Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

nem talaltam jobb helyet, meg latom lejjebb volt egy kis tarcsas kontra v-fek "vita", szoval egyreszt miert nincs tarcsas kontra v-fek topik, illetve mik szolnak szerintetek a v-fek mellett pro es kontra? miert van, hogy a dragabb gepek (merevfaurakra gondolok) gyarilag szinte kizarolag tarcsassal vannak szerelve, ha a v-fek eleg jo?
nem szeretnek flame haborut, igazabol csak olyanok velemenye mervado szerintem akiknek mindket fele fekuk van/volt.

Nem egyszerû a kérdés. A tárcsa lehet jó. Sajnos sokszor nem az. A gyári szerelt tárcsák igen nagy része marketing okokból van fent, s majdnem mindig olyan összeállítással, amelyekben nem roncsolja annyira a középkategóriás villágat, kerekeket. Nem kicsi terhelésrõl van szó, egy SID már totális halálfélelem feeling tárcsával, az 1.5-ös küllõkkel fûzött radiálkerekeket meg - értelemszerûen - elfelejtheted.

ZolkoW elég jól összefoglalta, annyiban egészíteném ki, hogy:
-érzékeny a felni anyagára / szennyezettségére / megmunkálására / nedvességére - ez igaz, de a nedvesség csak fékpofa kérdése
-azért valljuk be, a maximális fékereje a tárcsák alatt van - ez nem igaz, az "egy ujjal finoman blokkol" és az "egy ujjal finoman blokkol" között nehéz erõsorrendet felállítani

A gyári profi HT gépek igen jelentõs része V-fékes, hogy példát is mutassak:
http://www.giant-bic...769/27786/zoom/
http://www.konaworld...REME/index.html

De fullyban is sok csúcsmodell V-fékes, lásd pl:
http://www.konaworld...REME/index.html

Nem véletlenül. Stabil, megbízható, s nem csavarja szét fáradásig egy szezon alatt a könnyû (pl SID) telót.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ennél ez sokkal egyszerûbb

próbáld ki mind2-t aztán döntsd el, mind2nek vannak elõnyei és hátrányai.
én használtam mind2 rendszerbõl 3-4 félét, mostanság egyszerûen utálom a v-fékes "fékérzést" - a bovdenes tárcsát is egyébként- .
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
szerintem nem kell a V-féket temetni:

+könnyû
+olcsó (a cserealkatrész is)
+jó (tud lenni, szerintem sok olyannak is elég lenne, aki nem hiszi el)
+baromi egyszerû, ami kinn a pusztában, vagy a himaláján nem hátrány
+nem terheli agyon sem az agyat, küllõket, villákat, stb..
+nem melegszik túl, habár állítólag de... tandemmel kapcsolatban olvastam ilyenrõl, de még nem sikerült defektig melegíteni a felnit ;) a pofáját ennek is meg lehet pörkölni, de nehezebben.

-érzékeny a felni anyagára/szennyezettségére/megmunkálására/nedvességére
-a nyolcasra is érzékeny
-csökkenti sárférõhelyet
-azért valljuk be, a maximális fékereje a tárcsák alatt van
-koptatja a felnit

ezek jutottak eszembe, nyilván szubjektív..

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
nem talaltam jobb helyet, meg latom lejjebb volt egy kis tarcsas kontra v-fek "vita", szoval egyreszt miert nincs tarcsas kontra v-fek topik, illetve mik szolnak szerintetek a v-fek mellett pro es kontra? miert van, hogy a dragabb gepek (merevfaurakra gondolok) gyarilag szinte kizarolag tarcsassal vannak szerelve, ha a v-fek eleg jo?
nem szeretnek flame haborut, igazabol csak olyanok velemenye mervado szerintem akiknek mindket fele fekuk van/volt.

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Jó, köszönök mindent, karácsony felé is vannak akciók nem??? :-D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Jójó, csakhogy még a pénzt is össze kell gyûjtenem rá. most állok 30e-ren hallod, az mire elég?? :-P

Nálam megkaphatod érte a legjobb V-féket! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mizie, simán meg lehet állni, csak technika kérdése (100kg-osan megálltam olyan lefelén v-fékkel, ahol 75kg-os haver a saint fékeivel nem tudott).

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

csak próbálj meg vele 90 kilósan megállni lefelé :)

Csak próbálj meg tárcsával megállni 90 kilósan egy 2000 méteres zuhanás után. Olyat, akinek fogott volna, még nem láttam. A tárcsa fékpofák rekordtempóban izzanak fel ilyen súlynál a használhatatlanság mértékére.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

csak próbálja ki a sd7es fékkart fékszettet rw2es pofával meg a cr 18 felnivel:P

csak próbálj meg vele 90 kilósan megállni lefelé :)

gábor neked meg: nyugi, nagyon sok akció lesz a szezon végén,
tavalyról idénre sokkal több márka jelent meg a magyar piacon, szal
vszeg még sok van raktáron úgyhogy nagyon jó árak lesznek még itt.

a másik hogy lehet részletre/hitelre is vásárolni bringákat, persze ilyenkor nyilván többe kerül.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
lol:D
az alapja meglenne!én megfontolnám dante tanácsát!!:D

úúristen most okoskosik nekem egy haverom aki tektro io tárcsafékkel nyomja, hogy a vfék egy rakás fos meg mittudomén meg hogy a tárcsa a legjobb meg hogy a dh-n miért használnak tárcsát, meg hogy az autón se vfék van.bazeg mondom ájjámále...
csak próbálja ki a sd7es fékkart fékszettet rw2es pofával meg a cr 18 felnivel:P

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Kijön egy SLR XC GF gyere. :)

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Jójó, csakhogy még a pénzt is össze kell gyûjtenem rá. most állok 30e-ren hallod, az mire elég?? :-P

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

a másik meg hogy sztem szezon végén jobb vételt tudsz csinálni mint szezon elején

ez a büdös nagy igazság...én télen vennék bringát!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

huh eddig csak a fék jött szóba, aztán most csak a felni, de az egyáltalán nem bizt. :-D
najó, meg a pedál, szegecsesre. :-P

az a felni teljesen jó lesz neked. erre a kategóriára teljesen elég.
az meg hogy lecseréled a deore v-féket egy lx v-fékre megint csak tök fölösleges.

plusz ha már most ennyit filozol, hogy tavasszal milyen gépet veszel
akkor addig úgyis 100x meggondolod magad.

a másik meg hogy sztem szezon végén jobb vételt tudsz csinálni mint szezon elején
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
huh eddig csak a fék jött szóba, aztán most csak a felni, de az egyáltalán nem bizt. :-D
najó, meg a pedál, szegecsesre. :-P

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A felnis kérdéseknek ott van a keréképítés topic.
Ha ennyi mindent le akarsz cserélni, miért nem veszel egy jobb bringát?

A sebesség mindent megold.

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts
Ha a felniknél tartunk, miért nincs külön topic a felniknek??? Amúgy a felnit meg írtam milyen van rajt, és leszólták, szal nemtom mi lesz, lehet, hogy a fék mellett mást is cserélek a gyári bringán. bocs az off-ért

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Én nem mondtam, hogy cseréld le.
Csak azt mondtam, hogy LX alatt van (LX cartridgeos). Féknek fék, lehet, hogy elég lesz Neked.

A "nem vagyok elájulva tõle" meg azt jelenti, hogy van SD7-em. Ahhoz képest rosszabb, ma konkrétan egy 1 cm átmérõjû vízhólyag nõtt az ujjamon (nem panasz, benne van ebben a sportban), annyira kellett húznom, hogy blokkoljon. De valószínûleg a felnivel is gond van (Ditch Witch).
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

A Caprine honlapon mindkettõ tárcsafékes.
Itt

Igen, de alul ott van a MUTATION ami azt jelzi, hogy mivel lehet még kérni, és ott van a V-fék meg más honlapon is van V-fékes kínálat. Ha már megnézted... hogy tetszik???
http://bikeveszprem....ek&kategoria=30

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
A Caprine honlapon mindkettõ tárcsafékes.
Itt

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."