Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Így már érdekesebb. A másik oldalon lazíts a rugón, ha még nem tetted meg. Lehet kicsit hajlogatni is a rossz oldalon. Egyformán van alátétezve mindkét oldalon a fékpofa?

A sebesség mindent megold.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Kézzel mozgatva semmi baja és igen, elõl-hátul :( Nem áll vissza alaphelyzetbe.
"Nice boys don't play rock and roll"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A csavarhossznak semmi köze hozzá. Jók a bowdenek, az elsõ még túl hosszú is. Kézzel mozgatva nem szorul? Még mindig elõl-hátul meg van a probléma?

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

ZooZoo !
A féktestet rögzítõ inbusz csavar nem lehet, hogy túl rövid ? Már jártam így. Próbáld ki egy hosszabbal.
Esetleg túl rövid a bowden a fékpipáig.

Szia!
Az imbusz valóban rövidnek tûnik, de nem értem, hogy mi köze lenne ehhez. Kicseréltem egyébként egy hosszabbra, de nem változott semmi. A fékbowden hosszúságának helyességét nem tudom megállapítani, így itt van két fotó, hogy esetleg szakavatott szemek találjanak benne hibát.
http://szubjektiv.extra.hu/vfek.jpg

A végsõ hiba végül az, hogy akármennyire is feszítem a rugót, ami egyre kijjebb húzza elvileg a féktestet a felnitõl, már egy fékkar húzás után sem áll vissza annyira hátra, mint beállításkor, hanem a felni közelében marad.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
ZooZoo !
A féktestet rögzítõ inbusz csavar nem lehet, hogy túl rövid ? Már jártam így. Próbáld ki egy hosszabbal.
Esetleg túl rövid a bowden a fékpipáig.
Marci

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Bevállalós. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Umby-t, tavalyelõtt eltörtött bükkön a hátsó v-féke, aztán azóta cantival megy.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Kicsodát?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Láttam már elit maraton versenyzõt is canti fékkel versenyezni, hátul használja.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
[quote name='retizotyo']Nem feltétlenül kell váltanod sztem...

Köszönöm a segítséget, akkor nem variálok a fékekkel :)

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

Erõs a gyanúm hogy gyártási hibás. Ha tudod vidd vissza.

Igen, elhangzott széria-, vagy gyártási hiba is, megvizsgálom közelebbrõl, és ha nincs semmi különös dolog vele, akkor viszem vissza.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mindenképpen a persely ("csapágyazás") környékén van a hiba, valamit elméretezhettek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Erõs a gyanúm hogy gyártási hibás. Ha tudod vidd vissza.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Érdekes. Nem szabadna hogy megszoruljon mikor felszereled...Eddig 2 alap Shimano-hoz, Ritchey-hez, Trinity-hez, SD5-höz és 9.0-hoz volt szerencsém; egyik sem csinált ilyet.

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

Szét lehet szerelni a tüskére rögzíthetõ és az azon elfoduló részt? Ha igen, akkor vizsgáld meg vizuálisan, ha nem akkor én visszavinném...

X

Ha kézzel mozgatod akkor is érzed hogy szorul?

Megvizsgálom ezeket este.
Az biztos, hogy amikor kilazítottuk a nem mozgó lengõkart és szinte lötyögött, akkor jó volt. Amint visszaszorítottuk az imbusszal, már megint nem volt okés
Köszönöm a tippeket :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Az lenne a kérdésem, hogy canti fékhez mennyire érdemes v féket párosítani? Jelenleg egy stx fékváltókarom van, amint deore lx canti fék van ritchey pofákkal. Fejre lehet állni ezzel is, szóval viszonylag elégedett vagyok vele, de emészt a kiváncsíság, hogy ennél jobb vagy rosszabb lenne, ha v féket szerelnék fel. Fõleg hegyen lenne fontos a fékhateljesítmény növelése, mert ma is a jánoshegyen a kilátótól lefelé egy baromi nagy, állóra való fékezés után fura hang kíséretében rohamosan romlott a fékteljesítmény.

Nem feltétlenül kell váltanod sztem...

Nekem Ritchey canti rendszer volt fenn, most SD7 van gyári pofákkal és nem érzem jobbnak.
(Az ok, hogy nem cserélem vissza, hogy a hátsó féknek nincs rendes bowdenakasztója a vázon és a canti úhgy elég nyúlós volt hátul, elõl viszont nagyon harapott). A V-fék is elfogy hosszú lejtõkön, ezen csak a tárcsa segíthet.
A fékkar és a V-fék amúgy mûködni fog, kicsit finomabban kell beállítani, de mûxik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha kézzel mozgatod akkor is érzed hogy szorul?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szét lehet szerelni a tüskére rögzíthetõ és az azon elfoduló részt? Ha igen, akkor vizsgáld meg vizuálisan, ha nem akkor én visszavinném...

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

Üdv!

Isten ments, hogy nyomuljak, csak a visszajelzések alapján kissé bénán fogalmaztam.
Röviden: Avid sd7-es v-fékrõl van szó. A baj az, hogy a v-fék pipatartó oldala nem mozdul meg, amikor meghúzom a fékkart, vagyis nem egyszerre ér a két v-fék lengõkar a felnihez, hanem a mozgó lengõkar hozzányomja a felnit a nem mozgó lengõkarhoz. Mindez elõl és hátul is. Olyan, mintha szorulna, pedig minden jó; 3 napos a cucc.
Utoljára írtam ebben a témában, bocs mégegyszer

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Az lenne a kérdésem, hogy canti fékhez mennyire érdemes v féket párosítani? Jelenleg egy stx fékváltókarom van, amint deore lx canti fék van ritchey pofákkal. Fejre lehet állni ezzel is, szóval viszonylag elégedett vagyok vele, de emészt a kiváncsíság, hogy ennél jobb vagy rosszabb lenne, ha v féket szerelnék fel. Fõleg hegyen lenne fontos a fékhateljesítmény növelése, mert ma is a jánoshegyen a kilátótól lefelé egy baromi nagy, állóra való fékezés után fura hang kíséretében rohamosan romlott a fékteljesítmény.

Örülnék a véleményeknek vagy a tapasztalatoknak.