Mit értsünk elõrebukáson. Nem lehet, hogy az a baj, hogy kikotyogósodott a fék?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Indította
eric
, 2003. április 06. 20:04
Írta 2004. március 02. - 19:12
Írta 2004. március 02. - 18:52
jó párosítás szerintetek egy sram 9.0-ás v-fék és agy kingston fékmerevítõ?Vagy érdemesebb lenne egy diatech ankorra gyüjteni?
Írta 2004. március 02. - 18:39
jaj nemmmm
hanem ahogy fékezek a fék így elõrebukik jó tudom bizonyos mértékben nme gáz de azért jobban esne ha nem bukna elõre.
tipp:?
hanem ahogy fékezek a fék így elõrebukik jó tudom bizonyos mértékben nme gáz de azért jobban esne ha nem bukna elõre.
tipp:?
Írta 2004. március 02. - 18:33
mit jelent az hogy kalimpál? mert azt hogy szétnyitja a támvillát nem hiszem hogy kalimpálásnak lehet nevezni.
Írta 2004. március 02. - 18:25
Csuma!
Rájöttem hogy egy fékmerevítõ jót tenne a gépemnek mert a fék ide oda kalimpal mikor erõsen fékezek:
Milyen fékmerevítót ajánlotok elõre-hátra max 4000ig?(úgy írj h lehet hogy az életem függ tõle )
Rájöttem hogy egy fékmerevítõ jót tenne a gépemnek mert a fék ide oda kalimpal mikor erõsen fékezek:
Milyen fékmerevítót ajánlotok elõre-hátra max 4000ig?(úgy írj h lehet hogy az életem függ tõle )
Írta 2004. március 01. - 19:46
háát, szerintem nem ennyire veszélyes. amugy milyen költõi lettél ;D malmárol a vizet ;D
a lényeg: egyet már hajlítottam el, de akkor betonon estem 50el CCs bicóval (a fékkar nem volt lefelé állítva). most már annyira lent van, hogy legfeljebb a légellenállás hajlítsa el, de hát mit csináljak így kényelmes ez már fél éves és jól bírja no hajlás. földes részeken nem gáz. és ahol egy ilyen elhajlik, nos ott a hidrosok szívnak...
a lényeg: egyet már hajlítottam el, de akkor betonon estem 50el CCs bicóval (a fékkar nem volt lefelé állítva). most már annyira lent van, hogy legfeljebb a légellenállás hajlítsa el, de hát mit csináljak így kényelmes ez már fél éves és jól bírja no hajlás. földes részeken nem gáz. és ahol egy ilyen elhajlik, nos ott a hidrosok szívnak...
Írta 2004. március 01. - 19:35
b+ majd jon (2-3-4e max a realis ar)Most szerzek shimano DX fékkart. a legkirályabb ;D ua. mint az LX csak fekete-piros. csak sajna már nincs új belõle. egyébként az LXet tudom ajánlani 6 ezer a kettõ, állítható, a fékérzés merev, mert a fékkar végén húz, nem a belsõ részén. és ha fontos, nem grilon mûanyag, hanem alu a hátránya, hogy nehezebb, a sima LX fura színû, meg csak 3 fokaztban és nem fokozatmentesen állítható a mennyiség.
lx/dx pedig: egyik legjobb fekkarok, amig hozza nem er valami kulso nem joindulatu DOLOG.
mert abban a pillanatban rogton dobhatod a kukaba, vagy hajlitgathatod visszafele...
viszont teljesitmenyileg telleg az egyik legjobb, allithato, konnyu, 2 ujjas, stb.... csak hat ez mint a merevseg/elettartam malmarol hajtja el a vizet :-X :-\
Írta 2004. március 01. - 18:10
Írta 2004. március 01. - 18:07
Adras_d
Ha halomban áll a pénz, akkor tavalyi XT fékkar az ajánlott. Nekem is ilyenem van (na jó a 96-os, de az ugyanaz). Nagyon faja.
;D
Ha halomban áll a pénz, akkor tavalyi XT fékkar az ajánlott. Nekem is ilyenem van (na jó a 96-os, de az ugyanaz). Nagyon faja.
;D
Írta 2004. március 01. - 17:38
Írta 2004. március 01. - 09:20
Hi!
Ha többet akarsz megtudni a sram fékekrõl (fõleg a fékkarokról) olvasd vissza a topicot. Elég sokminden le van itt írva.
De hogy segítsek is egy kicsit:
1. Ha Sram 7.0 vagy 9.0 fékkar között kéne választani, akkor 7.0, mert gyakorlatilag ugyanaz, csak más színben. És a 7.0 olcsóbb!!!
2. B+ fékkar szerintem is tuti (amelyik úgy néz ki, mint az avid).
3. Az Avid FR-1-es szerintem tudásához képest nagyon drága. Ott fõleg a nevet fizeted meg.
4. Féktestben én leginkább a Sram-ot, vagy a Ritcheyt ajánlanám. Mindkettõ árához képest a legjobbat nyújtja.
5. A DX fékkarok tényleg faszák. Nekem is van, és nagyon penge.
Ha többet akarsz megtudni a sram fékekrõl (fõleg a fékkarokról) olvasd vissza a topicot. Elég sokminden le van itt írva.
De hogy segítsek is egy kicsit:
1. Ha Sram 7.0 vagy 9.0 fékkar között kéne választani, akkor 7.0, mert gyakorlatilag ugyanaz, csak más színben. És a 7.0 olcsóbb!!!
2. B+ fékkar szerintem is tuti (amelyik úgy néz ki, mint az avid).
3. Az Avid FR-1-es szerintem tudásához képest nagyon drága. Ott fõleg a nevet fizeted meg.
4. Féktestben én leginkább a Sram-ot, vagy a Ritcheyt ajánlanám. Mindkettõ árához képest a legjobbat nyújtja.
5. A DX fékkarok tényleg faszák. Nekem is van, és nagyon penge.
Írta 2004. február 29. - 14:57
Most szerzek shimano DX fékkart. a legkirályabb ;D ua. mint az LX csak fekete-piros. csak sajna már nincs új belõle. egyébként az LXet tudom ajánlani 6 ezer a kettõ, állítható, a fékérzés merev, mert a fékkar végén húz, nem a belsõ részén. és ha fontos, nem grilon mûanyag, hanem alu a hátránya, hogy nehezebb, a sima LX fura színû, meg csak 3 fokaztban és nem fokozatmentesen állítható a mennyiség.
Írta 2004. február 29. - 02:59
andras!
ha 9.0-s kart veszel, akkor ezt érdemes lenne megnézned:
http://www.ridebike....ew&aukcioid=189
ha 9.0-s kart veszel, akkor ezt érdemes lenne megnézned:
http://www.ridebike....ew&aukcioid=189
Írta 2004. február 28. - 13:40
sram fékkarhoz még annyit, hogy eléggé megosztja az embereket, mivel nem fém, valaki nagyon szereti, valaki meg szídja...
szal érdemes kipróbálnod sram kart, mielõtt veszel, hogy neked bejön-e...
szal érdemes kipróbálnod sram kart, mielõtt veszel, hogy neked bejön-e...
Írta 2004. február 28. - 13:34
modosító gomb!B+ szerintem soha nem lesz 8 ezer!Szerintem sram vagy 3-4 el többért avid
Írta 2004. február 28. - 13:22
Írta 2004. február 28. - 13:20
The, az a b+ fékkar milyen árban várható? Mert most találtam egy sram 9.0 fékkart 7990- ért, és ha egy árban vannak, akkor megint kérdés, hogy melyik.
köszi
köszi
Írta 2004. február 28. - 12:33
ja hát hogyha az a kérdés, hogy deore, vagy 9.0, akkor egyértelmûen sram! sõt szerintem még a 7.0 is odaveri a deore-t, ráadásul jóval olcsóbb is...
szal akkor sram
szal akkor sram
Írta 2004. február 28. - 08:49
Írta 2004. február 28. - 00:57
+1 voks a sram mellett(gyarilag tok allat kool-stop pofak)
fekkarilag meg ha olcsot akarsz most jon ki a b+-nak egy az avid 2es-el megegyezo karja.(uj px ezzel van szerelve)
szal ezzel megveszed, lesz egy atomjo feked foleg jagwire bowdennel.
fekkarilag meg ha olcsot akarsz most jon ki a b+-nak egy az avid 2es-el megegyezo karja.(uj px ezzel van szerelve)
szal ezzel megveszed, lesz egy atomjo feked foleg jagwire bowdennel.