Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás
Na ja :) Ez a háromkompotensü érdekelne engem is.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
bbb pofák profik sztem. nekem sima fekete van, elég jol fog. haver a fehérszürkefeketét vette azt a vastag háromkomponensût. olyan puha hogy sztem bármilyen felnit blokkol bármikor. hátránya hogy nyúlósabb érzése lesz a féknek.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Az lenne a szép ha nem lennének jobbak az xtr-ek.

Janiii

Janiii

vendég

• fórumtag
  • 210 hozzászólás
Üdv! Én nem olyan rég óta használok XTR fékeket. Meggyõzödésem, hogy lényegesen jobb az LX-nél amit elõtte használtam(Amúgy az LX eladó, ha érdekel v.kit) Az XTR-hez cserélhetõ RITCHEY piros pofákat használok. Lényegében jobb mint a kék + a fekete. Nem kopik olyan gyorsan és sárban is elég jol fognak. Probálta már v.ki a BBB pofáit ? Vélemény ?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Igen!!!

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Hi!

Az xt dual kontrol fékváltókar párban 450 gramm?

...Dzsony...

...Dzsony...

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hi! Valakinek akinek van Vuelta Airline3 mas felnie az megirhatná hogy milyen fékpofát használ...nekemnem sikerült eddig jót találnom.
Elöre is köszi!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Akkor ez felejtõs... :'(
De marad 2 tartalék kerekem! 8)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
ha nem is 2, de ásfél... egy bmxes srácnak volt ilyen a régi vázán és élõben nem is volt kétség, hogy van olyan nehéz. de lehet rajta könnyíteni, van hely bõven furkálásnak.. sztem országútiba ne rak 26 kereket, kell oda a 28, mert a 24es középcsapi magasság már gázos...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
2 kiló? :o :o :o
Egyébként már láttam ilyesmit; az egy végtelenül egyszerû U-alakú aludarab volt 2 tüskével, de gyanús hogy azzal nem lehet áthidalni a 700-as és a 26"-os kerék közti különbséget.
Egyébként -átgodolva a dolot- a kisebb kerék miatt lehet hogy olyan mélyre kerülne a középcsapiház, hogy nem lehetne elfordítani a hajtókart...nemtom.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás

Lenne egy fogós kérdésem.
Lehetséges-e országúti bringára V-fék konzolt installálni?
Azért kérdem, mert lassan lesz egy komplett bringára való monti-alkatrészem és ezeket szeretném összehozni a jó öreg Favorit vázzal.
Kellene valami központosan felszerelhetõ, V-fék tüskét tartalmazó bizbasz, ami a 26"-os kerekeket képes fékezni...
Kapható ilyen valahol?

lehet kapni ilyet!
a bmxesek használják, hogy fel tudjanak nyomatni v féket arra a pici kerekükre. ugyebár egy két régebbi vázon ott is ilyen középen egy lyuk konzol van. arra a kis merevítõre egy négycsavaros fej felrögzöl és van 2 szára ami lemegy oda ahova kell. egy baj van vele, mégpedig az, hogy vasból van és van vagy 2 kiló. ha ez nem vette el a kedved a velvartban találsz ilyen. nekem is ajánlgatták, amikor a tárcsás vázra akartam v féket ;D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
favorit vázra?? háát... nekem még minidg az van a melós bicajba' de herótom van tõle egy kurva nagy kolbász az egész, úgy kanyarodik mint egy ikarusz..

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
hát izé.... van otthon hegesztõ vagy nincs????
ha van gond egy szál se.
hegesztel rá ;D ;D

lehet morbid lett de én ilyen bigyóról még nem hallottam

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Csekély az esély rá. A V fék túl erõs az ilyen utólagos sufni tuninghoz.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Lenne egy fogós kérdésem.
Lehetséges-e országúti bringára V-fék konzolt installálni?
Azért kérdem, mert lassan lesz egy komplett bringára való monti-alkatrészem és ezeket szeretném összehozni a jó öreg Favorit vázzal.
Kellene valami központosan felszerelhetõ, V-fék tüskét tartalmazó bizbasz, ami a 26"-os kerekeket képes fékezni...
Kapható ilyen valahol?

zsolti22

zsolti22

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
most jut eszembe;te nem véletlen azt a tüskét mondtad,hogy helyettesítsem szög-gel,ami magán a féktesten van (ebbe kell beakasztani a rugó végét)..?
mert nekem az van letörve,amit a vázba kell akasztani..
és igy nem igazán lehet szöggel megoldani :-\

zsolti22

zsolti22

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
jaa,én azt hittem hogy átkell fúrni a féket vagy mi..mert a tüskét nem lehet kiszedni (maradékát).

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mit szeretnél kifúrni? cc-s könnyítést? ::) ;)
a régi tüskét kiveszed, és helyére, a lyukba a szöget beletolod.
és jó lesz.

zsolti22

zsolti22

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
szóval,kifúr...aztán szög berak..
utánanézek hogy is lehetne ezt megoldani az xt féken

kösz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mi sram-ot dolgoztunk meg zolléval.
szétszed darabokra, kellõ méretü kis szög keres, kis szög berak, fék összerak, méretre levág szög vége.
és kész is.
ja, még mielött "jajj ez sufnituning böe':
én fékemet is bevittem a velvártba hasonló problémával, ültek rajta 1-2 napot, és ugyanilyen módon meghergelték. szal ez egy jó módszer.