szvsz mindkettõ, ezt meg kell szokni, ahogy erõsödsz, meg nõsz, úgy fogod az egyre merevebb cuccokat is elhajlítgatni...

Szerintem ez a kerék, mert fõleg akkor figyelhetõ meg ha oldalra billen a bringa, tehát tekerni sem kell hozzá. Én merevvillával (szal az eléggé merev ugye :) ) nyomom és ha nagyon közel van a felnihez a fékpofa akkor elõfordul, hogy nagyon finoman beleér. Szerintem ez nem igazán gond.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Igen, lehet kerék, vagy teló. Szvsz mindkettõ, ezt meg kell szokni, ahogy erõsödsz, meg nõsz, úgy fogod az egyre merevebb cuccokat is elhajlítgatni...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ugyan ez van nálam is, hasonló setuppal.
Én a kerékre gyanakszom. (most ne kövezzetek meg :))
Már csak azért is, mert egy esésnél a fékpofa felmászott a felnire (pont, ahogy mondom) és befogta a kereket teljesen. A felniben egyáltalán nem lett 8-as, de kellett 5 perc, mire lehámoztam a fékpofát a felnirõl.

Ezzel semmit sem tudsz kezdeni, nem hiszem, hogy túl zavaró lenne ez a jelenség.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rugalmas a teló.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
duka xc air teló, dt240s-xc717 kerekek 2/1.8as küllõkkel, avid sd7es fékek gyári rw2es pofával...néha kiállásnál egyszerûen beletaposom a felnibe a fékpofát, lehet hallani, ahogy hozzáér és súrolja. ez mitõl lehet? (gyorszár meg van húzva rendesen:))

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
1szer innen a bikemag piactérrõl vettem egy khmm x@#<> emberkétõl egy pár xt véket, amirõl itthon derült ki, hogy az egyik oldaláról hiányzik (le volt törve) az a pöcök, amit a vázba kell akasztani. vásárláskor nem tûnt fel.. persze utána már a telefont sem vette fel az illetõ.
szóval erre pl figyelj :)

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy-két kérdésem ha valaki tudna válaszolni megköszönném. Megéri e lecserélni a 98' évjáratú LX fékkart (V fékkar) új XT-re lesz e valami különbség illetve a régi 98' LX V-fék mennyivel gyengébb mint egy új XT illetve megéri e használtan XTR-t venni ha igen esetleg mire figyeljek?
Bármilyen tanácsot, hozzászólást szívesen meghallgatok.

Elõre is köszönöm a segítséget

Laci