Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

BigBear

BigBear

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

biztos erõs ujjai vannak, és meg se kottyan neki szétfeszíteni a támvillákat ::) ;D ;)

Sok-sok év röplabdától keményednek az ember ujjai rendesen. ;) (Gerinckitépés puszta kézzel ;D )

Na, mindegy, no vita, béke! Az a lényeg, hogy jól fog az a fék. Merevítõvel pedig állatul. Ennyi. ;)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
biztos erõs ujjai vannak, és meg se kottyan neki szétfeszíteni a támvillákat ::) ;D ;)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
BigBear:
valamit nem értek. Ha egy féket kis erõvel használsz akkor az hogyan feszegeti a támvillákat? ::)Mert ugye a felnire ható (és a visszaható) erõ ekkor kicsi, max. a felni tolja a pillangókat a villa irányába, ill elöl el attól. Nelem a zalap Shimano fékem B+ és Shimano pofákkal igényelte a merevítõt hogy jól fogjon, a mostani cserélhetõ betétes pofákkal viszont nem, mert kisebb erõt kell kifejtenem ugyanahhoz a fékhatáshoz.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts

HI!
Milyen fék az avid sd3? freeridera.
üdv!

en azt hasznalok, lx karokkal, piros ricsi pofakkal.
a gyari fekpofak nem jottek be nekem alex&ricsi felnikhez, igy lecsereltem. siman belepsz vele a KTT-be, ha idegesebb termeszetu vagy :)

freeridera nemtom bevalna-e Neked, en cc/xc-re hasznalom. ha becsusszan egy kis dagonya, akkor is teszi a dolgat rendesen.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
onnan,h szvsz egy avid vfék bármire jó :D
(tapasztalat)
meg a sramok is hasonlóak
szóval csak legyen jól beálítva,meg ne legyen szanaszét verve a kerék,megfog úgy,mint egy átlag tárcsafék...
és végülis így neked lesz a legnagyobb pizzád,26os:DD

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
jó fék, de ahhoz képest, hogy alap cucc, elég drága, mert hát avid ugye...

aztán hogy freeride-ra jó-e...

mitõl lesz egy v-fék pont freeride-ra jó?

huszt

huszt

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
HI!
Milyen fék az avid sd3? freeridera.
üdv!

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
huh....
hát ezt ne hagyd annyiban semmiképp, a sram fékek egyik nagy elõnye, a jól kitalált fékpipa, mert kényelmesen lehet kiakasztani, és nem megy a bowdenhez sár!

Az ebike honlapján ott van az ügyfélszolgálatuk száma, hívd fel, és panaszold el a dolgot, és határozottan mond meg nekik, hogy ingyen küldjék ki a hiányzó részeket, minél hamarabb!

egyébkéntmeg:

elmehetnek a pics@ba!!!!!
ilyet nem lehet férenézni, a szemetek kimentik belõle, gondolván a legtöbb vásárló inkább hagyja a dolgot...

namindegy, te ne hagyd, szal szóljál be nekik rendesen

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 posts
Tegnap rendeltem Sram 9.0-ás V-fékeket az e-bike-tól (kössz a tippet ggx!) ami a mai napon meg is érkezett. Sajna a csomag nem tartalmazza az ives kis csöveket és a gumiharmonikákat :(.Még szerencse, hogy a régi fékeimet még nem adtam el és ide is passzolnak ezen alkatrészei. A gyári betétek helyett az eddig használt B+ betétekkel próbáltam a jobb összehasonlitás miatt. Csak pár km.-t gurultam, de elsõre nem rossz. Igaz Avid-ot akartam venni, de ennyi pénzért nem hagyhattam ki. További tapasztalatokról majd késõbb...

BigBear

BigBear

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

BigBear:
Én sem szeretnék hasogatni semmit, de ha olyan erõt kell kifejtened a megfelelõ fékezéshez, hogy a fék már széttolja a villákat, akkor a za fékrendszer nem muzsikálhat valami jól. Nem kötexem, saját tapasztalat... ;)

Szerintem minden rendben a fékemmel. Baromi kis erõvel behúzva is szétnyom mindenféle támvillát (Univega, Katarga Tange Ultimate váz, GT vázak alu/acél vegyesen, régi Gepida Asgard Team váz, Caprine aluvázak esetén is ugyanúgy szétnyomta), pont ezért van rajta a merevítõ. Másrészt szerintem ez az erejére utal, hiszen ha nyúlós, gyenge lenne a fék, akkor nem lenne képes szétnyomni a vázat. ;)

Másrészt ha az én biciklivel 130+ kilómat is szépen megállítja, akkor nem lehet az rossz. (CSak éppen láttam az olcsó 9.0-t és mivel dícsérték, gondoltam az hátha még jobb. De ezekszerint nem, így tovább használom a legnagyobb megelégedéssel ezt a DX/LX féket. ;)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Ezt most megkaptam... ::) :-X ;)

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Valszeg csak a szemléletesség miatt esett túlzásokba NagyMedve testvérünk.
Távozz az [glow=red,2,300] Oldszkúl LX Híveinek Szent Társulata[/glow] közelébõl, te eretnek!!!

;D ;D ;D ;D ;D ;D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
BigBear:
Én sem szeretnék hasogatni semmit, de ha olyan erõt kell kifejtened a megfelelõ fékezéshez, hogy a fék már széttolja a villákat, akkor a za fékrendszer nem muzsikálhat valami jól. Nem kötexem, saját tapasztalat... ;)
Kala:
megnéztem a honlapot is, de nem lettem sokkal okosabb. Azt írják, hogy a 7.0 3 fokozatban állítható, de ugyanolyan tekerõs kütyü van rajta mint a 9.0-n.

9.0 Brake Lever

Technology: I-Glide bushings for ultra-low friction, infinite adjust leverage for "fine tuned" feel & power
Weight: 157g/pair
Body: Grilon® composite w/aluminum detenting barrel adjuster & stainless hardware
Lever: Control cam delivers increasing power through stroke
Compatibility: Linear pull brakes
Other: Multi-compatible clamp fits w/twisters & triggers

7.0 Brake Lever

Technology: Three position adjust leverage, infinite adjust leverage for "fine tuned" feel & power
Weight: 157g/pair
Body: Grilon® composite w/low-friction Delrin® bushings for smooth travel
Lever: 2.5 finger w/control cam for increasing power through stroke
Compatibility: Linear pull brakes
Other: Reach adjust

BigBear

BigBear

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

BigBear: A képen látható kar LX és nem DX.
A DX ugyanilyen, csak piros-fekete. Csak a szõrszálhasogatás kedvéért. ;D

Köszi neked is noch einmal! ;)

Ja igen: én is úgy tudtam, hogy a DX piros, de itt: http://www.fa-techni...ano/DIGEST.html
ha rákeresel a
BR-M600
Feltöltött kép
és BL-M600 (a fenti képen levõ kar) cuccokra akkor DX-nek írja. Ebbõl gondoltam, hogy DX, bár annak idején még LX-ként vettem :-\ .

BigBear

BigBear

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Ha jót akarsz magadnak, NEHOGY ELADD!
Ez egy fék, a többi meg csak szarlapátolás vissza a tehénbe...
Fog, ennyi a dolga ,nem több, nem kevesebb.

Köszi neked is, meggyõztetek rendesen. Marad! ;)

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
savanyugabi: Igen!
Küldök privit.

BigBear: A képen látható kar LX és nem DX.
A DX ugyanilyen, csak piros-fekete. Csak a szõrszálhasogatás kedvéért. ;D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Ha jót akarsz magadnak, NEHOGY ELADD!
Ez egy fék, a többi meg csak szarlapátolás vissza a tehénbe...
Fog, ennyi a dolga ,nem több, nem kevesebb.
Szervizmen: utánnanézzek a féknek??
asszem nyolc papir a két szett, vadiuj, gyári pofákkal bontatlan.

BigBear

BigBear

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Õszintén szólva, ha nincs vele gondod, akkor felesleges lecserélned. ;)

Másrészrõl viszont, ha szép állapotban van a cucc, és esetleg DX fékkarod is van hozzá, fel tudok ajánlani érte némi kp-t. Komolyan.

Nagyon szépen köszönöm a választ, akkor azt hiszem, megtartom inkább, most az lesz a legjobb.

Egyébként igen, szép állapotban van a cucc, (kicsit karcos azért, de hát használva van) , csak sajnos az eredeti rögzítõcsavarokat és az azok alá való alátéteket már nemtom hol vannak, bár nem is hiányoznak mert Kingstone merevítõket használok s annak a hosszú csavarjaival van felrögzítve az egész. (Nagyon elkelnek a merevítõk mert anélkül néhány cm-t kinyomkodja a fék a támvillákat alu és acélváznál is.) És igen, DX karok vannak hozzá, õk: Feltöltött kép

Szóval remélem nem haragszol, de akkor azt hiszem, megmaradok ezeknél - és még 1x köszönöm a gyors választ.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Õszintén szólva, ha nincs vele gondod, akkor felesleges lecserélned. ;)

Másrészrõl viszont, ha szép állapotban van a cucc, és esetleg DX fékkarod is van hozzá, fel tudok ajánlani érte némi kp-t. Komolyan.

BigBear

BigBear

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Hali!
Némi segítségre lenne szükségem.
Azt szeretném megkérdezni, hogy vajon érdemes-e lecserélni egy '98-as évjáratú DX féket (itt egy kép róla: http://www.fa-techni...o/I/BR-M600.jpg )

Sram 9.0-s fékekre?
Vagy maradjak csak a jól bevált réginél? (Probléma nincs vele, fog mint állat, de nagyon dícsérgetik az Sram 9-es féket.)