Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
én zoogie-t használok meg néha b+ot azok se olyan rosszak és occsó

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
piros kool-stopnal detto, marha jol fog par csepp viz es semmi fekhatas.
ezert is csereltem most fekete kool-stopra, mert jon a szar ido....

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Én zöld Avidot használok. Szárazon o.k. de vizesen halál ! Mintha nem is húznám a féket. 1-2 mp után már megint fog, de hát a féknél ez néha fontos lehet. Eddig megúztam. Asszem visszarakom az XTR pofát. Az olyan, mintha mûanyagból lenne, meg sem lehet hajlítani olyan kemény. De mégis fog. Mindíg azt hittem, minél puhább a pofa, annál jobb a fékhatás.
Marci

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

ZSBACSI !
Te milyen fékpofát használsz kerámiára ?

idáig elöl wtb volt (az a 2 színû), hátul kék ritchey.
most elöl piros kool-stop magura, hátul a 2 színû wtb.

(merev villa lett a bringában, és az istennek nem lehetett beállitani hogy v-fékkel elöl ne nyikorogjon,fékmerevítõ kellett volna.. igy ment vissza a régi jó hs-33 elölre..bár nem bántam meg..)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nagyobb a fékerõ, mivel a kerámiára egy vékony gumiréteg rakódik a fékezések során, így a fékpofa saját anyagával találkozik a felnin. Gumi érintkezik a gumival, így nagyobb a súrlódási együttható, mint fém gumi esetén. (Remélem érthetõ volt.)

Köszönöm, (egyébként ezt tudtam) arra vagyok kiváncsi, hogy ez mennyire érezhetõ.

A sebesség mindent megold.

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

A kerámiás felninél nagyobb a fékerõ is vagy csak a kopásállósága jobb?

Nagyobb a fékerõ, mivel a kerámiára egy vékony gumiréteg rakódik a fékezések során, így a fékpofa saját anyagával találkozik a felnin. Gumi érintkezik a gumival, így nagyobb a súrlódási együttható, mint fém gumi esetén. (Remélem érthetõ volt.)
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

valamennyire minden váz hajlik... szóval nem számít extrának, ha elõ tudsz állítani olyan alakváltozást, ami szemmel is látható.
mondjuk fékmerevítõt asszem nem raknék fel soha, akkor inkább jobbra cserélnék valamit :)

Akkor ugyanarról beszálünk. :) Volt olyan fékem, ahol igen, hajlott a támvilla, ha meg akartam állni. Most (Panther+9.0+RW2) ha ezt a hatást csak jóval a kerék blokkolása után tudnám kiváltani. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
ZSBACSI !
Te milyen fékpofát használsz kerámiára ?
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Van olyan váz, amin nem hajlogatja a v-fék a támvillákat.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Hát...én azt vettem észre, hogy ha olyan erõvel kell a pofákat a felnihez szorítani hogy jól fogjon hogy az már feszegeti a vázat, akkor talán érdemes elgondolkodni egy pofa és/vagy felni cserén. :)

X

valamennyire minden váz hajlik... szóval nem számít extrának, ha elõ tudsz állítani olyan alakváltozást, ami szemmel is látható.
mondjuk fékmerevítõt asszem nem raknék fel soha, akkor inkább jobbra cserélnék valamit :)

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

nagyobb. legalábbis én úgy vettem észre. fõleg vizes felnin érezni a különbséget.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát...én azt vettem észre, hogy ha olyan erõvel kell a pofákat a felnihez szorítani hogy jól fogjon hogy az már feszegeti a vázat, akkor talán érdemes elgondolkodni egy pofa és/vagy felni cserén. :)

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

HY!Én azt szeretném kérdezni, hogy láttam egy bicajon ilyen Patkó alakú V-fékmerevítõt.Ennek tényleg van értelme vagy porfogó és súlynövelõ?

Rugalmas vázakon (pölö cro-mo) elvileg van értelme, mert a fék használat közben feszegeti a támvillát és ezáltal csökken a fékhatás.

Nekem van és néha fel szoktam tenni, de pusztán esztétikai okokból (mert nekem tetszik) viszont fékerõbeli növekedést nem tapasztaltam (cro-mo váz esetén).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
gyengébb vázaknál lehet némi értelme.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

levi.powa

levi.powa

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
HY!Én azt szeretném kérdezni, hogy láttam egy bicajon ilyen Patkó alakú V-fékmerevítõt.Ennek tényleg van értelme vagy porfogó és súlynövelõ?

A türelem tornaterem.

Oldalkám

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

WD40 biztos halál. :D Jóember, abban olajszármazék is van, az nem segít a fékerõ fenntartásában! ;) Én már azt is megszívtam, hogy egyszer véletlenül melléfújtam a fékfelfogatástól, s egy kicsi a felnire ment.

Persze, a WD-40 nem oda való!

Egyedül az alkesz ér valamit, de még annak sincs látható hatása egy jó kis féktisztító folyadékkal összehasonlítva. Javaslom az ócsó, autóhoz valaó féklemosó használatát.

Ezen a néven árulják, hogy féklemosó? Milyen márkát próbáltál, ami bevált?

Egyébként az izopropil vagy a sima vegytiszta alkohol biztosan jó hatású kell legyen, mert az koszt is, zsírt is szépen old és jól tapadó felületet hagy használat után. Egyetlen hátránya, hogy kicsit drága:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
WD40 biztos halál. :D Jóember, abban olajszármazék is van, az nem segít a fékerõ fenntartásában! ;) Én már azt is megszívtam, hogy egyszer véletlenül melléfújtam a fékfelfogatástól, s egy kicsi a felnire ment.

Egyedül az alkesz ér valamit, de még annak sincs látható hatása egy jó kis féktisztító folyadékkal összehasonlítva. Javaslom az ócsó, autóhoz valaó féklemosó használatát.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Patikai alkohol.

vagy pedig lakkbenzin hígító, esetleg wd40, de az alkohol a legjobb...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Patikai alkohol.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.