Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Írta 2006. április 22. - 01:43
Akinek meg van pénze, idõjárásfüggetlen(ebb) renszert szeretne, és markánsabb fékhatást, hát nosza rajta, vegyen tárcsát.
...és lám-lám, idén a REBA is kapható V-fékszemmel... hmm...
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2006. április 21. - 23:33
ja pl, aszfaltra nekem is elég lenne....csakhát ugye télen meg az erdészeti aszfaltutak általában havas jeges állagúak szal kell nekem oda is a tárcsa.....de mindenki azt használ amit akar vagy tud....magom részérõl én nem kérek többet v-féket, ha nem kötelezõErrõl a fentebb írt valamirõl nem akarok lejönni és a V fék tényleg ne menjen a picsába de azért a 97 kilómat az LX kar az SD5-el, RW2-es betétekkel még mindíg megfogott ha kellett...akármilyen idõ is volt......nem hiszem, hogy kiszorulna a piacról a V fék......habár már a multi-tecsó-kora bicajokon is tárcsa van 22.000.- ért:)
bár az csak meghalni jó.....mindenestõl:)
ps : mindenesetre kiváncsian várom hogy a 2011-es xtr szettben lesz e még v-fék......
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. április 21. - 21:14
és próbáljatok meg közel mázsával mondjuk dk-ról a p3szögön lefelé v-fékkel megállni /és akkor hóról sárról nem beszéltünk, de mintha emlékeznék sár miatt szenvedõ v-fékes kollégákra a tavalyi duna maarcin/....../és 4 féle v-fékem volt, többek közt sd7/.....magam részérõl v-féket soha többet, mindattól független nem mondanám hogy a v mennyen a picsába ......
Errõl a fentebb írt valamirõl nem akarok lejönni és a V fék tényleg ne menjen a picsába de azért a 97 kilómat az LX kar az SD5-el, RW2-es betétekkel még mindíg megfogott ha kellett...akármilyen idõ is volt......nem hiszem, hogy kiszorulna a piacról a V fék......habár már a multi-tecsó-kora bicajokon is tárcsa van 22.000.- ért:)
bár az csak meghalni jó.....mindenestõl:)
Írta 2006. április 21. - 21:14
Írta 2006. április 21. - 20:26
De mindket rendszernek van elonye is meg hatranya is,szoval szerintem a tarcsa sosem fogja kiszoritani a v-feket.
Szerintem se. Fõleg, hogy a V-fék jóval olcsóbb. De majd meglátjuk!
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. április 21. - 20:17
5évDe mindket rendszernek van elonye is meg hatranya is,szoval szerintem a tarcsa sosem fogja kiszoritani a v-feket.
Írta 2006. április 21. - 19:47
Frissen felszerelt Avid SD Ultimate fékeimet kipróbáltam és a tárcsafékek elmehetnek a pi...ba. Mavic CrossRide kerekeim vannak, a fékbetét Avid RW2
Ez nagyon érdekelne,milyen az Ultimate féked. Megéri e darabonkénti 17e-t? Nekem is Nokonom és xtr dualom van, és most akarok egy ultimatet beszerezni. De hát nagyon nehéz úgy áldozni rá, hogy nem hallottam elõtte mások tapasztalatát? Meg ugye csinálható elõl jobbkezesre is? És bocs mindannyitoknak , már tudom volt errõl szó, deh nehéz a választás.
Írta 2006. április 21. - 18:47
Írta 2006. április 21. - 17:32
dobogókõrõl ...lefelé a királykúti nyeregbe.....az jutott eszembe elõszõr mint néhol kissé meredekebb ösvény /duna marcisok ismerik/P.S: merre van a DK és a piros háromszög?
Írta 2006. április 21. - 17:16
Amúgy nekem még elég volt a V (és a régi bicómon az alivio kanti fék) teljesítménye is, bár én lefele techikás terepen óvatos vagyok - fõleg ha hó vagy sár, felfele jobban szeretek menni
Ha majd elkopnak a felnik vagy egyéb ok miatt egyszer lehet hogy én is felteszek tárcsát (szerencsére olyanok az agyak), de nem sürgeti nálam semmi a váltást az én stíluomban.
P.S: merre van a DK és a piros háromszög?
Írta 2006. április 21. - 16:25
Írta 2006. április 21. - 10:31
Írta 2006. április 21. - 10:31
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder
Írta 2006. április 21. - 10:26
és próbáljatok meg közel mázsával mondjuk dk-ról a p3szögön lefelé v-fékkel megállni /és akkor hóról sárról nem beszéltünk, de mintha emlékeznék sár miatt szenvedõ v-fékes kollégákra a tavalyi duna maarcin/....../és 4 féle v-fékem volt, többek közt sd7/.....magam részérõl v-féket soha többet, mindattól független nem mondanám hogy a v mennyen a picsába ......Szeretem az olyan, építõ jellegû hozzászólásokat, hogy ez vagy az elmehet a... Akkor tegyétek oda, hogy mi alapján ítéltek, milyen ellenlábas eszközt/eszközöket, mennyi ideig, milyen körülmények között használtatok.:chin:
Írta 2006. április 21. - 09:14
Olvasgattam itt is visszafele, látom hogy sok függ a kombinációtól - de valahogy sokszor elõkerült a RW2 negatív kontextusban. WTB Dual Duty felnikre menne tektro fékkel párosítva.
A WTB Dual Dutyra az elején úgyis ráfér a koptatás, mert az oldalköszörülés elég darabos rajta. Szoval az elején mindenképpen jobb egy "karcosabb" pofa, aztán amikor bekopik a felni, mehet rá egy lágyabb.
X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Írta 2006. április 21. - 09:00
Írta 2006. április 21. - 08:41
Frissen felszerelt Avid SD Ultimate fékeimet kipróbáltam és a tárcsafékek elmehetnek a pi...ba. Mavic CrossRide kerekeim vannak, a fékbetét Avid RW2
a bowdenezés pedig Nokon. Ez a kedvenc fékbetétem és már sok felnivel kipróbáltam, de még nem vettem észre hogy zabálná a felnit. A fekete Ritchey szerintem rosszabb. A bowdenezésen rengeteg múlik. Elõtte hosszanti szálas ház am volt, de a Nokonnal még brutálisabb lett a fékerõ. Amúgy a fékkar XTR Dualcontrol, és csak középsõ ujjal szoktam fékezni.
Nekem XTR v-fékem van XTR rapidfire fékváltókarral, XTR bowdennel, jagwire betéttel, Sun mach IV felnivel. és a tárcsák sz.tzem is elmehetnek a p...ba. Ja, és Skareb teló, amire azt mondják hogy szar V-fékkel, hát, én nem érzem h. olyan szar lenne.
Összességében azt mondhatom, hogy DH kivételével, mindenkinek ilyen féket q..va yó.
Írta 2006. április 20. - 22:30
a bowdenezés pedig Nokon. Ez a kedvenc fékbetétem és már sok felnivel kipróbáltam, de még nem vettem észre hogy zabálná a felnit. A fekete Ritchey szerintem rosszabb. A bowdenezésen rengeteg múlik. Elõtte hosszanti szálas ház am volt, de a Nokonnal még brutálisabb lett a fékerõ. Amúgy a fékkar XTR Dualcontrol, és csak középsõ ujjal szoktam fékezni.