2003-as XT-t használok elöl KoolStop, hátul Jagwire pofával, egy ujjal bármikor megállok. Múltkor majdnem sikerült a nosevili... persze csak véletlenül.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Indította
eric
, 2003. április 06. 20:04
Írta 2004. július 11. - 13:23
Írta 2004. július 11. - 13:14
thez: asszem 1 fékkel én inkább hallgatnék .. :-X
tudom, hogy téged érzékenyen érint ez a dolog, de azt fenntartom, hogy aki gyorszáras villával megy, annak nincs szüksége nagy fékre. akkor már régen szétmegy as villa is... (ha valóban úgy megy, hogy kevés a fék) átütõvel nincs is baj, ha olyan villám lesz, akkor én is nagyobbítok.
az xtr áráról meg... nem is kell 2szer jobbnak lennie. lehet, hogy nem ez a lényeg!
mondjuk akárhol könnyítik nehéz... az avidok "joval" könyebbek.
tudom, hogy téged érzékenyen érint ez a dolog, de azt fenntartom, hogy aki gyorszáras villával megy, annak nincs szüksége nagy fékre. akkor már régen szétmegy as villa is... (ha valóban úgy megy, hogy kevés a fék) átütõvel nincs is baj, ha olyan villám lesz, akkor én is nagyobbítok.
az xtr áráról meg... nem is kell 2szer jobbnak lennie. lehet, hogy nem ez a lényeg!
mondjuk akárhol könnyítik nehéz... az avidok "joval" könyebbek.
Írta 2004. július 11. - 10:50
legalább itt ne mondogasd.
attol még hogy te hogy mész, attól más mehet még úgy is(sokkal jobban, gyorsabban), hogy szükség van akát a nagypizzára is.
ezt elég egy topikban folyton elsütnöd.
XTR: azért 43.400 ft garnitúra fékért, háááát.... de nemhiszem hogy pl az xt-nél 2szer jobb lenne. :(az meg 21e)
attol még hogy te hogy mész, attól más mehet még úgy is(sokkal jobban, gyorsabban), hogy szükség van akát a nagypizzára is.
ezt elég egy topikban folyton elsütnöd.
XTR: azért 43.400 ft garnitúra fékért, háááát.... de nemhiszem hogy pl az xt-nél 2szer jobb lenne. :(az meg 21e)
Írta 2004. július 11. - 10:04
ggx: nem azért monodm, csak vannak, akiknek nem elég egy v féknél, hogy jól fogjon. (meg könnyû, meg jó, meg szervíz igénytelen legyen). ha sram 9 3x ennyibe kerülne, akkor lehet, hogy más bringákon, de szintén sok lenne belõle.
szvsz ugyan ez a helyzet a nagytárcsákkal is. nincs feltétlenül szükség, de jól néz ki, májer, meg minden. meg jobban hül, amire szintén nincs szükség, de jobb. itt is u.a. ez megy. nem kell jobb, de azért megveszem és ez nem is baj.
te meg ha teheted vegyél xtr v féket, elég jó kis darab. bár vannak avidok is.
szvsz ugyan ez a helyzet a nagytárcsákkal is. nincs feltétlenül szükség, de jól néz ki, májer, meg minden. meg jobban hül, amire szintén nincs szükség, de jobb. itt is u.a. ez megy. nem kell jobb, de azért megveszem és ez nem is baj.
te meg ha teheted vegyél xtr v féket, elég jó kis darab. bár vannak avidok is.
Írta 2004. július 11. - 00:17
természetesen egy párra vonatkozik, ez elég sok, viszont párhuzamosító mechanikát is tartalmaz...
én régebbi xtr féket próbáltam, eszméletlen bika módon fog, viszont a párhuzamsítás kikotyogósodik mindegyiknél egy idõ után, ez egy kicsit zajossá teszi, de ez nem mindenkit zavar...
az újaknál ha minden igaz ezt már megoldották, legalábbis XT-nél tudom, hogy már nem kotyog az új
egyébként én nem ölnék bele ennyi pénzt v-fékbe, szerintem felesleges, sokkal olcsóbban is vannak nagyon jól fogó v-fékek
én régebbi xtr féket próbáltam, eszméletlen bika módon fog, viszont a párhuzamsítás kikotyogósodik mindegyiknél egy idõ után, ez egy kicsit zajossá teszi, de ez nem mindenkit zavar...
az újaknál ha minden igaz ezt már megoldották, legalábbis XT-nél tudom, hogy már nem kotyog az új
egyébként én nem ölnék bele ennyi pénzt v-fékbe, szerintem felesleges, sokkal olcsóbban is vannak nagyon jól fogó v-fékek
Írta 2004. július 10. - 23:26
Sziasztok skacok!!!
Fontos kérdésem lenne a tisztelt fórumozókhoz!
Érdemes-e xtr v-fékeket vennem vagy nem?
Arra lennék kíváncsi hogy csak drága ,vagy jó is a cucc?
Illetve hogy a feltûntetett súly (480gramm) egy darabra,vagy egy párra vonatkozhat?
Segítségeteket elõre is köszönöm!!!
Fontos kérdésem lenne a tisztelt fórumozókhoz!
Érdemes-e xtr v-fékeket vennem vagy nem?
Arra lennék kíváncsi hogy csak drága ,vagy jó is a cucc?
Illetve hogy a feltûntetett súly (480gramm) egy darabra,vagy egy párra vonatkozhat?
Segítségeteket elõre is köszönöm!!!
Írta 2004. július 09. - 15:57
Még az általam vásárolt 7,0 ugyan az, mint a 9,0, csak a színe más. Ja és olcsóbb... ;D
Szintúgy, tekergetõs karok, a féktestek is csak az ezüst színükben különböznek, és a default fékpofák sem cartridgeosak.
vendég_rvilike_*
Írta 2004. július 09. - 14:20
Hali.
Nem tudja valaki syncros xlr felnihez milyen fekpofat vegyek hogy jol fogjon?Eddig piros acor volt,jo olcso,de fogott mint atom.Most meg mar a sokadikat probalom,de egyik se az igazi.Piros acor-t meg sehol nem kapok.Az is jo lenne ha olyat tudnek venni.Nem tudjatok hol lehet kapni?
Ja,amugy sram 9.0 fekem van.
Nem tudja valaki syncros xlr felnihez milyen fekpofat vegyek hogy jol fogjon?Eddig piros acor volt,jo olcso,de fogott mint atom.Most meg mar a sokadikat probalom,de egyik se az igazi.Piros acor-t meg sehol nem kapok.Az is jo lenne ha olyat tudnek venni.Nem tudjatok hol lehet kapni?
Ja,amugy sram 9.0 fekem van.
Írta 2004. július 08. - 15:35
Még az általam vásárolt 7,0 ugyan az, mint a 9,0, csak a színe más. Ja és olcsóbb... ;D
Tud valaki valamit az FRM DP 4.0 fékrõl. Leginkább gyakorlati tapasztalatok érdekelnékek (meg felépítés, mûködés stb.).
Tud valaki valamit az FRM DP 4.0 fékrõl. Leginkább gyakorlati tapasztalatok érdekelnékek (meg felépítés, mûködés stb.).
Írta 2004. július 08. - 08:53
mijazaliveaction?
edit...
rossz hír: a Vitalclubnál sem jár a Sram fékhez pípa
jó hír: a 9.0 fék (e+h) 4980 HUF!!!
utolsó darab :-X
edit...
érdekesség: a 7.0 karnál (a 9.0-val ellentétben) a gyártó honlapjáról merített adatoxerint a bowdenhúzás mennyiségét egy "toast" nevû alkatrész két különbözõ helyre illesztésével ill. kihagyásával lehet állítani. Ezzel ellentétben van olyan modell, aminek a zemlített funkciója a 9.0-val teljesen megegyezõ módon állítható, kívülrõl, egy tekerõ segítségével.
edit: a fék végül is 9960 lett... > > >
edit...
rossz hír: a Vitalclubnál sem jár a Sram fékhez pípa
jó hír: a 9.0 fék (e+h) 4980 HUF!!!
utolsó darab :-X
edit...
érdekesség: a 7.0 karnál (a 9.0-val ellentétben) a gyártó honlapjáról merített adatoxerint a bowdenhúzás mennyiségét egy "toast" nevû alkatrész két különbözõ helyre illesztésével ill. kihagyásával lehet állítani. Ezzel ellentétben van olyan modell, aminek a zemlített funkciója a 9.0-val teljesen megegyezõ módon állítható, kívülrõl, egy tekerõ segítségével.
edit: a fék végül is 9960 lett... > > >
Írta 2004. július 07. - 22:10
Írta 2004. július 07. - 21:57
Írta 2004. július 07. - 21:31
SD7...most egy ezres ide-oda mit számít?
de a live action ablakok mindent megérnek:D
csak emiatt mindkét keróra azt rakok:D
de a live action ablakok mindent megérnek:D
csak emiatt mindkét keróra azt rakok:D
Írta 2004. július 07. - 21:00
a te araid nem mervadoak ha nem sertelek meg. :-/
szal nem annyi
a kulonbseg is kisebb kozte.
ami szoba johet meg a sram
/bar a sram fele/
de sznob vagyok ezert avid
meg akkor hogy alok haverom ele.
sram fekekkel
mert lelkemre kototte, hoyg avid
meg elol is majd avid tarcsa lesz.
akkor legyen egyensuly nehogy elbillenjen a merleg.
huuu ennyi hujjeseget osszehordani.
szal nem annyi
a kulonbseg is kisebb kozte.
ami szoba johet meg a sram
/bar a sram fele/
de sznob vagyok ezert avid
meg akkor hogy alok haverom ele.
sram fekekkel
mert lelkemre kototte, hoyg avid
meg elol is majd avid tarcsa lesz.
akkor legyen egyensuly nehogy elbillenjen a merleg.
huuu ennyi hujjeseget osszehordani.
Írta 2004. július 07. - 19:28
sd7 14E Ft
arch 18E Ft
elvileg, szal az sd7 4-el olcsóbb...
egyébként megér ennyit, hogy mindenképp avid legyen?
sram 9.0?
arch 18E Ft
elvileg, szal az sd7 4-el olcsóbb...
egyébként megér ennyit, hogy mindenképp avid legyen?
sram 9.0?
Írta 2004. július 07. - 19:09
én csak húzogattam õket, de az sd7 szvsz jobb, mert nem nyúlik. fék erõ érzésben hasonló
Írta 2004. július 07. - 18:44
kerdes
hatulra
de lehet elore is kell (bar oda lehet inkabb tarcsa)
avid sd 7 karral
avid arch rival vagy sd7
arban minimalis kulonbsegek vannak.
mennyire hiba lehetoseg az arch rival sok alkatresze?
koszke
hatulra
de lehet elore is kell (bar oda lehet inkabb tarcsa)
avid sd 7 karral
avid arch rival vagy sd7
arban minimalis kulonbsegek vannak.
mennyire hiba lehetoseg az arch rival sok alkatresze?
koszke
Írta 2004. július 07. - 12:37
Ja, theznek igaza van.
NagyMedve társaságunk ereje. Yeaaaahhhh! ;D
A kisujjában van az [glow=red,2,300] ERÕ[/glow]!
Hódoljatok! ! !
Hörcsögöljetek!
Mi van????
Nem tesz jót az irodai munka....
Megyek vissza dolgozni....
NagyMedve társaságunk ereje. Yeaaaahhhh! ;D
A kisujjában van az [glow=red,2,300] ERÕ[/glow]!
Hódoljatok! ! !
Hörcsögöljetek!
Mi van????
Nem tesz jót az irodai munka....
Megyek vissza dolgozni....
Írta 2004. július 07. - 11:38
ennyi probléma legyen csak komolyan bármilyen termékkel.
56%os áresés után kevesebb mint féláron megkapod szemben a bolti 9 ezres árral, utána már csak egy 200 ft-os mütyürke kell hozzá. túl lehet élni.
56%os áresés után kevesebb mint féláron megkapod szemben a bolti 9 ezres árral, utána már csak egy 200 ft-os mütyürke kell hozzá. túl lehet élni.
Írta 2004. július 07. - 11:26
Felhivtam e-bike-ot az íves csõ és a gumiharmonika miatt és segítõkészen tájékoztattak, hogy Sram fékekhez nem jár hozzá, õk is így kapják a forgalmazótól (de ezt mintha már régebben olvastam volna valahol). Megigérték ezt az oldalukon is fel fogják tüntetni. Kár, mert ezek az alkatrészek miatt is döntöttem ezen fék mellett. Hát igen, túl szép is lett volna... :'(