Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Xtr-en és ultimate-en kívül egyáltalán érdemes valamit venni? :)

A sebesség mindent megold.

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

1. Ez mech. tfékhez való kar is.
2. Nem gondolnám, h ezért megérné bevállalni egy USA-beli fogyasztóvédelmi pert!
3. Ha meg igen akkor a qva anyjuk életét kockáztassák, és biztos, h soha semmit se veszek tõlük + mindenkit lebeszélek! Uff. Off.

On.

már ne is haragudj de ki beszél itt arról hogy neked itt bármit is tenni kéne?...

arról volt szó, hogy az avidok minõsége változott. az már más kérdés hogy egy 3ezer forintos fékkarból hány darab törik el...

de hogy ne saját szavaimmal fejezzem ki magam:

Ennyi a lényeg...

A Shimano színvonala folymatos, nem kínai termék. Nem hiszem, hogy bármilyen gond lenne vele.

ennyi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
nekem van régi sd7-esem annak azon kívûl hogy v-fék lévén egy kalap szart nem ér :) más baja nincs....tán vmi hulladék aszfaltos montira vagy fittnesz bájkra még felhasználom eccer
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Az Ultimate kivételével ezt el lehet mondani az egész palettáról...

Ennyi a lényeg...

Most, hogy így lehúztátok az új avidokat, mi a véleményetek a régi (2004) avid ti kar+fék párosról vagy az új xt-rõl?

A Shimano színvonala folymatos, nem kínai termék. Nem hiszem, hogy bármilyen gond lenne vele. Egyedül servo megoldás nem tetszik a kar belsejében. Gondolom az új karnál is ez van. Régi Avidom meg sosem volt, nem volt szimpatikus már akkor sem, de biztos jobb, mint az új.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Most, hogy így lehúztátok az új avidokat, mi a véleményetek a régi (2004) avid ti kar+fék párosról vagy az új xt-rõl?

Nem lehúzom, de a fél szezonomat majdnem bebuktam ennek a szarnak köszönhetõen. Ridegen fröccsentett szar, ótvar ötvözetbõl, nem tudom, hogy mit vártam. A régi XT préselt volt, abban volt kraft - az újról nem nyilatkozom, de abban biztos vagyok hogy a nagy S kábé egyetlen ilyen eset után visszahívná az egész szériát (mint ahogyan az XT gyorszárakkal tette pl).

Egyébként tényleg van konstrukciós hiba - a bilincs elszakított felülete jóval kisebb, mint egy XT esetén, sõt, az erõkar is picit nagyobb.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás

Ez szerintem is így van!

Lehet hogy inkább arról van szó hogy már nem akarják annyira erõltetni a v-fékes dolgokat? Lehet hopgy ez így hülyén hangzik de ha belegondolsz...

1. Ez mech. tfékhez való kar is.
2. Nem gondolnám, h ezért megérné bevállalni egy USA-beli fogyasztóvédelmi pert!
3. Ha meg igen akkor a qva anyjuk életét kockáztassák, és biztos, h soha semmit se veszek tõlük + mindenkit lebeszélek! Uff. Off.

On.

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás

Hmm...FR5...
Kuwait lángjait még nem oltották el! :D

Feltöltött kép

Mivel ez sajnos nem az elsõ ilyen kép amit látok, így azt gondolom, hogy itt a konstrukcióval, ill. azzal összefüggésben az anyagválasztással, v annak alakítási folyamatával komoly gondok vannak.

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás

Az Ultimate kivételével ezt el lehet mondani asz egész palettáról...
A mostani Avidok mûködnek, fognak (nekem FR5 kar+SD7) de igényességben messze elmaradnak a felvásárlás elõtti szinvonalhoz képest. Néhány éve még kúl volt az Avid, ma viszont egy jól mûködõ tucattermék (Ultimate kivétel, SL szvsz egy holt kategória).

Ez szerintem is így van!

Lehet hogy inkább arról van szó hogy már nem akarják annyira erõltetni a v-fékes dolgokat? Lehet hopgy ez így hülyén hangzik de ha belegondolsz...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
én spec ideges lennék ha eltörne a fékkar rögzítése...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az sl a könnyû kategória.
Dante, aki túlhúzza a csavart és nagyon tépi a kart így jár.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hmm...FR5...
Kuwait lángjait még nem oltották el! :D

Feltöltött kép
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Az FR5 az Avid szégyene!

Az Ultimate kivételével ezt el lehet mondani asz egész palettáról...
A mostani Avidok mûködnek, fognak (nekem FR5 kar+SD7) de igényességben messze elmaradnak a felvásárlás elõtti szinvonalhoz képest. Néhány éve még kúl volt az Avid, ma viszont egy jól mûködõ tucattermék (Ultimate kivétel, SL szvsz egy holt kategória).
Az FR5 kar meg 500km után már kotyog, és nem lehet húzni, mivel nem csavaros... Rakom vissza a Ritchey kart.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rendben, kösz.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Nagyobb lesz tõle a fékerõ?

Igen. Pontosabban be tudod állítani mikor blokkoljon a kerék és jobb lesz az adagolhatóság.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az sd7 nehéz, egész szezonban fr5-öm volt, semmi bajom nem volt vele.

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Az SL nem azért drágább mint az SD7 mert még annál is könnyebb? Az FR5 az Avid szégyene! Tény hogy mostanában viszont tényleg olcsóbb mint a leveszöldség úgyhogy ha valaki nem túl igényes akkor nosza!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nagyobb lesz tõle a fékerõ?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Igen.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Megéri állítható húzású fékkart venni? Mert a fr5 és a sd sl egy súlyban vannak, árban viszont nagy különbség.