Sziasztok!
Magáról a CD bevonatról én sem sokat tudok, többek közt ezért is érdeklõdtem. Az sem biztos, hogy CD-nek hívják.
Ami biztos: Mavic felniken található meg és az egész felni kap ebbõl, nem csak a fékezõfelület. Olyan barnás-szürkés színû és állítólag??? egy kemény bevonat???? Nem összetévesztendõ a kerámia oldalfallal (ahhoz túl olcsó volt:-))))
Csak az a biztos, hogy nagyon vonyít!!!! Remélem így már lesz, aki egy kicsit is képben van. A felni tipusa egyébként: Mavic 618 CD -?????
Na,akkor:
A CD bevonat,az 1 keményebb eloxálás a felnin->elvileg lassabban kopik. ehez nem kell spec. fékpofa.
A ceramic felniken a kerámia bevonat alatt CD eloxálás van (ezért a neve, CD Ceramic..) tehát ha lekopik a kerámia bevonat,még mindig ott a CD-s eloxálás alatta,ami miatt még jó ideig használhatod a felnit..
A ceramic felnikhez nem árt a spec fékpofa,mert a sima felnikhez való 1.gyorsabban kopik 2.iszonyatosan nyikorog (ez tuti,mert nekem is wtb fékpofa van fönn,és ha bemelegszik vmi hosszú lejtõzéskor a fékpofa,baromi hangosan elkezd nyikorogni.. a fékhatás nem romlik,csak zavaró)
mavic felnikrõl ennyit.
igy sok okosat nem tudok mondani miért nyikorog a fékpofa a CD-s felnin.. próbáld meg beállitani,ugy ahogy elöttem már emlitették. sajnos x felni/fékpofa kombinációk nagyon tudnak zajongani.