Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Bocs, nem olvastam eléggé vissza a fórumot. De valljuk be a V-fék sem egy bonyolult szerkezet. Ha nem húzod meg a csavart akkor mozog (Ezt írtad)? Akkor ott van valami gebasz. Magam szereltem össze a fékem, nem gyári szettem van, nem is szoktak gondjaim lenni vele (kop-kop-kop).

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ilyen szaron aggódni, az a lényeg, mind a kettõ mozog nem? Az hogy most az egyik pár ezredmásodpercel ér oda késõbb az tök mindegy, az a lényeg hogy dolgozzon. Szerintem ez tipikusan az az eset amikor reccsen egyet a lánc és azonnal szalad az emberke a boltba és keresteti a hibát.

Nem pár ezredmásodpercrõl van szó, hanem az egyik mozog, a másik meg nem. Az egyik megtesz mondjuk 1cm utat és rátolja a felnit a nem mozgó pofára.
Röfike! Ha az epiceden úgy mûködne az új tárcsaféked, hogy csak az egyik dugattyú mozogna és mindig átnyomná a tárcsát a nem mozgó dugattyúra, akkor Te sem "aggódnál ilyen szarok" miatt? Nem hiszem.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Ilyen szaron aggódni, az a lényeg, mind a kettõ mozog nem? Az hogy most az egyik pár ezredmásodpercel ér oda késõbb az tök mindegy, az a lényeg hogy dolgozzon. Szerintem ez tipikusan az az eset amikor reccsen egyet a lánc és azonnal szalad az emberke a boltba és keresteti a hibát.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Melyik bolt volt ez?

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Visszavittem az SD7-est. Nézegette, állítgatta, kérdezte, hogy most már jó-e (szerintem!) és hogy próbáljam ki.
Természetesen nem volt jó, hiszen szar. Akkor próbálta megmagyarázni, hogy az nem olyan nagy gáz, ha az egyik test elõbb mozdul meg és utána a másik, meg ha gyorsan húzom meg a féket, akkor szinte egyszerre érnek a felnihez blablabla. Aztán azt mondta, hogy Õ nem tud mit tenni, hagyjam ott a bringát, beviszi a bikerhez és ott eldöntik, hogy mivan. Ünnepek után tudnám otthagyni.
Szerintem ez szar marad, amíg élek, mert ha a boltban egy szerelõ megpróbálja elmagyarázni nekem, hogy ez így jó, akkor a forgalmazó meg pláne szarni fog bele. Magyarország 2008.
"Nice boys don't play rock and roll"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
ZooZoo ! Ha sikerült orvosolni a hibát, írd már meg, hogy mi is volt a hiba oka. Nagyon kíváncsi vagyok.
Marci

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Halihó, jól mozog a pipában, wd-40-tõl sem javult, igen természetesen a kis kiállót ugyanoda raktam (középre) - vagyis teljesen szimmetrikus a dolog. :)

Sokat tanultam a tanácsaitokkal, köszönöm szépen - szerintem már minden hibalehetõséget kipróbáltunk, és mivel nem javult, így hát megy vissza a boltba. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A vázon/villán ugyanabban a lyukban van a 3 közül a féktest-rugó kis kinyúló része ? Ez is lehet a féloldalra húzás oka.

Ennyire nem amatõr.

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Azt mondja addig ok minden míg meg nem húzza a rögzítõ csavarokat...

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
A vázon/villán ugyanabban a lyukban van a 3 közül a féktest-rugó kis kinyúló része ? Ez is lehet a féloldalra húzás oka.
Marci

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Próbálkozz, hogy kitörlöd a zsirt, jobb-e ugy.
Én nem zsiroztam, hanem wd-40-et fujtam bele mindig.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Holnap megnézem, most már pizsiosztás van :) Ha nehezen mozog, bezsírozhatom, vagy hasonló? Volt a mûanyagban egy kis takony gyárilag, esetleg segíthetnék még neki több anyaggal.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Hogy érzed, szépen mozog a pipában a bowden ha a kezeddel mozgatod?

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Jagwire Hyper szett nem volt olcsó, viszont vastag

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Én két féle bowdennel találkoztam már. Van egy olcsóbb vastag és egy drágább vékonyabb. Próbáld meg a véknyabbat.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Nem szõrös :) Megvizsgálom a mûanyag belsõcsõhöz való viszonyát holnap tüzetesebben, de azzal mit tudok tenni, ha tényleg szorul?

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
A pipában a mûanyag béléscsõben szorulhat még. Vagy ki van szõrõsödve a bowden és az szorul meg a pipában.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

Kézzel tudod huzgálni a bowdent a házban?

A hátsót igen - a felsõcsõnél néztem, az elsõt nem szedem már szét, de holnap megnézem azt is.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Kézzel tudod huzgálni a bowdent a házban?

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás

Így már érdekesebb. A másik oldalon lazíts a rugón, ha még nem tetted meg. Lehet kicsit hajlogatni is a rossz oldalon. Egyformán van alátétezve mindkét oldalon a fékpofa?

Már minden megvolt :) A legjobb eredmény az volt, amikor az egyik oldal behúzott a felniig és akkor megmozdult a másik oldal is.
Hátul kiszedtem egy alátétet az egyik oldalról, elõl viszont nem - ugyanazt csinálják mégis.
Sztem ezzel vége a találgatásnak - mégsem én csesztem el - viszem vissza :)