Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
most tettem fel egy speed dial 7est- elég jó áron vettem asszem, most hogy ákccióba' vannak ullácik /4400 péz vót/
De most kicsit aggódom, vhogy beljebb esik a fékkar, mint az eleddig használt dia compe dp7 es-emé...Még csak városban nyomtam vele, különösebb teljesítménynövekedést nem észleltem, pedig az a diacompe legalább 10 éves kar vót... Viszont ezen még több festék van! :_)
remélem, megszokom...

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
MEgnézem mekkora a kormányom, most raktam fel a nevezett kart...
1 pill
Az én kormányom 20 mm, arra simán ment fel, nem nagyon kellett meghúzni, a 24 mmsre nem hiszem, h. felmegy, mert egybe van öntva és nem nagyon lehet kitágítani sztem...
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Ki kell próbálni. Nem hiszem hogy sok ember mászkálna ilyen kormánnyal.

bugbite

bugbite

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok,
egy kérdésem lenne a v-fék profikhoz.
Rá lehet-e eröltetni egy avid fr 5 fékkart egy 24 mm-es kormányra?
Köszi!

kezdo

kezdo

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

Na végre valaki, aki xc717-et használ Aviddal! :) Nekem sem az igazi az RW2-vel, bár nem panaszkodom. :(
U.I.: Neked is "eszegeti" a felnit a fékpofi?

Azt nem mondanám,elég újak a kerekek,de azt hiszem hiszem visszatérek a Ritchey pofákhoz.Remélem passzolni fog valamelyik a felnihez!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Na végre valaki, aki xc717-et használ Aviddal! :) Nekem sem az igazi az RW2-vel, bár nem panaszkodom. :(
U.I.: Neked is "eszegeti" a felnit a fékpofi?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kezdo

kezdo

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
Üdv
Megkérdezném a sok biciklistát itten, hogy Mavic xc 717-hez milyen fékbetét vált be nekik?
Most Avid-ot használok, de úgy érzem nem az igazi.:(

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

http://ebike.hu/term...mech-tarcsa/852

Miért is jobb mint az lx kar? Mert nincs rajta áttétel állítás?

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
Ha avid akkor inkább:http://ebike.hu/term...mech-tarcsa/853
Az érdekes hogy a titános-magnéziumos sl annyit nyom mint az LX...
Elõkaptam régi katalógust, abban az alap FR-1 ugyanaz mint a belinkelt FR-5.Az SD modellek kidolgozása más lett, de az ergonómiájuk hasonló a régikéhez.

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

:D Bocsi... Végülis boltba dolgozok...
szóval sd5 nincs nálunk, legalábbis nem emlékszek, de e-bike ára 4232Ft... ami mint tudjuk jóval kevesebb a normál bolti áraknál... namost a shimano-s télvégi/tavaszi akcióban az lx fék 3700Ft (!!!) volt... nemtom, de nekem ugy tünik olcsóbb a shimano... :D de tárgytalan, mert már nálunk elfogyott...

Bocs de csak E-bike-on néztem, ott olcsóbb az Avid mint a nem paralell LX......

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

LX fékkar 188g 5000ft/pár
Tudtok ennél jobb féket ebben az árkategóriában?Mert ha nem megveszem!

http://ebike.hu/term...mech-tarcsa/852

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 posts
LX fékkar 188g 5000ft/pár
Tudtok ennél jobb féket ebben az árkategóriában?Mert ha nem megveszem!

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
S hogy a technikai különbségekrõl is említést tegyünk deore és lx között: más a fékpofaösszetétel az lx-nél, 7mm-rel magasabb fékpillangó, hogy növeljék a fékerõt, és szerintem csinosra is sikerült.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Általános érvényû megállapítás - a Shimano kínosan ügyel arra, hogy jelentõs ár és teljesítménytöbblet legyen az alkatrész-genererációi között, nyilván összefüggésben. Ez az elv egyedül az XT-XTR között borul, ahol már irreális az árkülönbség, minimális teljesítmény beli különbséggel. Tehát kérdésedre a válaszom - igen, van. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Scream007

Scream007

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

Ajjaj, szerintem itt már nincsenek érvek, csak Avid VS Shimano vita - érzelmi alapú picit minden érv. Mondjuk úgy, hogy egyikkel sem jársz rosszul, nagy baj egyikkel sincs. Nyilván mindkét rendszernek vannak elõnyei, s hátrányai. Dönts a design alapján ;) , az legalább jól meg lesz ideológizálva.

ok, pont valami ilyesmi válasz ami megnyugtat.
Amugy néztem az lx csak 2005ös lenne a sima deore lenne 2006, ez viszont olcsóbb azért.
deore lx és sima deore közt van érdemi különbség???

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Szóval azt mondjátok sima 2006os LX akkor jobb mintha régebbi párhuzamosat vennék???

És ha egy ilyet kérdek hogy avid sd5 vs '06 lx akkor melyik?

Ajjaj, szerintem itt már nincsenek érvek, csak Avid VS Shimano vita - érzelmi alapú picit minden érv. Mondjuk úgy, hogy egyikkel sem jársz rosszul, nagy baj egyikkel sincs. Nyilván mindkét rendszernek vannak elõnyei, s hátrányai. Dönts a design alapján ;) , az legalább jól meg lesz ideológizálva.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Szerintem meg kapsz annyiért......sõt mintha az Avid 2-300 forinttal olcsóbb lenne...és még jobb is:)

:D Bocsi... Végülis boltba dolgozok...
szóval sd5 nincs nálunk, legalábbis nem emlékszek, de e-bike ára 4232Ft... ami mint tudjuk jóval kevesebb a normál bolti áraknál... namost a shimano-s télvégi/tavaszi akcióban az lx fék 3700Ft (!!!) volt... nemtom, de nekem ugy tünik olcsóbb a shimano... :D de tárgytalan, mert már nálunk elfogyott...

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

A lennt említett xt-s vonalvezetéshez annyi, hogy azért a dolog sok mindenen mulik... Milyen a felni, milyen a fékkar. Én most cseréltem avidot párhuzamos xt-re... Jobb, érezhetõen... nekem legalábbis biztosan.
Az lx-hez meg csak annyit, hogy tudod milyen áron van most egy garnitúra lx-es párhuzamos szett??? avid sd5öt nem kapsz annyiért... tehát van itt azért pro és kontra mit átgondolni... -tényleg. használj kontrát!!!:D

Szerintem meg kapsz annyiért......sõt mintha az Avid 2-300 forinttal olcsóbb lenne...és még jobb is:)

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,708 posts

Szóval azt mondjátok sima 2006os LX akkor jobb mintha régebbi párhuzamosat vennék???

akkor viszont Én erre azt mondanám hogy Avid... ha már "sima" mindkettõ akkor viszont azt mondom... de ez egy vélemény... - óvatos vagyok... :D

Scream007

Scream007

újonc

• fórumtag
  • 4 posts