Sztem nincs baj a pofákkal. Milyen villával nyomod? Mert ha annnak gyengus a féktüskéje, az is eredményezhet olyan vibrációt ami visít. Próbáld meg megcserélni a távtartó hengereket, amelyikbe a kúpos cucc begy bele. Ha közelebb/távolabb kerül a féktest és a fékpofa akkor elhallgat.
egy duke xc villám van, szerintem az elég merev.
Szilvás elõtt sikerült megcsinálnom. a gond az volt, hogy az egyik fékpofa valamilyen ismeretlen oknál fogva csak egy csíkban kopott le középen, az összes többin érintetlen fékgumi volt. és ez az érintetlen fékgumi nyikrogott...(pedig elvileg jól volt beállítva a fék, szervízben csinálták)...
fogtam egy darab smirglipapírt, jól ledörzsöltem a friss anyagot, aztán még ujjal is kicsit dörzsölgettem-simítgattam, utána beállítotam tisztességesen (én gyökér, a fékpipát kiakasztva teljesen másképp és jobban sikerült beállítani, mint beakasztva), és megjavult...már csak ha egészen hirtelen húzom meg, akkor nyikorog, de Szilváson ez a rátapadt sár miatt nem igazán hallatszott + a szilvási koptatás úgy látszik jót tett neki, azóta meg sem szólal...de a köszi a tippet, legközelebb, ha ilyen gondom van, majd azt is kipróbálom.
zsolesz777: ha van pénzed, akkor mindenképp SD7et vegyél. nagyon jó fékkar, a fékerõszabályozás királyság, és hát na, láttunk már itt a fórumon eltört FR5-öt...