Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Posted 2006. November 18. - 23:08
Posted 2006. November 17. - 14:40
Posted 2006. November 17. - 14:16
hello
a v-fék kompatibilis a cantival?
ha canti van fent, azt leveszem, akkor a tüskére fel lehet tenni a v-t?
bowden, fékkar nem gond, azokból van elfekvõben itthon.
köszi
ab
A tüske nem számít ja...
V-fékkar kell még hozzá, mer a kettõ nem ugyanaz, meg bowdenvezetõ pipa...
Posted 2006. November 17. - 13:56
a v-fék kompatibilis a cantival?
ha canti van fent, azt leveszem, akkor a tüskére fel lehet tenni a v-t?
bowden, fékkar nem gond, azokból van elfekvõben itthon.
köszi
ab
Posted 2006. November 17. - 13:25
Posted 2006. November 16. - 22:27
Szerintem hagyd azt és ne válaszd a régi LX-et.
attól függ melyik...
ha a '04-es akkor az olyan mint a mostani xt
és az elég jó - nekem is olyan van
Posted 2006. November 16. - 21:54
Kösz a gyors választ, beszélek vmi dízelautós cimborámmal... Arch Rivalról vki? K
Szerintem hagyd azt és ne válaszd a régi LX-et.
Posted 2006. November 15. - 20:59
a szurkot a petróleum oldja, vagy a gázolaj is asszem, a gázolaj, ha leszedi, akkor a felirat tuti fent marad, a petróleumnál nem vagyok ebben biztos...
Kösz a gyors választ, beszélek vmi dízelautós cimborámmal... Arch Rivalról vki? K
Posted 2006. November 15. - 20:48
Posted 2006. November 15. - 20:44
Tavaszra szeretnék egy merevillás túra/maraton felhasználásra szánt gépet összeépíteni...Lassan összeáll a kép alkatrészek területén. Lényeg a lényeg: a jelenlegi városi gépemrõl szeretném áttenni az Avid SD 1.9L fékkarjaimat illetve az Avid Arch Rival 40-es fékeimet. A másik opció: ugyanez a fékkar, de egy veteránnak számító LX-fék kombó. Nem tudom, kinek van az Arch Rivallal kapcsolatban tapsztalata, de sáros talajon a fékmerevítõ (v. párhuzamosító v. mi ) miatt nem gyûjti össze nagyon a trutymót? Egyébként használtan vettem a cuccot kb. fél éve (egy cimborám hozta Németországi bolhapicról tulajdonképpen bagóért) és a városi használat során maximálisan meg vagyok elégedve velük, pedig nem mai darabok...Tegnap cseréltem fékpofákat, anyagi okokból fekete BBB-re (4db 1900Ft).
Szóval várom a véleményeket, próbáltam átböngészni a topikot, de pár napba beletelik, amig átrágom magam az egészen.
Lenne még egy kérdésem: tegnap a melóhelyemre jövet egy aszfaltozás elõtt álló útszakaszon jöttem keresztül, amit valami ragacsos, aszfalt-szagú löttyel locsoltak éppen. Sajnos összepöttyözte a féket (is...). nincs tippetek mivel jönne le anélkül, hogy az Avid feliratot is lekapná? Kösz és üdv K
Posted 2006. November 15. - 14:24
ez történt az én sd5-ömmel is...
én meg árulom apróban 500-ft-ért alkatrésznek,
de ha van bolt ami megcsinálja akkor megcsináltatom.
melyik lehet az sztetek? probike?
Ön nyert! Sztem ott próbáld.
Posted 2006. November 15. - 01:24
jobban felszerelt bringaboltokban vannak avid alkatrészek.
fékpofák terén a kool stop szürke a nyerõ!!!!
ez történt az én sd5-ömmel is...
én meg árulom apróban 500-ft-ért alkatrésznek,
de ha van bolt ami megcsinálja akkor megcsináltatom.
melyik lehet az sztetek? probike?
Posted 2006. November 14. - 23:04
Hali!
Nekem van egy avid sd7-es fékem!
Kiesett belõle az a tüske, ami belemegy a vázba, és a rugót tartja (remélem értitek mire gondolok) Nem tudjátok esetleg, hogy hol lehet ilyet kapni?
jobban felszerelt bringaboltokban vannak avid alkatrészek.
fékpofák terén a kool stop szürke a nyerõ!!!!
Posted 2006. November 07. - 23:53
csak gondoltam, hogy mindezektõl függetlenül leírom a tapasztlataimat az uj felni-fékpofa párosítasomról. Avid SD7-est hasznalok Mavic XM 317-es felnivel. Agyári fekete avid fékpofa nagyon jól fogott, jol modulálható, bivalyfék, egy ujjal blokkolom Kevélytetõrõl lefelé, szoval télleg jó. Aztan vettem bele piros Ritchey-t, amivel nyúlós fékérzést produkált (húzod-semmi-húzod-semmi-húzod-semmi- aztán blokkol hirtelen). A ritchey legrosszabb tulajdonsága, hogy darálja a felnit, apro darabkakat harap ki belõle, mig hasznaltam, addig érezhetõen homorodott a felni... Szóval a gyári Avid fékpofa sokkal jobb, koppan, erõs, esõben is fog mint az állat. Mindenkinek jó bringázást!
Posted 2006. September 24. - 10:52
állytsd be ugy, hogy a fékpofa hátsó része egy picivel elõbb érjen hozzá, mint az elsõ része.
Az elsõ része érje el hamarabb a felnit, ne a hátsó.
Posted 2006. September 21. - 17:53
Nekem van egy avid sd7-es fékem!
Kiesett belõle az a tüske, ami belemegy a vázba, és a rugót tartja (remélem értitek mire gondolok) Nem tudjátok esetleg, hogy hol lehet ilyet kapni?
Posted 2006. September 18. - 16:19
Posted 2006. September 18. - 16:08
Mizie! Eszi a felnit? Csak azért kérdezem, mert én is gondolkozom ilyen pofákban. Jobb, mint a AVID (RW2)?
neeem, nem eszi a felnit. szerintem kb 50%-al jobb mint az avid.
de segítsetek már hogy mit tegyek vele mert nagy sebességnél veszettül nyikorog!!!???
Posted 2006. September 18. - 15:19
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2006. September 18. - 00:11
Van egy avid sd5 féktestem hátul és nemrég vettem hozzá Jagwire "SwitchBack Tri-Zone" fékpofákat.
A baj hogy -nagyobb sebességnél - olyan hangja van hogy alig merem behúzni a
féket. iszonyatos!
gonoltam, biztos be kell kopnia szal már 1 hónapja nyûvöm de semmi változás.
MIT LEHET VELE CSINÁLNI? mert a fékereje baromi jó, szal kicserélni nem szeretném...