Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
szerintem meg olyanok is,mint a fokozatmentesen állítható bowdenhúzás meg más hasonló furcsa szavak,de legegyszerûbb megnézni a SRAM honlapján ;) jó böngészést :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Meg tudja valaki mondani, hogy pontosan mi is a különbség a 7.0 és a 9.0 fékkarok közt? Elhangzott már itt, hogy csak a színe és a zára. Ez valóban így van? Alkatrészrendelés miatt lenne aktuális a dolog...

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
savanyugabi:
Milyen régi LX-et akarsz ejteni? Esetleg '98-as LX-et?
Megveszem!Megveszem!Megveszem! ;D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
báze, ez elgondolkodtató, lehet ejtem a régi LXet hogy trendi lehessek ezzel a srammal, meg az ótvar dájákomp dp7es fékkarommal ;D

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
mindkettõ féle volt már nekem, de a sram 9.0 jóval magasabb minõséget képvisel, ráadásul koolstop fékpofával, sokkal jobb mint a deore....
és 3990 Ft-ért nagyon megéri...
szal MINDENKÉPP sram 9.0

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Melyiket ajánljátok hátulra ezek közül a V-fékek közül? Fontos az, hogy vizesen is jól fogjon!! Lx kar és
-Sram 9.0
-Deore

E-bike-ról rendelném meg.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
JUHI!

sram 9.0 v-fék elég komoly áron:

http://www.ebike.hu/termekek/fek/vfek/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, köszi, ez lesz majd valamikor, csak épp nincs ingerem ilyen szerelésnek nekiállni. ::)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
azé valami fos fékbõl kikaphatnád a rugót, és átmûthetnéd a 9.0-ba, csakhogy nehogymá ilyenmiatt szemeteskukában végezze

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
lx kar nagyon zsír, csak nem éppen egy túlélõ típus. szal figyelni rá. bár könnyen vissza is lehet hajtogatni ez ügybõl kifoly(j?)ólag ::)
viszont ez a "nem elég erõs a fékem gyorsan kipattintom a drótot, és kihajlítom"
ezt kb egy éve már képpel illusztrálva bemutattam itt. most nem tudok képet mellékelni, csak elmondani mi lett belõle.. azért van a csavar, hogy azt tekergessük, csak én erre lusta voltam, kipattint, drót kihajlít, visszapattint. tök egyszerû volt, de kb 1 év folyamatos használat(sok sok átszerelés, emiatt be kellett újra "állítani")
ennek az lettt a következménye, hogy pár napja egyszerüen attól lepattant, eltört ez a fémrudacSKA, hogy még épp csak hozzáértem olyan célzattal, hogy megint kipattintom.
egy sram 9.0-s volt a szerencsétlen :'(
azóta egy b+-al nyomom. és hibátlanul fog. a titka: oldsuli STX (nem RC!) canti kar, jagwire fekete betét, rhino lite felni.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Deore V-fék LX karral és isten ;)

pontosan ez a kombó volt az ellopott gépemen :'(

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.269 hozzászólás
Juhi: Deore V-fék LX karral és isten ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ggx

nemtom, néha kiugrik a rugó, meg mittudomén. Egyébként...nemtom. bemenne a kosz, aztán attól beáll, vagy mi? vagy lehet, hogy csak megszoktam a másik féket, vagy mittudomén.

juhi: vegyél avidot!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ponebike
nem nagyon tudom elképzelni, hogy csak attól, hogy elteszel egy féket egy idõre és utána elõveszed, ennyire meghalna benne a rugó...
sõt egyáltalán bármit is változna a rugó...
mitõl?????
nem lehet, hogy valamit szarul raktál össze?

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
bocsi hogy megkérdezem de sehol nem találtam:
régebben valaki írta hogy tud egy helyet ahol 6 körül van sram 9.0-ás v-fék!írjon aki írta és hogy hol!
meg a haveromnak lenne 8ezre v-fékre és szerintetek milyet vegyen?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
Eric: A legfelsõ lukban van, és ha a csavar már semmit sem ér, annyira halottak lettek a fékek.

szevasz: ezt ki fogom próbálni!

szevasz

szevasz

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
amúgy meg egy sima laposfogóval vissza tudod a megfelelõ erõsségre feszegetni a rugóból kivezetõ hossú véget, ami a legtöbb féknél van: sramok, avidok stb.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Lehet állítani egy kis csavarral a fékpillangón a feszességet, vagy a vázban a fékcsapnál ahova felteszeed van 3 kis lyuk ahova a rugó végét kell beakasztani, próbáld meg asszem a legfelsõbe tenni. Úgyemlékszem akkor lesz a legerõsebb. Én a középsõbe szoktam tenni egyébként, nekem tökéletesen megfelel.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
azt mondja már meg valaki, hogy miért van az, hogyha leveszek a véféket egy idõre, elteszem, majd újra felraknám a rugók majdnem 100%-osan halottak? Meg olyan hamar elhasználódnak, hogy hihetetlen. Ez alatt a gatyi véfékeket, meg a közepes szintûeket is értem (7.0, 9.0). Gondolkodtam, hogy veszek valami avidot hátra, csak kérdés, hogy annak is elmegy-e a rugóereje?

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 hozzászólás
hát nekem avid arch rival van!igaz nyúlósan fog de nekem az xt tf-is így fogot szóval jól tudom adagolni!de ki hogy szereti! ;D