Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Sztem nincs baj a pofákkal. Milyen villával nyomod? Mert ha annnak gyengus a féktüskéje, az is eredményezhet olyan vibrációt ami visít. Próbáld meg megcserélni a távtartó hengereket, amelyikbe a kúpos cucc begy bele. Ha közelebb/távolabb kerül a féktest és a fékpofa akkor elhallgat.

egy duke xc villám van, szerintem az elég merev.;)

Szilvás elõtt sikerült megcsinálnom. a gond az volt, hogy az egyik fékpofa valamilyen ismeretlen oknál fogva csak egy csíkban kopott le középen, az összes többin érintetlen fékgumi volt. és ez az érintetlen fékgumi nyikrogott...(pedig elvileg jól volt beállítva a fék, szervízben csinálták)...

fogtam egy darab smirglipapírt, jól ledörzsöltem a friss anyagot, aztán még ujjal is kicsit dörzsölgettem-simítgattam, utána beállítotam tisztességesen (én gyökér, a fékpipát kiakasztva teljesen másképp és jobban sikerült beállítani, mint beakasztva), és megjavult...már csak ha egészen hirtelen húzom meg, akkor nyikorog, de Szilváson ez a rátapadt sár miatt nem igazán hallatszott + a szilvási koptatás úgy látszik jót tett neki, azóta meg sem szólal...de a köszi a tippet, legközelebb, ha ilyen gondom van, majd azt is kipróbálom.

zsolesz777: ha van pénzed, akkor mindenképp SD7et vegyél. nagyon jó fékkar, a fékerõszabályozás királyság, és hát na, láttunk már itt a fórumon eltört FR5-öt...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
nekem is volt ilyen egyszer a deore-mel hogy kotyogott a féktüskén.aztán a városba összeakadtam egy csávóval és beszédbe elegyedtem vele, aztán mondta hogy neki is kotyogott az alivio(brm420)és reszelt a féktüskébõl, mostmár tökéletes.na tekerés haza reszeltem egy picit belõle aztán nekem se kotyogott.de neked lehetaz a belsõ csapágyas valamit kotyog:S

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
ez a párhuzamosítás sztem egy fölösleges plussz súly, mert ha jól van beállítva a natúr v-fék akkor az is fog úgy....

Avidok nagyon jók, bár az Ultimate-nak húzós az ára nagyon...
SD Mag, SD Ti elég jók, és néhány helyen még akadhat elfekvõben belõlük...

retisas

retisas

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Srácok!
Párv oldallal ezelött volt szó arról,hogy csak az XTR (ez tuti ilyenem van), Avid Ultimate csapágyas én úgy tudom,hogy az Avid Arch supreme is az illetve a réges régi Avid SD Ti is legalábbis ezt olvastam valamelyik magyar online boltban ,hogy "siklócsapágy tengely".
Ha már írtam akkor kérdezek is valamit v-fékbõl Avid arch rival 50 vagy avid SD Ti a jobb? Az XTR-emen nagyon szeretem a párhuzamosítást és brutál jó fék csak már sajnos kotyog....
Várom az értelmes válaszokat:D

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Próbáld meg megcserélni a távtartó hengereket, amelyikbe a kúpos cucc begy bele. Ha közelebb/távolabb kerül a féktest és a fékpofa akkor elhallgat.

én ezen felbuzdulva megnéztem, hogy raktam fel annó a féket, és a hosszabb távtartó volt belül- na most megcseréltem, és ha akarom, se tud nyikorogni!
pedig direkt nem tisztítottam felnit, és simán ráfektettem a pofákat párhuzamosan, semmi trükközés.
B+ Zero felni, B+ fékek, pofák, szóval mégcsak nem is a legvadállatabb merev konstrukció, ami még lötyög is a féktüskén...
valószínûnek tartom, hogy a legtöbb esetben ilyen játszadozással meg lehet szüntetni a nem kívánt rezonanciákat.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Ja láttam õket, de vahogy az avid masszívabbnak látszik...
azért köszi
Felni jól beváltak...bírják, pedig nem kímélem õket...:-)))

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Csõ mindenkinek!
Szerintetek melyik a jó v-fék ami nem túl drága vagyis melyik bicóra raknak jó gyári féket?
Remélem érthetõ:)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
ja, az más

a 2 között a különbség az állítható bowdenhúzás.
esésénél hajlanak...
gondolom ezeket láttad(bár ez nem a reklám helye):
http://apro.bikemag....t=69957&cat=500

és még lehet kapni a fékedhez való kart is és csak kicsit drágább:
http://apro.bikemag....t=70167&cat=500

u.i.: felnik hogy muzsikálnak?;)

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
és nem tom melyiket vegyem...

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Ja nem....kart akarok venni...csak a fékek sram 9.0 sok...a fékkarok azok vmi shimano fékváltókarok és már vettem új váltókarokat és kellene vmi megbízható fékkar...

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
én a sram 9.0-t enm cserélném le, ha nincs semmi baja.
de ha mégis keress meg priviben, lehet átveszem;)

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok!
Fékkarvásárlás elõtt vagyok.
Nem tok dönteni az Avid fr5 és sd 7 között..sram 9 es v fékjeim vannak...
Gondolom az sd 7 jobb, de annyival jobb, hogy megéri a plussz pénzt?
szerintetek????

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

már megint nyikorog ez a ratyi elsõ fék, a hátsó meg tök szépen mûködik...elöl hátul avid rw2es pofát nyomnak xc717es felnire az sd7es avid fékek...hátul meg sem szólal amióta fent van, elöl beállítja a szervízes, másnap nyikorog...

xc717-es felnihez kinek milyen fékpofa jött be a legjobban? fogjon, ne kopjon nagyon, és ne nyikorogjon...

Sztem nincs baj a pofákkal. Milyen villával nyomod? Mert ha annnak gyengus a féktüskéje, az is eredményezhet olyan vibrációt ami visít. Próbáld meg megcserélni a távtartó hengereket, amelyikbe a kúpos cucc begy bele. Ha közelebb/távolabb kerül a féktest és a fékpofa akkor elhallgat.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Ha nem is telóolajat, de egy BMX-es ismerõs pl málnaszörppel keni a felnit, ha nyikorog.
Mondjuk utána az elsõ pár fékezésnél vigyázni kell, mert ragad, mint az állat.
Ja, ha mégse jönne be, vízzel lemosható. Ebbõl mondjuk az is következik, hogy esõben sz..rt sem ér.

A ragacson mondjuk megtapad a por is, ami megeszi a felnit, de a hangja egész más lesz. :D
+ + +

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Ha nem is telóolajat, de egy BMX-es ismerõs pl málnaszörppel keni a felnit, ha nyikorog.
Ja, ha mégse jönne be, vízzel lemosható. Ebbõl mondjuk az is következik, hogy esõben sz..rt sem ér.

:D :D :D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
már megint nyikorog ez a ratyi elsõ fék, a hátsó meg tök szépen mûködik...elöl hátul avid rw2es pofát nyomnak xc717es felnire az sd7es avid fékek...hátul meg sem szólal amióta fent van, elöl beállítja a szervízes, másnap nyikorog...

xc717-es felnihez kinek milyen fékpofa jött be a legjobban? fogjon, ne kopjon nagyon, és ne nyikorogjon...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
szerintem kenjétek be szarral, hátha jobb lesz... ;)

kátránytól csikorogni fog, cserébe egy ujjal blokkol bármikor, triálra talán van értelme, de csúsztatni vele.. hát nem tudom.

elvileg, ha a fékpofa eleje elõbb ér hozzá (néhány tized mmrrel) akkor nem csikorog, de ez se 100%os megoldás. meg kell találni a jó felni-fékpofa párost, ami jól is fog, meg csöndes is ;)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
és hogy hosszú távon nagyon hamar elfogy vagy a felni, vagy a fékpofa...triálosok kólával meg kátránnyal szokták kenegetni a felniket...

Schnitt

Schnitt

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
+ + +

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás
LOL ez király téma:clap: