Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Né zzed mán', aszongyahogy falussy vónék, dikk...

Amúgy ja, nem értettem igazán mire is gondolsz. Kifejtenéd?

Egyébként az én 9.0-s fékeimen a pofákon (cserélhetõ) az van hogy SRAM. Semmi kúlstop...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás
Engem szólítottál meg íly' bájos falusiassággal?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
He?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Cingár

Cingár

vendég

• fórumtag
  • 100 hozzászólás

Sram 9.0 iszonyat jo, de nekem jobban bevalt hozza az 500ft-os puha b+ pofa. Szal ha a 7.0 meg 9.0 ugyanaz, akkor a 7.0 kiraly 2500ert! Ricsivel ne szarakodj...ja, es fekkar kell a dologhoz, gagyival nem mesz semmire, minimum egy deore.

jeh, a 9.0 télleg jól fog, eltalálták nagyon, de nekem már a második garnitúrában lazul ki visszafordíthatatlan állapotig a rögzítõ tüske, ami pozícionálja a helyzetét. szal azt a részt elcsöszték, de amúgy jó.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Én Avid Sd5-öt használok. Nekem nagyon bejön, serintem iszonyat jó.

És az ebike-on kijön 8600 Ft-ból.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Hát sajnos nem lehet kapni egyiket se már:(, megszûnt a gyártásuk is, ugyhogy új fék után kell néznem. Amit kinéztem az még pont beleférne, 2005-ös LX V-fék(nem párhuzamosított). http://ebike.hu/termekek/fek/v-fek/712
Mi errõl a véleményetek? 10k-ért párban megérné?(vadiúj)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nekem a roncson tektro van 3 éve, kool stop, majd puha b+ pofával. semmi gond.
csak a fékkarom lassan elrohad, de ez engem nem zavar.
kukától kukáig bicajozni vele pont tökéletes. :-))

FreeStyler

FreeStyler

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.036 hozzászólás
Sram 9.0 iszonyat jo, de nekem jobban bevalt hozza az 500ft-os puha b+ pofa. Szal ha a 7.0 meg 9.0 ugyanaz, akkor a 7.0 kiraly 2500ert! Ricsivel ne szarakodj...ja, es fekkar kell a dologhoz, gagyival nem mesz semmire, minimum egy deore.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
mindkettõtöknek igaza van, legalábbis én úgy hallottam,
hogy a 7.0 kétféle változatban került forgalomba:
kool-stop pofával, meg ruppótlannal.
de szerintem már csak utóbbi kapható,
és annak a fékhatásától nem fog elájulni senki
(én rövid idõn belül cseréltem)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
a nem cserélhetõ pofás is Koolstop,és brutál módon fog!
én 5.0-ban találkoztam vele:)
Ricsit a cécósok többsége szereti,nemtom miért...
igazából ha nem zavar,h Tektro,ve7sz 1 Tektrot is,az legalább occsó' és meg nem fogod mondani h mi a különbség!
úgyis sok múlik a felnin is és a beállításon

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Hi! A közeljövõben azt hiszem új féket fogok venni, 3 féket néztem ki, és nem tudom eldönteni melyik legyen:
1. Ritchey Comp V-fék: 2500ft
2. Sram 7.0 az is 2500ft
3. Adjak még bele 2rongyot és vegyek egy 9.0-át? Mennyivel jobb ez? Megéri az a plusz 2000Ft?
Mindegyik elõre+hátra lenne, egyenlõre Acera fékváltókarral, egy-két hónap mulva lehet lecserélném LX karokra.
Az árakat egyébként itt http://www.bikeposta.hu néztem.

sram része:
a 2 csak fékpofában tér el, a 9.0 és a 7.0
a 7.0-ban nem cserélhetõ "gagyi" pofa van, a 9.0-ban pedig kétridzsdzses cserélhetõs kool stop, iszonyat fékhatással.
elöbb utóbb úgyis elkopik az olcsóbb pofa is, akkor érdemes ilyenre beruházni, csak el kell dönteni hogy most picit többet, rögtön okosabbat, vagypedig a butábbat, késöbb pedig uj pofaként cserélhetõset.
nekem 9.0 volt, nagyon jó volt, semmi panasz.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Szerintem sram :)

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

zsolti22

zsolti22

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
A Ritchey-vel nem jársz rosszul,a másik 2-t még nem próbáltam.
ZSOLTi

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Hi! A közeljövõben azt hiszem új féket fogok venni, 3 féket néztem ki, és nem tudom eldönteni melyik legyen:
1. Ritchey Comp V-fék: 2500ft
2. Sram 7.0 az is 2500ft
3. Adjak még bele 2rongyot és vegyek egy 9.0-át? Mennyivel jobb ez? Megéri az a plusz 2000Ft?
Mindegyik elõre+hátra lenne, egyenlõre Acera fékváltókarral, egy-két hónap mulva lehet lecserélném LX karokra.
Az árakat egyébként itt http://www.bikeposta.hu néztem.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Jahh én is pont azért nem akarom kivenni mert akkor oda az állíthatóság.
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
A vékonyabb alátét is kúpos szokott lenni, így ha jól be is akarod állítani ne vedd ki. Nekem alapállapotban párhuzamosak a pillangók, se szvsz nem baj ha szétáll kicsit; ha jól tévedek ezért is hívják V-féknek...

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Egy kis segítség/infó kellene.

Hétvégén felújítottam a bringát. A régi tektro V-féket lecseréltem egy Avid SD5-re. De se elõl, se hátul a csonkon nem megy rá ütközésik. Marad egy kb 1-1,5 mm-nyi hézag. A kérdés, hogy ez normális-e így illetve ha nem akkor hogyan tudom orvosolni. A másik kérdés, hogy széles WTB Dual Duty FR felniket használok és az új fékek mintha kicsit szét állnának, pedig a vékonyabb alátát van belül. Nem probléma ez vagy vegyem ki a vékonyabb alátétet is?

Köszi a segítséget.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
HAgyjad. Nem tartom logikusnak csak ennyi.
A vuelta fék pont a mûanyag lecserélésére van kitalálva. Egy átlagos v-fék jó áron, annyit megér.

Ride everywhere.

.

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
AGA,
bocs, nem volt netem egy darabig.
Képet majd küldök, de némileg rekonstruálni kell a dolgokat,
mert (mint azt már írtam) idõközben azóta már csak egy fék/fékkar van a bike-on.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
sztem bájk plusz, gyárilag jobbak a pofák, s árban se sokkal masszivabb.
viszont állat, nõmnek az van okés.