Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
BBB VeeStop Triple pofával van valakinek tapasztalata? Tök ugyanúgy néz ki, mint az Acor fékpofája, az meg nem olyan jó...

Mod.: Esetleg valami ajánlat saras-nedves viszonyokhoz?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nem tárcsafékes a kerékagyam:(....és az a golyóscsapágy az cserélhetõ-e?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

értem. szerintem ebbõl xtr lesz akkor ;)...én fékpofából a cserélhetõ betétes jagwire-t kedvelem, 1900/pár-ért vettem 1 éve, jól fog, olcsó bele a betét és a local bike shop-ban mindig van belevaló..

Esetleg Avid Ultimate. Az XTR-ben golyóscsapágy van a XT-ben semmi.
Jó helyen vásárolva egy pár új XTR tárcsafék is kijön kb. 70e Ft-ból.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
értem. szerintem ebbõl xtr lesz akkor ;)...én fékpofából a cserélhetõ betétes jagwire-t kedvelem, 1900/pár-ért vettem 1 éve, jól fog, olcsó bele a betét és a local bike shop-ban mindig van belevaló..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
DaveRider;
A Shimano pofákat nem szeretem, én cserélem elvbõl, de olymindegy, mert csak a gyári pár pofát bukod. (alajándékozod, eladod) Az XT is elég jó, sõt - de mivel az XTR ezen az áron alig drágább, mint itthon az XT, akkor már miért ne XTR. Mindkettõ standard cartridge-es pofával mûxik, a legolcsóbb beéjük a BBB (1000 alatt egy pár és elég jó, vagy esetleg piros Ritchey 1500-ért).

zsolesz777;
Szerintem az Avid csak az SD7 fölött tud féket gyártani. :) Hogy én mennyit szopok az SD5-el, azt le se lehet írni, egy rakás hulladék, ennél az Allivio csak jobb lehet. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
szasztok!

Egy gyors kérdés:
Avid sd 3 vagy shimano alivio?
városi gurigázás és néha terepre
szerintetek?
Köszi

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
és xtrbe speciális pofa kell vagy bármilyen jó bele? ha már féket veszek, akkor azt hosszabb távra tervezem, és nem akarok milliókat elkölteni speciális fékpofákra...tehát jobb annyival az xtr, mint amennyivel drágább? vagy elég xc-re meg maratonokra,(semmi ox verseny) 60 kilóhoz egy xt is? és egy avid sd7 fékkarral ez hogy mûködne?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Más perselyezés, más kinézet, más súly, más anyag,és más fékpofa. Csupán ennyi a különbség XT-XTR között.
Apropó feltûnt már valakinek, hogy az XTR V-fék több mint 10 éve szinte változatlan, a csöppnyi módosításokat (párhuzamosító lemezke lyukai), és átszínezéseket leszámítva? Tökéletesen megtervezték anno.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Van, nem is kevés. Az XTR fékpillangói - bár filigránabbak, mégis merevebbek, sõt, tartósabbak is, mint az XT. Nekem is még csak most jön az XTR (ilyen áron nem bírtam kihagyni...), de az XT-vel 5 évig futottam, s nem volt panaszom vele.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na, kössz a privit, dante!...egy xtr és egy xt v fék között van lényeges különbség, vagy csak a súly?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem nagy titok, az online boltok jelentõs része ilyen árakon adja. Privit nyomok azért.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

-Shimano XTR BR-M960 V-Brakes pair = 24800 HUF
-Shimano XTR BL-M970 v-brake lever pair = 16300 HUF
-Nokon KONKAVEX brake cable set incl. V-Brake pipe replacement kit = 8925 HUF

hol veszel te ilyen jó áron cuccokat? priviben igazán elmondhatnád:chin:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
2 lényeges különbség adódhat; a feszítõrugó, h pálcás (normális esetben) vagy belsõ (nagyon olcsós daraboknál), illetve h párhuzamosított fék-e (Avid AR, régebbi Shimanok - rendszerint drágább darabok, a pofákat a kopással nem kell utánállítani, viszont nagyobb az esélyük a kikotyogósodásra) vagy "sima"
ezen kívül adja magát a súly, mint szempont,kisebb mértékben a merevség, erõltetve meg még a sártûrés is

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
Köszi a sok hozzászólást, a vita is sokat jelentett számomra. :)
Kb újra átformálódott rólam a kép a fékekrõl. A bowdenezést értem, a pofák is ok, de a féktestek között milyen különbség van v-téren? Mint említettem nálam bevált az óccsó trinity is, miért éri meg ennyivel több pénzt áldozni a nagyokra?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

jah igaz.
50bõl madzag nélkül régi xtr fék kijön azonos fékkarral. bowden nélkül.

-Shimano XTR BR-M960 V-Brakes pair = 24800 HUF
-Shimano XTR BL-M970 v-brake lever pair = 16300 HUF
-Nokon KONKAVEX brake cable set incl. V-Brake pipe replacement kit = 8925 HUF

Ez 50.025 HUF. Hoppá, 25 forinttal túllõttem elnézést kérek. :) De holnap még tovább esik az Euro, szóval 50 alá fog zuhanni... Szóval "ár-érveket" csak megalapozottan kéretik mondani.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Kala: blokkolt kerékkel érkezésnél milyen szerephez jut? h kis vagy nagy erõvel húzod a fékkart? ha ettõl megcsúszik egy v fék az úgyis kuka..;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ez is OFF, a téma többi részét nem is vinném tovább
de mondjuk másfél méterrõl hátsóra ugrásnál azért szerephez jut a fék is :)
monociklivel sokkal kisebb dimenzióknál (~30cm), sokkal hatásosabb "fékkel" is megérzi az ember, hát még akkor a triál milyet igényelhet

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
jah igaz.
50bõl madzag nélkül régi xtr fék kijön azonos fékkarral. bowden nélkül.

és itt jön be újra hogy aki ezt szereti, ezt veszi.

és ez már mindenki szíve joga.

de nem kell egyik ellen se tünteni.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
30 ból kb. simán kijön az SD SL. Plusz bowden.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
OFF De 50-bõl egy XTR rendszert meg tudsz vásárolni. Nem "szerezni". Ha szeretnéd, veszek neket egyet, csak hogy lásd. (persze ki kell fizetni :) )