Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

bár lehet, hogy más széria a fékkar (03as)

Nekem is az van... BL-M739 ha jól tudom így fejbõl...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
köszi a tippeket, a szevót majd próbálgatom - érdekes, h a shimano szerint mindkét távtartó kiszedése brutál fékerõ növekedést okoz - nekem mellesleg a kis görgõ teljesen jól gurul, nem kellett semmit wd40ezni, bár lehet, hogy más széria a fékkar (03as)

a bowdenezés rafkózásában én nem hiszek - szerintem a legjobb út mindig a leglogikusabb - és az a fék esetében a lehetõ legrövidebb lekötés a lehetõ legkisebb súrlódási ellenállású bowdenházban - már csak a bowden nyúlása miatt is, egy hosszabb és több ponton megtekert bowen tutira nyúlósabb - ejj ha lenne pénzem egy jó kis nokon rendszerre... :-\

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
nekem a hátsó váltónál van acor rollamagic hasonló tapasztalataim vannak hamar porosodik és akkor télleg csak a bowden csúszkál...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én csak kipróbáltam, de újonnan sem muzsikált valami jól. Szvsz tök fölösleges.

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Egy valami ehez a szervó dologhoz.
Nekem csak a bal fékkarban van kiszedve 1 ilyen távtartó, de így is jóval erõsebben fog (XT fék). Viszont!!!! Elég hülye hangja van a kis görgõnek, amikor fékezéskor mozog a karban (azaz inkább csúszik). Nyomtam bele egy liter WD-40-et, de semmi hatása. Semmi hatása a fékezésre, csak idegesítõ a hangja. >:(

Az elsõ fékre tettem ACOR PizzaCutert, de semmi hatást nem érzek, viszont baromi hamar telemegy porral, és akkor már nem is forog a kis tárcsája, csak csúszkál rajta a bowden.
Használtok ilyet?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
"szervó"
szedd ki mind2-t, mikor elkezded húzni a fékkart, még sokat húz, de mikor már bement a fékkar, akkor egyre kevesebbet, mert lecsúszik a görgõ a forgáspont felé..
így a legvégén már csak tök kevés bowdenhúzás lesz, fékerõ szempontjából ez marhajó, mert nem pici mozdulattal blokkol a kerék, hanem tudod jól adagolni, és ilyenek.

amúgy van egy srác, aki feltöltötte a magura hs33-at desztilláltvízzel olaj helyett, és keményebb a nyomáspont, meg minden, mint eredetileg....
jócska mi? forradalmasított abroncsfék :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
annyit kérdeznék, hogy az xt fékkaron a kiszedhetõ távtartók mire jók? mennyire lesz más (nyúlósabb, erõsebb?) a fékhatás, ha kiépítek egyet, illetve mindkettõt? mert akkor ugye a bowdenvég nem fix pontból húzódik, hanem egy csigán leszalad, ahogy húzom a kart...

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

hella!
xt párhuzamos v-fék hogy mûxik lx,deore vagy stx-rc karokkal?esetleg aviddal?

De ha igazan jot akarsz, akkor gyari fekkarral hasznalod. Persze nem kell XT (nekem az van ;D), jo az LX is. A lenyeg, hogy "szervos" legyen.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
minden v fék kar tökéletes hozzá. az lx, stx rc és a legtöbb avid is mûködik v fékesként.

vorhota

vorhota

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
hella!
xt párhuzamos v-fék hogy mûxik lx,deore vagy stx-rc karokkal?esetleg aviddal?

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

Tud valaki valamit az FRM DP 4.0 fékrõl. Leginkább gyakorlati tapasztalatok érdekelnékek (meg felépítés, mûködés stb.).

???

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Most nem tudom megskubizni, majd otthon szétkapom. Remélem azért majd jól fog...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
ggx-nek és nekem is a pofa hátulsó részén van egy kis bevágás párhuzamosan a fékfelülettel, kb 5-10mm hosszan, és ez a kis rész egy picit a felni felé áll be.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ezen ugyan semmi sincs... >:(

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a pofa betét oldalára van írva.
én is használtam télen, nem kezdte ki a mocsok, jól üzemelt.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
A 9.0-nál honnan lehet tudni, hogy a za híres-nevezetes koolstop cucc van-e benne? A pofa cserélhetõ betétes, és csak annyi van ráírva (a házra) hogy Sram.
Más: a zeddig használt Shimano fékem acél alkatrészein (a rugón is) fekete bavonat van, télen a sólé sem tudott kárt tenni benne. A 9.0 tudja ugyanezt?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Ha teljesítmény az elsõdleges mindegy mien áron akko Xtr
Ha az ár is játszik de az elõzõek is számítanak akkor az Xt az ésszerû,fele anyiba kerül és kevéssel nehezebb!

ez nem csak v-fékre, hanem mindenre teljesül, ez végülis a lényege a felsõkategóriás cuccok piaci szegmentálásának

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
SZERESSÉTEK EGYMÁST!!!

ha megvan egy elég régi bikkmag abban van tesz tárhuzamosan nyomó fékekrõl!
Avid,Xt Xtr van össze hasonlítva,olvasd el és rögtön tisztább lesz a kép,hogy mi a fontos!
Ha teljesítmény az elsõdleges mindegy mien áron akko Xtr
Ha az ár is játszik de az elõzõek is számítanak akkor az Xt az ésszerû,fele anyiba kerül és kevéssel nehezebb!
Avid...arra nem emlékszem mit írtak,de keresd meg könyvtárban tuti van!!
vagy testbike!!

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
a képen nem látok sokat, csak 2 bicot. de jah, emléxem rája, ne néztem meg. sorry, tévedtem ez igaz. de ettöl függetlenül nem tartom reálisnak azt, hogy valaki azért vesz gyzs telóra nagytárcsát mert kevés a fékerõ. és jó féke van.
de nem is kell egyezzen a véleményünk, emberek vagyunk. asszem itt vége is lehetne...
ui: a láncom mostanában egy lehellettöl is leesik ;D
már dolgozom rajt'
aszondom, hogy ezentul bizzuk a kedves vevõre a választást..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
málna:
berakod a fogasba a géped, legalább megnézted volna milyen bicó pedáljával verted le a láncodat, és törted ki majdnem 2 küllõdet...
mintha ott figyelt volna rajta egy elsöfék.
mikor láttál engem 1 fékkel utoljára? 2 hónapja max 1 hétig.
ami a változatosság kedvéért egy bike+ volt.
és böven elég fékerõt ad ez az 1e ft-os fék is, nemtudom h mit tudhat egy 22 ezres darab...
könnyebb 20 grammal ::)