Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Posted 2006. December 31. - 19:47
Ha rendszerben jól be van állítva (érsd: jó bowdenezés, jól beállított jó pofa), akkor általában jobban adagolható féket kapunk.
Tapasztalataim szerint azonban a harmonikus rendszernek illetve a felni-pofa párosításnak nagyobb a szerepe, mint ha pölö Avid féket teszel fel
Havernak is trinityje van, szerintem abban kemény a gyári pofa az õ felnijéhez, de semmi gáz.
A melegedésõl: ki kell tapasztalni, rá fogsz jönni... nem egyik percrõl a másikra kezd el olvadni a pofa. Fõleg télen...
Jó tekerést!
Posted 2006. December 29. - 12:19
pusztán elméleti kérdésem lenne a v-fékekkel kapcsolatban.
eddig bárkitõl megkérdeztem, maratonokon miért nem látni tárcsás bike-ot, nem tudott rá pontos választ adni. merthát ugye ott már nem számít olyan mértékben az ár, h ne figyeljen oda egy deore pl, ami valószínûleg jobban fog. ennyire számítana a súly?
a másik dolog: én v-féket használok (trinity), de bármilyen fikának is mondják, engem abszolút megfog mindig (b+ pofa), fejreállás is simán esélyes. fékkarom sd7, amivel teljesen meg vagyok elégedve, így adagolni is tudom, és jó áron vettem. havernak sram 5-e van, de kipróbáltam, mondom ez is fék? Szóval miért olyan hûdejók azok a merevítéses drága izék?
sokadik: ezek a b+ pofák mennyire melegszenek nagy tempónál, aktív igénybevételnél? csak, h ne merjem megereszteni annyira, amennyire nem kéne.
Posted 2006. December 22. - 21:20
Posted 2006. December 17. - 21:17
A br-m420 az alivio. A br-m530 az a deore.
akkor beigízolódott a gyanú
köszi
(a shimano oldalán nem találtam ezekrõl semmit)
Posted 2006. December 14. - 00:30
Posted 2006. December 13. - 22:27
Kösz a jókívánságokat!
Fõleg, hogy olyat nem mondtunk, hogy hegeszd meg/oda stb... csak annyit, hogy a küllõt a menetes végénél le kell csípni a megfelelõ méretre (pár mm, ami kilóg) és a menetes végét tekerd/told bele a fékbe, a maradék pedig, ami kilóg az meg mehet a vázba. Nem is kell rögzíteni, csak ügyesen kell fel/összerakni. Szóval okosak vagyunk tényleg.
Nekem speciel mûködött (az erõs meghúzásos is egyébiránt, mert pl. a King Kahuna vázamon nem lehetett benavigálni a tüskéket a 3 kis lyuk egyikébe sem 8-/ ), ha kell megcsinálom Neked ;-D
További szép napot!
köszi így már értem... különben sem tudom, hogyan lehetne heggeszteni az alumíniumot :S
megpróbáltam meghúzni, de nem gyütt be... ideiglenesen beraktam egy Shimano br-m420 -ast, amire azt mondták nekem, hogy Deore... ezt monjuk nem értem mert nekem inkább ALIVIO/ACERA dolgokra emlékeztetett... ha tudjátok véletlen hogy mi ez akkor ideírhatjátok
Köszi a tippet talán karácsonyra lesz idõm kipróbálni addig shimano-zok
Posted 2006. December 11. - 14:36
12 versenybõl 4 X nem voltam dobogón 2X tech prob miatt.Pannon,TOP összetett 1. MOX összetett 2.
!! Nincs szponzorom, KÉNE !!
Kapsz tõlem két belsõt... Szeretem a bolt kritizáló embereket mert õk mindig mindent tudnak.
vendég_unit_*
Posted 2006. December 11. - 12:38
Fõleg, hogy olyat nem mondtunk, hogy hegeszd meg/oda stb... csak annyit, hogy a küllõt a menetes végénél le kell csípni a megfelelõ méretre (pár mm, ami kilóg) és a menetes végét tekerd/told bele a fékbe, a maradék pedig, ami kilóg az meg mehet a vázba. Nem is kell rögzíteni, csak ügyesen kell fel/összerakni. Szóval okosak vagyunk tényleg.
Nekem speciel mûködött (az erõs meghúzásos is egyébiránt, mert pl. a King Kahuna vázamon nem lehetett benavigálni a tüskéket a 3 kis lyuk egyikébe sem 8-/ ), ha kell megcsinálom Neked ;-D
További szép napot!
Posted 2006. December 10. - 11:48
Probájk... Gratula:clap:
qva okosak. És vajon mivel hegeszted rá a küllõt? mer ta féket akkora hõhatás éri hogy simán szétmegy namind1 ha meghegesztik akkor szóljanak, megnézem :lol1:
miért menne szét? - amúgy kb 10 másodperc egy ilyen hegesztés
Posted 2006. December 09. - 15:55
nekem ugyenez volt a problem az én fékemmel.
bementem probike-ba hátha mondanak vmi okosat.
egybõl kettõt is mondtak:
1. ha jó erõsen meghúzod, akkor kb nincs szükség arra a "pöcökre"
2. fogsz egy küllõt méretre csiszolod és ráhegeszted.
Probájk... Gratula:clap:
qva okosak. És vajon mivel hegeszted rá a küllõt? mer ta féket akkora hõhatás éri hogy simán szétmegy namind1 ha meghegesztik akkor szóljanak, megnézem :lol1:
Posted 2006. December 05. - 18:34
ühh azért ez elég suttyó megoldás, de ha nincs más akkor bebuktam
a meghúzást kipróbálom, de sztem az kevés lesz... :S
én is "suttyó" megoldásnak gondoltam, és mostmár egy párhuzamos lx
van a gépen, talán jól is jött a törés
Posted 2006. December 05. - 14:55
ühh azért ez elég suttyó megoldás, de ha nincs más akkor bebuktam
a meghúzást kipróbálom, de sztem az kevés lesz... :S
Posted 2006. December 05. - 00:46
Hali!
történt egy kis baleset az elsõ fékemmel Sram 7.0. Ma leszedtem és megtisztítottam, szét szedtem teljesen. Már láttam, hogy valami nem stimmel azzal a kis pöcökkel ami a villa fék konzolába csúszik be. Miután összeraktam és visszaszereltem a bicóra, az uccsó húzással bele is tört a jobboldali fék pöcke (VÁÁÁÁ), valszeg mert lamer módjára nem használtam alátétet. Nos következõ a kérdés, lehet-e cserélni a pöcköt, vagy szerezni olyan kis alumínium alkatrészt amibõl az a kis pöcök lóg ki?
Meg vicces lesz kiszedni a beletört pöcköt a villából, de talán egy pici fúróval sikerülhet.
Elõre is köszi!
Posted 2006. December 04. - 22:13
történt egy kis baleset az elsõ fékemmel Sram 7.0. Ma leszedtem és megtisztítottam, szét szedtem teljesen. Már láttam, hogy valami nem stimmel azzal a kis pöcökkel ami a villa fék konzolába csúszik be. Miután összeraktam és visszaszereltem a bicóra, az uccsó húzással bele is tört a jobboldali fék pöcke (VÁÁÁÁ), valszeg mert lamer módjára nem használtam alátétet. Nos következõ a kérdés, lehet-e cserélni a pöcköt, vagy szerezni olyan kis alumínium alkatrészt amibõl az a kis pöcök lóg ki?
Meg vicces lesz kiszedni a beletört pöcköt a villából, de talán egy pici fúróval sikerülhet.
Elõre is köszi!
Posted 2006. December 04. - 22:08
nekem bevállt... estem vele párszor, de a kart nem érte kárAvid SD7 fékkarról vélemények és tapasztalatok érdekelnének! (Dante-ét már olvastam,azon kívül valaki valamit?)
elöl egy sram 7-est hátúl egy sram 9-est vezérelek velük
egy baja van, hogy kopik a fekete festék hehe, de 2 év után elnézem neki
marokváltóval használom és kényelmes (elsõ ránézésre azt hittem nem lesz kóser a dolog), nekem is kotyog, de a húzás irányába nem! néha lefelemenetben ketyereg (a kotyogás hangja zavaró is lehet, de ha rájöttél, hogy csak az adja a hangot akkor már mind1, legalábbis ez nekem részletkérdés)
Posted 2006. November 25. - 14:46
nem tom, nekem fékezés közben is hajlik mint a takony /sd7/
Hmmmm...Nem tom, nekem nem volt ilyen problémám eddig, de akkor lehet, h. nem is a bovdenezés a hibás? Nem akarok hülyeséget mondani, amíg ki nem cseréltem õket, inkább nem nyilatkozom. Igaz,a karok már lötyögnek egy pöttyet, de nem hiszem, h. a nyúláshoz ennek köze lenne.
Posted 2006. November 25. - 14:28
Milyen egy XT-hez képest?
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2006. November 25. - 14:25
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. November 25. - 14:20
Én is csak hobbibringás vagyok, maratonokra szoktam max. járkálni, de az Avid fékkarokkal nagyon meg vagyok elégedve, igaz, én régebbi darabokat használtam/használok, sokan panaszkodnak az újabb Avid termékek már nem az igaziak. Jelenleg az Arch Rival-ból is egy régebbi kiadású van a gépemen, SD Sl 1.9-es fékkarokkal (kinézetre,tudásra szerintem a SD 7eshez hasonlít), jól megfog, pedig nem vagyok pehelysúlyú. Bár azt hiszem, a bovdenek és a házak már megérettek egy cserére, mert rettenetesen nyúlós érzetem van, a húzom a kart.
Posted 2006. November 24. - 16:27
Én meg vagyok vele elégedve egyébként.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.