Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Avid SD7 fékkarról vélemények és tapasztalatok érdekelnének! (Dante-ét már olvastam,:D azon kívül valaki valamit?)

nem rossz.....mondjuk múlt vasárnap elhajlott de meg lett gyógyítva....:D:D

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
deore, lx, sd7, ezeket a karokat próbáltam, uazzal a deore v-fékkel, és messze az sd7es a legjobb,
sztem

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Én szeretem. A hátsót beállítottam, hogy lentebb fog, így nem blokkolom a hátsó kereket túl könnyen.

De szerintem próbálj ki egyet.

Én csak hobbibringázom.

Sp

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Avid SD7 fékkarról vélemények és tapasztalatok érdekelnének! (Dante-ét már olvastam,:D azon kívül valaki valamit?)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

modulálható = az áttételi arány változtatható? :)

Nem. A moduláció az fék azon pozitív tulajdonsága, hogy nem blokkolja a zonnal kereket, hanem a fékkar húzásávan arányosan növeli a fékerõt. A moduláció a fékpillagónál, a bowndeneknél és a karnál is jelentkezik. Az áttételi arány változása a kizárólag a fékkarnál van, azt jelenti, hogy egy adott erõ kifejtése a fékkarnál mekkora nyomással jelentkezik a felnin. A különbség, hogy az egyik automatikusan változó a másik kézzel állatható.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
nekem az Sd7 bevalt, szerintem egy jo fékpofaval, rendes bowdenezessel barhol megfog egy ujjal is (mondjuk nem vagyok tulsulyos), Alpokban is jol viselkedett, en egy parhuzamos LX-et csereltem, es nem banom, mert erosebb. No meg szerintem szebb is.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Pontyosan. :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
modulálható = az áttételi arány változtatható? :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Meg ugye a fékkarban is van eltérés: SD7-tõl már modulálható.

Meg elhajlitható.....vasátnap sikerült elgörbíteni.....meg vissza is....:D:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát igen, tapasztalom. Sajnos ami ócsó és jó, az általában mégsem annyira jó. :confused:
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Avidnál már csak az Ultimate számít komoly féknek (no meg a régi Supreme), attól lefelé még a Tektro színvonalát sem ütik meg. Az új szériát nagyon elrontották, a régi szebb és jobb volt. Az Arch Rival széria még a korábbi SD modellek megfelelõje, igényesebb belsõségekkel és kidolgozással.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát én nagyot csalódtam az Avidban...az edzõgépemre azt raktam, merthogy ócsóbb(sokkal!)/könnyebb mint egy XTR, de fékerõben és megbízhatóságban SEHOL sincs. Avid SD7 rendszer.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nekem ilyen gondom nem volt, szerencsére. :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Meg annak mondjuk precíz(ebb)en van legalább kiképezve a bowdenhornya, ellenben az SD5-össel. Persze az SD7 is szutyok, negyed órát reszelgettem, hogy abba az ovális vacakba, amit nem sikerült kör alakúra CNCzni, belepattanjon egy standard bowden...:wtf:

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Meg ugye a fékkarban is van eltérés: SD7-tõl már modulálható.
White Horse

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

ok, köszi. szal technikailag semmi különbség, csak az anyagok lesznek egyre
könnyebbek ahogy haladunk felfelé...

és sd7tõl felfele RW2-es pofák vannak. de amúgy nagyjából ez a helyzet, kicsit többet maratnak ki belõle és könnyebb anyagokból csinálják. bár gondolom azért fékerõben is van némi különbség..

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

na ezeket a különbségeket már egyszer leírtam ebben a topikban részletesen, keresd ki! amúgy meg:

http://sram.com/_med...s/rimbrakes.pdf

ok, köszi. szal technikailag semmi különbség, csak az anyagok lesznek egyre
könnyebbek ahogy haladunk felfelé...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na ezeket a különbségeket már egyszer leírtam ebben a topikban részletesen, keresd ki! amúgy meg:

http://sram.com/_med...s/rimbrakes.pdf

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

ha az arch rival ez:
kép

akkor a kialakítása majdnem megegyezik a v fékekével, tehát nagyjából ugyanannyira gyûjti be a sarat, mint egy v fék. talán egy kicsivel jobban a fékmerevítõ miatt. de az, hogy mennyi sarat gyûjt be, függ a gumi magassgától (magas gumi->kisebb hely a sárnak felül, elõbb megtelik a fék és a gumi közti rés), a gumi szélességétõl és kialakításától (1.5ös direkt mindentkiköpõ-sárgumi vs 2.1-es "normál" gumi) és a sár típusától (folyós sár-> nem gyûlik össze annyira, agyagos sár->na ez meg összegyûlik) is..

mellesleg mi a különbség az archrival és pl az sd 3, 5 stb között??
mert én a fékmerevítõn kívül semmit sem látok...

de tényleg egyáltalán mi a különbség az sd3, 5, 7 és sl között???
mert sztem semmi... (jó a bovdenbefogó más szögben van...)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ha az arch rival ez:
Feltöltött kép

akkor a kialakítása majdnem megegyezik a v fékekével, tehát nagyjából ugyanannyira gyûjti be a sarat, mint egy v fék. talán egy kicsivel jobban a fékmerevítõ miatt. de az, hogy mennyi sarat gyûjt be, függ a gumi magassgától (magas gumi->kisebb hely a sárnak felül, elõbb megtelik a fék és a gumi közti rés), a gumi szélességétõl és kialakításától (1.5ös direkt mindentkiköpõ-sárgumi vs 2.1-es "normál" gumi) és a sár típusától (folyós sár-> nem gyûlik össze annyira, agyagos sár->na ez meg összegyûlik) is..