Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Basszus, regent, nem értem mi a zûr a lovaddal...
A felni (abroncs) a vázhoz képest középen van? a nyilaknál mérd le, mondjuk egy tolómérõvel, ha van kéznél:

http://img.tar.hu/lo...0b184c1a615cef0
Ha egyenlõ távolságokat mérsz, akkor jól van centírozva és berakva a kerék.
Ekkor csak a fékpofák/fékpillangók helyzetét kell beállítani, hogy párhuzamosak legyenek a felnivel, a lehetõ legközelebb legyenek hozzá, anélkül, hogy hozáérnének gurulás közbenés egyszerre érjék el, amikor fékezel. (Ha V fék, akkor a pirossal nyilazott állítócsavar tekergetésével érheted el, hogy egyik fékpofa se legyen közelebb, mint a másik ( a többi állítás ránézésre látszik): Feltöltött kép

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
a szervizben van centirozogep , ha meg te csinalod otthon elofordulhat hogy egyik resze picit gyengebb lesz (ott lazitod a kullot) es igy ott hamar bveleugorhat egy 8 as.

a gyari komplett kerekek centirozva vannak ,de sokan talalkoztak mar olyannal hogy gyarilag laza volt a kullo ezt kell ellenorizni mindenkeppen.
remelem tudtamsegiteni.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
van egy acera fékem. na most kicsit már kotyogott. na én fogtam és ami van rajta feket karika rá va nszorulva a féketst tengelyére. ezt beljeb kocogtattam és lereszeltemaa kiálló rész. így kisebb lett a kotyogás + ha jobban megrantom a csavart valamelyest feszít a cuccon és kevesebb lesz a kotyogás.ez mennyire életképes?
nekem végüli jobb lett.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Ezt a centirozást bízzam szervizre mindenképp, vagy kis ügyességgel házilag is megoldhatom?
Ugyanis Bécsben élek, itt kicsit drágán mérik az élömunkát, valszeg a szerviz drágább lenne, mint otthon egy új kerék mindenestöl.
Tényleg, ha új kereket veszek, annak gyárilag centírozva kell lennie?
Vagy beépítés után kell megcsinálni?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ezért anyáztam a minap ;) 5 perc alatt javítható. Ha viszont nem a kerék a gond akkor tudni kéne mitõl csavarodott a váz. Na az nekem egy napig tartana javítani, de szerintem is csak centír.

Ride everywhere.

.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Hát ez alapján tán énis a centrírt mondanám..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
C.....|..............D

Ha hátulról nézel, az álló bringára akkor ezt látod.
C-a bal hátsó villa, és a kerék tengelyének találkozási pontja,
D-ugyanez jobbról, |-pedig a kerék függööleges középvonala.
....................... -a kerék forgástengelye.

_____/|\
____/ | _\
___/ _| __\
__/ __| ___\
_C.....|........D
_____|_____

Szépen összetörte a rajzom :(

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

,|, ùgy emlékszem ilyen, de most nem tudom megnézni. Az a baj, hogy a bal oldali villa kb 1.5 cm-rel közelebb van a kerék hosszanti tengelyéhez, mint a jobb oldali, mivel job oldalon ott van a fogaskoszorú is. Ez a távolság a fékeknél kb 0.5 cm.
Nem lehet betenni bal oldalra valami alátétszerüüséget, ami ugyanolyan távolra elnyomja a villát mint a jobb oldalon?

Az a kerék rosszul lett centrírozva, vidd el egy jó szervízbe! A fogsor felöli oldalon feszesebbre kell húzni a küllõket, mint a másikon, úgy lesz központos a hátsó kerék.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
:scratchhe

Én elvesztettem a fonalat..
képed nincs róla?

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
,|, ùgy emlékszem ilyen, de most nem tudom megnézni. Az a baj, hogy a bal oldali villa kb 1.5 cm-rel közelebb van a kerék hosszanti tengelyéhez, mint a jobb oldali, mivel job oldalon ott van a fogaskoszorú is. Ez a távolság a fékeknél kb 0.5 cm.
Nem lehet betenni bal oldalra valami alátétszerüüséget, ami ugyanolyan távolra elnyomja a villát mint a jobb oldalon?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
,|,

,/, -jobbra ferdül ,\, -balra ferdül

a ,-õk jelölik a váz papucsát, a vonalak a kereket
az elsõ eset az ideális
(persze a ferdeség mértéke az túlzás)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
OK, emberi nyelven kérem, a ferdén berakást értem, a füüzést nem ismerem. Amúgy a kerék a bicaj síkjában van, nem látok rajta semmi ferdeséget, talán egy kis nyolcast, de nem vészes.
Mit lehet tenni ellene? Sajna a garancia most nem megoldás, többe kerülne hazaszállítani, mint az esetleges szerviz. Ha házilag meg lehetne oldani, az lenne a legjobb.

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
hopsz, hát vagy ferdén van berakva a kerék, vagy rosszul van fûzve.
"Interperszonális relációban kollokválni" - Déri János

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Hozzá nem értöö vagyok, és volna egy problémám. A hátsó fékkarok gyárilag el vannak ferdülve, mintha mind a kettööt pofon csapták volna jobbról. Csak így tudom elérni, hogy a pofák egyenlöö távol legyenek a felnitööl. Amúgy egymással párhuzamosak a fékkarok, meg fognak is.
Azér van ez, mert a hátsó villák nem egyenlöö távolságra vannak a keréktööl.
Normális ez így? Nemrég vettem a bringám, egy trekking, caprine wheelman, de csak most tüünt fel, hiába no, nekem öö az elsöö.

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
ha fog, vagyis jó a felni-pofa párosítás, akkor hozzá ne nyúlj, majd ha lekopik!

tomikacrux

tomikacrux

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Ha elkopik akkor cseréld.
Annyira nem rossz a gyári, hogy "eldobd".
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
LX parhuzamositott V fek, gyari pofaval. Van ertelme cserelni a fekpofat vagy jojaz? CC-rol beszelunk.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
áá nem kell, attól még hogy az a kis hurka kitörik, a fék még fog és meg lehet simán állni vele. csak éppen a pofatávolság nem lesz tartható a felnitõl és ki kell dobni a féket, hacsak nem barkácsoljuk vissza házilag.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Értem. Kezdek félni...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
:DDDDDDDDDDDD, nyugi én sem kifejezetten nagyvárosban lakom....
hát van az a kicsi, kb.2mm átmérõ pöcök, amit be köll dugni a vázon vagy a teló levõ konzol alatt levõ apró furatba, hogy elfordulás ellen biztosítsa a féket. no, nekem ezek a kis hengeres pöckök pusztulnak el, immáron másodjára.

asszem régebben coolstop-pal adták, de utána lehet hogy azt írták: SRAM. passz.