??? biztos?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Indította
eric
, 2003. április 06. 20:04
Írta 2003. április 28. - 15:45
Írta 2003. április 28. - 15:43
Írta 2003. április 28. - 15:04
minnél finomabb szemcsés a smirgli annál jobb
ez így van, de a fémgyapotnál nincsenek szemcsék ezért még finomabb lehet a felület, vagy csiszold vizzel.
Írta 2003. április 27. - 21:18
Írta 2003. április 27. - 19:45
Írta 2003. április 27. - 15:42
Sziasztok!
Én a véleményeteket szeretném kérni a Kona Scrap kerón lévõ Tektro OB fékekrõl.
Kezdõ triálos vagyok és ezt a komplett féket teljesen újonnan megvehetném 8.000 -ért. Szerintetek megéri vagy egyáltalán mi a véleményetek errõl a fékrõl?
A válaszokat elõre is köszi!
Én a véleményeteket szeretném kérni a Kona Scrap kerón lévõ Tektro OB fékekrõl.
Kezdõ triálos vagyok és ezt a komplett féket teljesen újonnan megvehetném 8.000 -ért. Szerintetek megéri vagy egyáltalán mi a véleményetek errõl a fékrõl?
A válaszokat elõre is köszi!
Írta 2003. április 26. - 22:45
Figyu:
- ezzel a felni oldalfal minõségét növeled, azzal hogy tiszta, olajmentes, sima és forgácsmentes lesz, nem pedig valami + réteget viszel, tehát nincs ami lekopjon.
- de a fékpofát is csiszold meg a szennyezõdésektõl, meg piszkáld ki belõle az esetleges forgácsdarabokat mik rongálják a felni falát és ronja a fékhatást is, ha ezt nem teszed meg akkor felesleges az egész..
Nos szerintem most már te is vágod a lényeget.
Ha nem éri semi féle - dolog (olaj, felületrongálódás, karcolás....) akkor elég sokáig élvezheted, majd mikor úgy gondolod akkor újra végrehajtod eme kis tuning trükköt. Szerintem ez az élettertelmat nem befolyásolja negatívan, hisz még akár nyersz is vele + t.
- ezzel a felni oldalfal minõségét növeled, azzal hogy tiszta, olajmentes, sima és forgácsmentes lesz, nem pedig valami + réteget viszel, tehát nincs ami lekopjon.
- de a fékpofát is csiszold meg a szennyezõdésektõl, meg piszkáld ki belõle az esetleges forgácsdarabokat mik rongálják a felni falát és ronja a fékhatást is, ha ezt nem teszed meg akkor felesleges az egész..
Nos szerintem most már te is vágod a lényeget.
Ha nem éri semi féle - dolog (olaj, felületrongálódás, karcolás....) akkor elég sokáig élvezheted, majd mikor úgy gondolod akkor újra végrehajtod eme kis tuning trükköt. Szerintem ez az élettertelmat nem befolyásolja negatívan, hisz még akár nyersz is vele + t.
Írta 2003. április 26. - 21:40
Írta 2003. április 26. - 21:38
Írta 2003. április 26. - 21:35
Ja és egy kicsi darabbal lazán átdörzsölheted a 2 felnit akkár többszöris. Szóval ha veszel egy ilyet akkor az kurvasokáig elég lesz ha csak erre használod.
Amugy mindefélét lehet vele csiszolni, polírozni, az izé papírján fenn is van amibe be van hajtogatva.
Vigyázz elösször tán furcsa lessz ezzel dolgozni, könnyen beleáll a tapasztalatlan újba aztán viszket egy ideig. De nó para nem bánt, majd úgy is rájössz, h. kell fogni.
DE egyszerü dolog amúgy szerintem.
Amugy mindefélét lehet vele csiszolni, polírozni, az izé papírján fenn is van amibe be van hajtogatva.
Vigyázz elösször tán furcsa lessz ezzel dolgozni, könnyen beleáll a tapasztalatlan újba aztán viszket egy ideig. De nó para nem bánt, majd úgy is rájössz, h. kell fogni.
DE egyszerü dolog amúgy szerintem.
Írta 2003. április 26. - 21:33
És mennyi idõ alatt kopik le kb mondjuk városi használat során (tehát viszonylag sok fékezés)?
Írta 2003. április 26. - 21:30
A fém gyapot az finom csiszolásra szolgál - nahát ki gondolná - ûgy néz ki mint az üveggyapot csak fémbõl. Ttekercsekben lehet kapni, kb 7cm*2m -es kicsomágolás ez.
Azt hiszem hogy festékboltban lehet kapni, de ha tévedek akkor keresd valami olyan helyen ahol mindenféle csiszolóanyag található és kérdezz rá de szerintem ez a festékbolt.
Nekem könnyü, tesómnak a cégétõl veszek mindig el egy kicsit ha szükséges, õ asztalos.
Lehet kapni ezt is 1-2 féle minõségben. a finomat v. közepest ajánlom.
Azt hiszem hogy festékboltban lehet kapni, de ha tévedek akkor keresd valami olyan helyen ahol mindenféle csiszolóanyag található és kérdezz rá de szerintem ez a festékbolt.
Nekem könnyü, tesómnak a cégétõl veszek mindig el egy kicsit ha szükséges, õ asztalos.
Lehet kapni ezt is 1-2 féle minõségben. a finomat v. közepest ajánlom.
Írta 2003. április 26. - 21:21
!!!NEM AJÁNLOM SENKINEK MAX TRIÁL VAKEROKNAK!!!
Egyszer próbáltam ékszíj csúszásgátlóval is amolyan tapadásfokó szpré.
Hát nagyon meglepõdtem tõle, nem erre számítottam.
-elsõ alkalommal mikor már egy jobb kis tempóban kipróbáltam azt hittem hogy leszabja még a pofákat is, brutálisan beblockolt
-mikor csak kicsit húztam rá megnézni a finom lasítóhatást akkor meg berezonált emiatt a tapadásfokozástól és ketyetlenül nyikorgot
AJÁNLANI MAX TRIÁLOSOKNAK TUDOM E GENYÁT!
Fékmerevítõre visszatérve az meg kell, hogy több erõ jusson a fékezésra, mármint a pofa és a felni osszeszorítására kis erõnél is. Meg ne a villád+vázad tekeregjen.
Egyszer próbáltam ékszíj csúszásgátlóval is amolyan tapadásfokó szpré.
Hát nagyon meglepõdtem tõle, nem erre számítottam.
-elsõ alkalommal mikor már egy jobb kis tempóban kipróbáltam azt hittem hogy leszabja még a pofákat is, brutálisan beblockolt
-mikor csak kicsit húztam rá megnézni a finom lasítóhatást akkor meg berezonált emiatt a tapadásfokozástól és ketyetlenül nyikorgot
AJÁNLANI MAX TRIÁLOSOKNAK TUDOM E GENYÁT!
Fékmerevítõre visszatérve az meg kell, hogy több erõ jusson a fékezésra, mármint a pofa és a felni osszeszorítására kis erõnél is. Meg ne a villád+vázad tekeregjen.
Írta 2003. április 26. - 21:09
Írta 2003. április 26. - 21:07
Régebben én is smirglivel hútam át a felnit. DE múltkor kipróbáltam a fémgypotot rá csak egy olyan unatkozós kedvemben és mit ad Isten: sokkalta jobb lett a hatás mint amit vártam, a felni szép finom sima lesz, a smirglinél az a helyzet hogy azért karcol ez rendben is van de ezért "forgácsol" is amit a pofa észrevesz és bele áll a pofába ergó nem ua. A smirglit már csak a pofa megcsiszolására használom az óta.
Tehát a fémgyapotnál az élettartam is nagyobb, mivel olyan felületet ad ahol nincs forgács veszély.
Megvezetés gyanánt elõsmirgizheted egy kicsit de aztán a fémgyapottal huzd át.
NAGYON KIRÁLY. ;D ;D ;D ;D
A köszörülés szerintem meg kicsit gázos házilag, inkább vegyél egybõl olyan felnit.
Tehát a fémgyapotnál az élettartam is nagyobb, mivel olyan felületet ad ahol nincs forgács veszély.
Megvezetés gyanánt elõsmirgizheted egy kicsit de aztán a fémgyapottal huzd át.
NAGYON KIRÁLY. ;D ;D ;D ;D
A köszörülés szerintem meg kicsit gázos házilag, inkább vegyél egybõl olyan felnit.
Írta 2003. április 26. - 15:58
meg igény esetén meg is lehet köszörülni/körfûrészelni, bár ez egy felni életében olyan 1-2 alkalmat jelent... azután egész egyszerûen elfogy... de a fékhatás nagyon ott lesz
Írta 2003. április 26. - 09:00
Írta 2003. április 26. - 08:51
Írta 2003. április 25. - 21:39
Gondolom biztos érdekel titeket a jobb féhatás, mi másérrt beszélnén ennyit róla.
A felnit dörzsöljétek át finom fémgyapottal a pofákat meg csiszoljátok vissza a szennyezõdésektõl és tuti jobb lesz a hatás.
Jobb a súrlódásuk,= jobb a fékhatás.
Gyakorlatból mondom. ;D
A felnit dörzsöljétek át finom fémgyapottal a pofákat meg csiszoljátok vissza a szennyezõdésektõl és tuti jobb lesz a hatás.
Jobb a súrlódásuk,= jobb a fékhatás.
Gyakorlatból mondom. ;D