Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

a bowden végét letakaró kis fül.

igen arra gondoltam énis, csak nemtudtam ilyens zépen megfogalmazni ;)

jah, meg a szervó igaza van...

:spoko:
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
biztos a fekete szín tévesztette meg!
mint ahogy LL is írta:
a bowden "szervó" a mûanyag, és a bowden végét letakaró kis fül.
de se a fékkar, se a "fékkarház" nem mûanyag.
sok sok sok tapasztalat, úgylátom.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
az Lx be hol van neked sok müanyag?
tudtommal csak a bovden "fogó" a müanyag
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Lx-feketepont, b+ szintén, de inkább az mer utnzatnak utánzat, télleg lehet hogy ugyanott gyártják csak nem figyelnek annyira rá mint az avidra :).
Ööö azé nem lx mer ne legyen má egy fékkarba ennyi mûnyag, meg nem bótba de próbáltam mindkettõt (kölcsön).
(Minek raknak rá bémeg feliratot, vagy bármilyet????!!!! MINEK????!!!!!Mííííííííííííínnnneeeek? csak többe kerül miatta de nem lesz jobb.)

Ride everywhere.

.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Ezt nem értem, hogy egy széria alkatrészbõl ennyire különbözõ minõségû darabok születnek.Mert kicsit furcsa hogy rengetegen vannak akik keményen hasznlják és azt mondják hogy király.Meg ezek szerint vannak sokan olyanok is akik szerint szar.OK, hogy a Princo lemezeknél változik a minõség de fékkaroknál(LX)?Vagy most mi a franc van?Én is pirospontozom az LX-et.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Hmm hát eddig is a B+ felé húztam... Valszeg azlesz, meg lx-re más is mondta h nem a legjobb. Köszi.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
sztem meg a legjobb...:)
lehet hogy rosszat fogtál ki...
Autist Team:)

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Hat nekem eddig az lx fekkarom volt messze a legszarabb...rossz a fogasa,balfasz modon van megcsinalva a bowdenrogzites,es nekem kb 2 het utan mar ugy kotyogott mint a p*csa.Lehet masnak bejon,en nem ajanlom...

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Õsz óta ilyen B+ van az egyik bringámon, és nagyon bevált. LX-et nem próbáltam, úgyhogy összehasonlítási alapom nincs.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ez a b+ egy felirat nélküli avid(mindjárt meglincselnek ennek a karnak a tulajai, hogy hogy mondhatok ilyet,pedig de)
sztem simán egy gyárban is készülnek, taiwan rulez.
lx pedig elég fura hogy egy lemezkébõl van hajlítva.
ha egyiken se lenne felirat, akkor... amelyik jobban tetszik a kedves vevõnek.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Jó hát az 1 dolog h fogdostad... De gondolom nem próbáltad ki mûködés közben :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

Hát 200 forintal drágább :D De ha jobban megnézed akkor ez a B+ egy avid másolat szal olyan szar nemlehet, bár kitudja... Meghallgatnék még olyan valakit is aki kipróbálta azt a B+t esetleg mind2-t.

Én ha mindenigaz ezt a modellt fogodostam valamelyik boltban(de nem biztos).Ez alapján írtam.De õszintén szólva nem hoiszem hogy ilyen árban találnál az LX-nél jobb kart.
Lx-em meg van, annál jobbat nem kívánok magamnak.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Hát 200 forintal drágább :D De ha jobban megnézed akkor ez a B+ egy avid másolat szal olyan szar nemlehet, bár kitudja... Meghallgatnék még olyan valakit is aki kipróbálta azt a B+t esetleg mind2-t.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Hát ilyen fékekhez azért sztem dukálna az LX.Lényegesen jobb fogása van mint a B+-nak, kevésbé lötyög és valljuk be a coolfaktora is sokkal nagyobb.És annyival nem drágább, mint amennyivel jobb sztem.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Kérdés.... Lx fékkar, vagy B+ MT 2.1? Streetre, meg ugribugrira kéne, egyenlõre SRAM 9.0, de lassan váltás avid bb7re.

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
És ha pótolni akarod a szilikoncsövet az menyibe van? Mert gondolom azt is kell cserélni (belsõ kopás, sár belemegy stb.)
A másik pedig: azért az elég gáz, hogy gyárilag 30 ezerért nem a legjobb bovdenszálat adják hozzá, hanem ha jót akarsz akkor azt még ki kell cserélned...
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

forgácsolják azt a sok kis bizbaszt? vaz. Mondjuk, láttam már CNC esztergát száladagolóval ellátva, speckó csavargyártásra belõve...
fogás-elõtolás, menet leszúr, 3 másodperc. ..s lövi is kifele...szakikám meg minden 12312310 megnézi, hogy kell-e lpakát cserélni.. :-))
sztem csak a szöveg/marketing drágitja. a technológia relatíve olcsó, ha egy menõ forgácsológépet nézünk, még ha 5000Ft/óra is az üzemideje.... óra alatt legyárt egy szakajtóval...
Mondjuk, a teljesítménye biztos elismerésre méltó, de kicsit azért húzós az ár.

Pont ugyanerre gondoltam én is! Bár nagggyyyon szeretnék egy ilyet, de a hajtókarom vagy az egész hátsókerekem ér kb ennyit. Az meg hogy profiknak való alkatrész, hááát láttam már párszor azt aki lefty-s cannondalé-val jár itt a városban, de mikor direkt követtem véletlenül sem ment le az aszfaltról. (én meg közben unalmamba wallride-ot gyakoroltam a NEM PROFI :P (háhonne) gépemmel...) Szerintem az ilyeneknek való az ára, nekem meg a többi... Divat és kész!

Sosem volt nike cipõm, (csak converse, meg vans,meg getta... :D)

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 posts
nekem perpill elég lenne 30cm is. :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Én azért elfogadnék egy fél pár nokon bowdent is.:afro:

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts

Az mondjuk hogy az egyik fekete Jagwire a másik fekete noname, vagy Shimano a kutya nem veszi észre. De az szerintem sz@rul nézne ki, ha az egyik bowdenház csilli-villi, kis hengerekbõl álló ékszerecske, ezüst vagy arany színben, a másik meg valami egyszerû fekete bowdenház.
De lehet hogy csak az én szemem szúrná. Azért egy profi gép nézzen is ki annak!

Ez így igaz.
Csak a pénz nagy úr.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.