Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Az egy szilikoncsõ és hozzá jár. Annélkül szerintem nem használható. Egyébként azzal lehet teljesen zárt rendszert lehet létrehozni.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
A Nokonnak van egy belsõ csöve, vagy az csak opció? Lehet annélkül is használni?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Az mondjuk hogy az egyik fekete Jagwire a másik fekete noname, vagy Shimano a kutya nem veszi észre. De az szerintem sz@rul nézne ki, ha az egyik bowdenház csilli-villi, kis hengerekbõl álló ékszerecske, ezüst vagy arany színben, a másik meg valami egyszerû fekete bowdenház.
De lehet hogy csak az én szemem szúrná. Azért egy profi gép nézzen is ki annak!

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 posts
Nekem gyarilag felemas a bovdenezesem... :D az egyik jagwire a masikat meg nem tudtam meg :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hát igen. vagy eltérõ fékkar stb,stb... kinek hogy. Van ,aki a minimális asszimetriát sem birja elviselni.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 posts
félreértetted :)
Big Zero azt hitte, hogy a bowden set árába beleszámoltátok
a fékek és a váltók árát is. Legalábbis szerintem így értendõ a HSZ.

amúgy szvsz a felemás bowdenezés (pl fékhez Nokon, váltóhoz Jagwire) csak annyira néz ki gázul, mint mondjuk az elõl-hátul
más (színû) külsõ, vagy fékpofa; semennyire :)
Máshogy mondom: nem gázul néz ki, hanem tudományosan! :D

Csikasz

Csikasz

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
Ha azt nézem, hogy 5-6 rókáér soktam bovdenezést venni és azt általában évente cseréni kell akkor sztem megéri.
FuLL SpEEd oR NoThiNg

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
Na igen.
Meg kell venni az ötletet is. meg mindent.
A "öklej" is kérdõjeles megéri e az árát mégis sokan megveszik.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
erre utaltam én is..
de hát az egész oldalas reklámokat valamibõl csengetni kell a montis lapokban! ;-)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ha tudnátok hogy egyes alkatrészeknek mennyire alacsony az elõállítási költségük, leesne az állatok, s mi meg megvesszük jó húzós áron, legyen az bowdenszett, teló, vagy karbon nyeregcsõ, mert az a divat és az a menõ!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
forgácsolják azt a sok kis bizbaszt? vaz. Mondjuk, láttam már CNC esztergát száladagolóval ellátva, speckó csavargyártásra belõve...
fogás-elõtolás, menet leszúr, 3 másodperc. ..s lövi is kifele...szakikám meg minden 12312310 megnézi, hogy kell-e lpakát cserélni.. :-))
sztem csak a szöveg/marketing drágitja. a technológia relatíve olcsó, ha egy menõ forgácsológépet nézünk, még ha 5000Ft/óra is az üzemideje.... óra alatt legyárt egy szakajtóval...
Mondjuk, a teljesítménye biztos elismerésre méltó, de kicsit azért húzós az ár.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Csak azért, mert a fele Nokon, fele ilyen-olyan bowdenház az eléggé gázosan nézhet ki szerintem.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
most akkor egy b.szett árába mér is kell beleszámolni a féket meg a váltót?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
Mindent értek.
Így érthetõ hogy drága.
Én is akartam venni de sok $.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Forgácsolják! Legalábbis esztergakés nyomok fellelhetõk rajta! Aztán felületkezelik.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts

Akkor még nem láttál élõben egy db Nokon bowdenházszemet sem. A gémkapocs hozzá képest egyszerû szerkezet. Na mindegy! Mondjuk a coolfaktort nem is említettem! Ja és azt hogyez profi cucc, profi ridereknek!

Ezt most öntik? CNCzik?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

Egy gémkapocs is bonyolult dolog a gép mégis 1 tizedmásodperc alatt kinyomja:).
Ezek szerint maradok a beázós szroknál amit 3 havonta cserélek, így a 30E 10 év alatt sem biztos h megtérül:) .
Tudod:
"egy év alatt 345000 forintot költöttem kalgonra, egy fûtõszál 6000 ft évente, SZrok a kalgonra"
:)

Akkor még nem láttál élõben egy db Nokon bowdenházszemet sem. A gémkapocs hozzá képest egyszerû szerkezet. Na mindegy! Mondjuk a coolfaktort nem is említettem! Ja és azt hogyez profi cucc, profi ridereknek!

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
fék- és váltóbovden.
fék~13e
váltó~17e
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Csikasz

Csikasz

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
Teljes szett alatt mit értesz?
FuLL SpEEd oR NoThiNg

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

???

kb 30e a teljes szett!!! Ha belegondolunk milyen aprolékos meló lehet azt a sok kis vackot legyártani.....!!!

Egy gémkapocs is bonyolult dolog a gép mégis 1 tizedmásodperc alatt kinyomja:).
Ezek szerint maradok a beázós szroknál amit 3 havonta cserélek, így a 30E 10 év alatt sem biztos h megtérül:) .
Tudod:
"egy év alatt 345000 forintot költöttem kalgonra, egy fûtõszál 6000 ft évente, SZrok a kalgonra"
:)