Én elöl Jagwire-t használok, hátul Tiogát (feketét) Aivd Single Digit 3 fékekkel, LX karokkal, Mavic x 221-es felnikkel. Nekem még maratonon nem igen fordult elõ, hogy 2 ujjal kelljen fékeznem, csak hosszú lejtõnél esetleg, egyébként 1 ujjal fékezek.
Én használtam már Avid (eredeti), Jagwire, Tioga (piros, fekete) fékpofát és még egyik sem nyávogott. A Mavic felni elõtt Alesa volt annál sem tapasztaltam.
Ha úgy állítjátok be a féket hogy fékpofa bringa eleje felé esõ vége érjen hozzá elõször a felnihez akkor elméletileg nem nyikorog. A másik vége a fékpofának legyen 1 kicsit távolabb a felnitõl. Állítólag ez használ (a BikeMag-ban volt régebben).
Sajátomat úgy állítom be, hogy behúzott a fékkar mellett meghúzom a fékbetétek csavarjait. Nekem így sem nyikorog.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Indította
eric
, 2003. április 06. 20:04
Írta 2004. március 09. - 21:18
Írta 2004. március 08. - 17:56
helló
lehet attól hogy hátsó a prioska,meg az már kopottab!de lehet megfordítom asztán majd írok mi lett!! úgy van állítva hogy kicsit kevesebbet kell húzni a fékkaron mint az elsõn a hosszabb bovden miatt!!de lehet hogy igazatok van.
helló
lehet attól hogy hátsó a prioska,meg az már kopottab!de lehet megfordítom asztán majd írok mi lett!! úgy van állítva hogy kicsit kevesebbet kell húzni a fékkaron mint az elsõn a hosszabb bovden miatt!!de lehet hogy igazatok van.
helló
Írta 2004. március 08. - 16:26
Na.Fejlemények. A zegyik helyen akcilyós a Ricsi V-fék (3990). Hsznált valaki ilyet? Tapasztalatok? (Rákerestem, de nem leltem semmit).
Én használok R. V féket és meg vagyok vele elégedve.
Ami nekem teccik:
hogy szélesek a fékpillangók (a pillangó tengelyének irányába), ezért sokkal kisebbet "bólint"
Ami érdekes:
Mérlegen lemérve a katalógusadatokkal ellentétben a a comp-nak és a pro-nak u.a. a súlya.
Kérdésem:
Én rohadt nehezen szedem ki a betétes pofából a gumit. Általában le kell szerelnem az egész betétet hozzá, így egy kicsit "okafogyottá" lesz az egész. Valamit rosszul csinálok?
Fékbetéttipp: Fekete Koolstop
puha, harap nagyon (egy kicsit nyúlósabb érzés, mert összenyomódik a pofa)
1x az egyik eladót kérdezgettem a pofákról. Kipakoltattam vele az asztalra a cuccokat, amikor kinyögte, hogy esetleg talál még nekem egy Koolstop pofát. Aszonta, hogy olyan skacoknak szokta odaadni, akik nyafognak, hogy nyávog a fékük ... és láss csodát tényleg nem nyávog !!!!
A trükk benne az, hogy a vége egy kicsit be van vágva, mintha valaki le akarta volna vágni a gumit a betétrõl a féház mellett. Ezzel egy kicsit úgy össze tud nyomódni a betét, hogy az eleje már satu, de a hátulja még engedné forogni a kereket. Érdekes, de mûxik!
Írta 2004. március 05. - 16:12
Hali !Lehet a hosszú bovden külsõ miatt is Fékkar is lehet minden ami befolyásolja.
Nekem piros volt elõl-hátul de nagyon meg voltam vele elégedve!
Nekem piros volt elõl-hátul de nagyon meg voltam vele elégedve!
Írta 2004. március 05. - 11:44
Mario,
nem csak azert fog jobban a kek elol, mert elol van?
nekem elol-hatul piros ricsi van es a hatso fekem erezhetoen gyengebb.
laza ujjmozdulattal satuztatom azt is, ha kell, de az elsohoz kepest meg igy is gyenge. gondolom a hosszabb bowden miatt...
kivancsi volnek mit csinalna nalad, ha a keket hatra tenned es a pirosat elore.
nem csak azert fog jobban a kek elol, mert elol van?
nekem elol-hatul piros ricsi van es a hatso fekem erezhetoen gyengebb.
laza ujjmozdulattal satuztatom azt is, ha kell, de az elsohoz kepest meg igy is gyenge. gondolom a hosszabb bowden miatt...
kivancsi volnek mit csinalna nalad, ha a keket hatra tenned es a pirosat elore.
Írta 2004. március 05. - 11:07
Na, megrendeltem. R. V-fék e+h, kék, nem cartridge pofákkal: 7980. Remélem jó lesz...
Írta 2004. március 04. - 20:20
csá!
nekem az van elöl kék,hátul meg piros!!elég jól fognak,de szerintem a kék jobban fog sokkal!!(SZUBJEKTÍV)megvenni érdemesbb a cserélhetõset,nem kell mindig föl le szerelni a pofát,meg csavarozni!!kényelmesebb!
nekem az van elöl kék,hátul meg piros!!elég jól fognak,de szerintem a kék jobban fog sokkal!!(SZUBJEKTÍV)megvenni érdemesbb a cserélhetõset,nem kell mindig föl le szerelni a pofát,meg csavarozni!!kényelmesebb!
Írta 2004. március 04. - 14:30
Fejlemények. A zegyik helyen akcilyós a Ricsi V-fék (3990). Hsznált valaki ilyet? Tapasztalatok? (Rákerestem, de nem leltem semmit).
Írta 2004. március 04. - 11:06
Jutik eszembe: van aki használt már piros ÉS kék Ritchey pofát egyaránt? A kéket extrém igénybevételhez, a pirosat nedves környezethez ajánlják (a fekete általános használatra van). Vennem kell 2 párat, és erre a piros megy, a kéket nem ismerik...Érdemes megvenni a cserélhetõ betétest? Ez sokkal drágább?
Írta 2004. március 04. - 11:03
Lehet, hogy tévedek, de mintha a 9.0 karról valahol azt olvastam volna, hogy golyóscsapisak a forgáspontjai, mittudomén...
Ezért kérdeztem, hogy vajon ilyen a 7.0 is?
Ezért kérdeztem, hogy vajon ilyen a 7.0 is?
Írta 2004. március 04. - 10:57
Biztos.
Csapágyazás mint olyan nem létezik. Bár ha a csúszóbiszbaszokat csapágyazásnak lehet hívni, akkor "csapágyazott". De mindkettõ ugyanolyan.
Forgáspont állíthatóság mindkettõn van. Ugyan olyan rendzserû, és ugyanazon az elven mûködik (=tök egyforma)
Anyag: Mindkettõ müanyag/thermoplasztik.
Különbség csak színben ill árban van.
Mondjuk a fekete (9.0) jobban néz ki, de én ezért nem fizettem ki 2* többet.
Ja és mindkettõ azonos súlyban is van.
Csapágyazás mint olyan nem létezik. Bár ha a csúszóbiszbaszokat csapágyazásnak lehet hívni, akkor "csapágyazott". De mindkettõ ugyanolyan.
Forgáspont állíthatóság mindkettõn van. Ugyan olyan rendzserû, és ugyanazon az elven mûködik (=tök egyforma)
Anyag: Mindkettõ müanyag/thermoplasztik.
Különbség csak színben ill árban van.
Mondjuk a fekete (9.0) jobban néz ki, de én ezért nem fizettem ki 2* többet.
Ja és mindkettõ azonos súlyban is van.
Írta 2004. március 03. - 16:19
Írta 2004. március 03. - 13:33
Volt itt nemrég szó a fékkarokról (még jó hogy, hiszen errrõl szól a topic ):
Sram 7.0 :Ár: 4,350.00 Ft
Sram 9.0 :Ár: 9,950.00 Ft
És csak színben van különbség.
Sram 7.0 :Ár: 4,350.00 Ft
Sram 9.0 :Ár: 9,950.00 Ft
És csak színben van különbség.
Írta 2004. március 03. - 09:53
Én azért megmutatnám egy szakavatott személynek...Az efféle online diagnosztika sajana még nem mûködik. Hacsak fel nem teszel egy videót a fékedrõl menet közben... :
Írta 2004. március 02. - 19:26
ok danke !
szóval akkor nem lesz jobb a fékem 1 fémerevítõtõl.
és 2-tõl??????????esetleg
szóval akkor nem lesz jobb a fékem 1 fémerevítõtõl.
és 2-tõl??????????esetleg
Írta 2004. március 02. - 19:21
fékkar eltávolodik a telótól
na ez érdekes...
fékkar az amit húzogatsz az ujjaiddal....
amire te gondolsz, az a fékpillangó!
a fékpillangók elõre-hátra irányú mozgásán a fékmerevítõ semmit az égadta világon nem segít, a fékmerevítõ a fékpillangók által a féktüskékre kifejtett oldalirányú erõt hivatott elnyelni...
tehát olyankor érdemes felszerelni fékmerevítõt, ha a fék erõteljes behúzásakor a váz/vagy villa kifelé hajlik a v-fék tüskéknél....
az a probléma, amit te írtál az kis mértékben természetes, fõleg olcsóbb fékeknél, nemnagyon lehet ellene mit tenni...
Írta 2004. március 02. - 19:19
lényeg a lényeg: nem kell neked fékmerevítõ. a féket meg ne nézegesd menet közben mert rohadt nagyot fogsz esni egyszer.
Írta 2004. március 02. - 19:17
neem biztos hogy nem kotyogós csak sztem nem elég merv vagy tudom is én!
BikePositiv .......... nemtom pontosan azt tudom h a drágábbik B+ való
BikePositiv .......... nemtom pontosan azt tudom h a drágábbik B+ való
Írta 2004. március 02. - 19:14
azon nem segít a merevítõ ha kotyog a fék. egyébként milyen fék?
juhi: remek kérdés. :-\
juhi: remek kérdés. :-\
Írta 2004. március 02. - 19:13
2 napos úgyhogy nem valószínû!!!!
1épkénz úgy értsd h amokr fékezem a fékkar eltávolodik a telótól de vagy 4mm-t. Szóval látható a távolodás.Ezért gondoltam h egy fékmerevítõ megfofja.+kurva jól néz ki
1épkénz úgy értsd h amokr fékezem a fékkar eltávolodik a telótól de vagy 4mm-t. Szóval látható a távolodás.Ezért gondoltam h egy fékmerevítõ megfofja.+kurva jól néz ki