Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
A párhuzamosítós lx jó, csak az a baja hogy viszonylag könnyen kotyogósodik elõl.Legalábbis nálam ezt játszotta el.Amúgy majd próbáld ki a gyári pofákat lecserélve, ha jót sikerül kifogni, megduplázhatod a fékerõt.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
ùj fékpofákat tettem a fékekbe, és kérdezném, hogy mi a jobb a fékkaroknak, vagy a fékeröönek. Eddig majdnem párhuzamosak voltak a karok egymásssal, most meg igazi V alakjuk van. Ugyanis az elöözöö pofáknál a kisebb távtartó volt belül, most meg a nagyobbat raktam oda, mivel gyárilag úgy voltak.
Arra gondolok, hogy ilyenkor a fékkarokban lévöö rugók jobban megfeszülnek és hamarabb elfáradnak, vagy éppen hogy nem?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Igazabol nem tudom mekkora az ugras, viszont a feknel a 04 deore az sima, a 04 LX pedig parhuzamositott. A fekkarnal valahogy ranezesre is inkabb az LX jott be es az allito kutyuvel egyertelmu lett a szitu. Szoval en ezert rakattam ra a magasabb kategoriasat. Ezeken kivul ha meg jobb is (deorem nem volt, igy nemtom), az csak kulon orom :-) Persze olvastam, hogy sarban tele megy genyoval es akkor a parhuzamositas csak szivas, de en csak varosozok es turazok, szoval egyaltalan nem erdekel, hogy mi van ha sartengerben nyomok 20km-ert, mert nem fogok :-)
Amugy az LX-nel azt latom, hogy minden evben "lecsorgatjak" az XT ujitasait es utana meg egyel kesobb a deoreba is es igy tovabb. Szoval a 04 LX, az majdnem 03 XT :-) Azert majdnem mert a sulyra azert ugyelnek, nehogyma jo legyen a vasarlonak. :-)

egyetertek csak nem tudom hogy mekkora ugras van a kategoriak kozott ,mert biztosan jobb az xt stb csak a kerdes az hogy menniyvel :D :D

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
egyetertek csak nem tudom hogy mekkora ugras van a kategoriak kozott ,mert biztosan jobb az xt stb csak a kerdes az hogy menniyvel :D :D
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nekem kicsit maskepp allt a zaszlo, a bicajon gyarilag deore fek es fekkar lett volna, arra meg azt mondtam inkabb LX. Es azer gold, mer nekem teccik es jol all a biconak. Azon kivul fog is. A parhuzamositott verzson meg azer jo, mert fekpofa elvileg egyenletesebben, ezt meg nemtom, majd par het mulva kiderul.
Az is teccik, hogy egy mozdulattal kemenyebbre lehet allitani a fekkaron levo kutyuvel.
Viszont en azt gondolom, hogy ha jol fog a fek, akkor mindegy ki gyartja, kinek mi jon be. Olvastam visszafele, hogy nagy megmondasok voltak, csak x a tutifranko, aztan masik az y-ra eskuszik. En nem eskuszom semmire, nekem ez bejott es amig nem kezd xarakodni addig ennel a tipusnal maradok. A sajat tapasztalat a legjobb, szerintem.

hat en meg nem tudom mit mondjak ....

van egy merida gyari v fek 12cm magas benne bikepositive piros szinu (dizajn :D ) hozza 2 ujjas bikepositive fekkar emellett jagwire bowden es haz es 1 ujjal fejre allok es giga erosen fekez....

haver shimano lx hmmm kb egyforma .... pedig nagyon rajta voltam hogy vegyek lx szettet, de igy minek????

Enyim Paripa

Let the people speak

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
hat en meg nem tudom mit mondjak ....

van egy merida gyari v fek 12cm magas benne bikepositive piros szinu (dizajn :D ) hozza 2 ujjas bikepositive fekkar emellett jagwire bowden es haz es 1 ujjal fejre allok es giga erosen fekez....

haver shimano lx hmmm kb egyforma .... pedig nagyon rajta voltam hogy vegyek lx szettet, de igy minek????
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Olvasgattam vissza eleget, most irok.
Nekem elozon tektro rendszer volt, gagyi shimano fek-valtokarral. Lehetett vele, fekezni, de csak atom mod huzva es akkor sem egy elmeny.
Most 04 LX parhuzamositott es 04 LX karok vannak, gyari pofaval, shimano a bowden es a bowden haz is. Azt kell, hogy mondjam meg vagyok vele elegedve. 2 ujjal lazan satura fekez, nekem tetszik.

Enyim Paripa

Let the people speak

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
a regimet fel tudom ajanlani bar promax es igen meg van kopva es a b+ tol 1cm rovidebb
Tom Ritchey

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Nincs valakinek egy majdnem teljesen elkopott piros ritchey, kool stop vagy acor pofája? Lehet más színû is, csak puha legyen. Nem ér be a normál mértû az alex dx32 mellé, és nem akarok egy másikat megint lereszelni addig a pár hétig amíg nem lesz meg a magurám ;)

Ride everywhere.

.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
piros b+ bar szvsz mindegyik egyforma nagyon LOL fejre álltam vele a régi fékemhez képest

azért nem lett bajom :)
Tom Ritchey

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Hehe, kösz az ötleteket, de inkább hanyagolom a bicajozást, így nem az igazi. :)
Különben újra megsasoltam, az általatok adott infókkal felvértezve, és rájöttem mi a gáz. A kerék áll ferdén, nem függööleges, kb ilyen lehet: -\-
Na azért ez túlzás, de értitek. Majd csak jövöö héten lesz idööm, akkor megcsinálom.

hehe, szal amit elsõre tippeltem? :D
"Interperszonális relációban kollokválni" - Déri János

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Hehe, kösz az ötleteket, de inkább hanyagolom a bicajozást, így nem az igazi. :)
Különben újra megsasoltam, az általatok adott infókkal felvértezve, és rájöttem mi a gáz. A kerék áll ferdén, nem függööleges, kb ilyen lehet: -\-
Na azért ez túlzás, de értitek. Majd csak jövöö héten lesz idööm, akkor megcsinálom.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
egész kis rajzórát inditottam el, ahogy látom ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
regent, a pofákat állítsd be asszimetrikusan, ne a pillangókat :)

valahogy így -\--[] |____| []-/--

(na remélem érthetõ)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Ja, most úgy vannak, csak zavart, és gondoltam megkérdezem a tapasztaltabbakat, mit csináljak.
Nekem sajna nem 2mm
majdnem így állnak a fékek: \\

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
De a fékeket is beállíthatod csámpásan - én azt csináltam nem akartam 2 mm miatt a kereket megbolygatni. Könnyíti a helyzetet, ha alátétes-cartridge rendszerû (pl xt), ott az alátétekkel be lehet nagyon jól játszani. Nagyon kevés az olyan váz, ami asszimetrikus.

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Tényleg nem megy a kép, de azt hiszem ennyi segítséggel már elboldogulok, köszönöm mindenkinek. Ha jutok valamire megírom.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Megelõztél...Nagyon valószínû, hogy csak nem jól van berakva az a kerék. Igyekezz úgy állítgatni, hogy a váz mindkét pontján középre essen, és akkor hozzáállítani a féket. Ha nagyon izgat a téma, egy darab zsinórral lemérheted, hogy tényleg csámpás-e a váz. kifeszíted a papucs és a fejcsõ megfelelõ pontjai között, és leméred, hogy az üléscsõ középre esik-e.

Valamiért a képlinkem nem mûxik, még egy próba: http://img.tar.hu/lo...c1c5896a460a7df

Nahh, rájelöltem zölddel, hova feszítsd a cérnát

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Ha a kerék nem jó helyen van, de nyolcas nincs benne, akkor próbáld meg simán kivenni a vázból, és úgy visszarakni, hogy középre kerüljön mindkét helyen (ha 1-2 mm-el arrébb van a rögzítõcsavar, mikor meghúzod, az már számít). Utána fékbeállítás.
Ha nem tudod úgy berakni a kereket, hogy néhány mm-nél többel ne térjen el a bringa hossztengelyétõl, akkor szerviz vagy megszokod. Házilag centírozni sem lenne nehéz, de ha például a váz nem szimmetrikus, az már nehezen gyógyítható. (valaki korábban írta, hogy a papucsok nem szimmetrikusak a vázon... dehogynem. Csak a kerék van félrefûzve, hogy elférjen a sok szar kis fogaskerék az agy mellett.)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Hát bocs, ha nem voltam elég érthetöö, de a felni nincs középen a hátsó villákhoz képest.
Ami érdekes, mert viszont a kerék a bicaj síkjában van, így:
-O- <--ez egy mexikói aki balról jobbra hajt, felülnézetben.
Magyarán, úgy nézem, hogy a jobb hátsó villa, jobban kiáll, mint a bal. Emiatt a jobb oldali fék távolabb került a felnitööl minta a bal. Ez volt a gondom.