Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Nézegettem fékkarokat és olyan bazi sokat nem akartam elkölteni rá, mert a végén lehet, hogy tárcsa lesz. Az LX-es fékkarok milyenek? Érdemes egyáltalán cserélnem a trektro-kat (351A)? Csak azért kérdezem, mert az ebike-on néztem és 3000 alatt volt az ára az LX-nek, és olyan olcsónak tûnik. Mondjuk ott valami 2004-es a legfiatalabb, amit kapni lehet (ezüst-fekete 1999, arany 2003, ezüst 2004). Számít valami a kora?

Mennyire bonyolult egy bovdenezés, meg fékkar csere? El lehet mondani egy halandónak, vagy jobb, ha összerakatom valakivel?

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
hátsó fék kéne nekem....

fontos lenne az adagolhatóság mert manuálozni/1kerózni akarok !!! :D

szóval archrival vagy hs33?

a másik meg az, hogy kéne bowden is... szerintetek melyik márka jó?
tudom.. jagwire7ért.. azt azér ne...;)
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Üvölt az elsõfékem, mint a fábaszorult féreg. A hátsó ugyanolyan, de meg se szólal. Egyébként mielõtt bekopott volna, az elsõ is csendben volt, és ha vizes a felni, akkor most is kussol.
A pofa gyári lx. Szerintetek keményebb, vagy puhább pofát kéne vennem, hogy kuss legyen végre? (Annyira ordít, hogy szétspriccelnek a gyalogok, ha egy emberesebbet fékezek:D)

Nekem is ez a bajom. Nincs szög, amit még nem próbáltam volna. Nem segített. Most kicseréltem a jobbost és balost. Csak egy hangyafasznyival lett halkabb. Fizetéskor pofacsere.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Hi!
Lassan eljön az idõ h új pofákat kell hogy vegyek, az Avid sztem fél évig se fogja bírni összesen. Ahogy itt olvasgattam visszafele, láttam hogy dicséritek a fémházas Bike+-ot. Valószínûleg én is ilyet fogok venni, de azé kédezek párat:
Mennyire puha/kemény a pofa ami benne van? Gondolom a keményebb kicsit rosszabbul fog, de viszont tovább bírja ugye? Nekem inkább keményebb fajta lenne a jó.
A piros és sárga full ua. ugye?
Ha késõbb már cserélni kell benne a betétet, akkor ebbe csak bike+ betét megy bele, vagy másmilyen is?(pl BBB, Jagwire, Koolstop)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

(Annyira ordít, hogy szétspriccelnek a gyalogok, ha egy emberesebbet fékezek:D)

Azajó! :D

Na - ez felni-fékpofa párosítástól függ. Szóval érdemi tanácsot senki sem tud adni, próbálgatni kell - DE személyes szubjektív véleményem szerint a Shimano pofák sz@rok, én azonnal cseréltem õket Koolstop-ra. (a Shimano-k nekem is sípoltak, ráadásul nem is fogtak annyira)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Jol van. Hasznaltam rendes V feket, szoval na. Ugy latom rosszul fogalmaztam. Fejre allni es kormanyt atugorni barmivel lehet ha eleg hulye az ember, nem errol van szo. Mindegy. Nem tudom elmagyarazni.

röhögve...
csak jó felni/pofa kell és jobb pillangó, jó karral és bovdennel

ezért jó a hidraulikus pizza, mert ezt megkapod egybe, nem kell tökölni, max betétet cserélni

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Üvölt az elsõfékem, mint a fábaszorult féreg. A hátsó ugyanolyan, de meg se szólal. Egyébként mielõtt bekopott volna, az elsõ is csendben volt, és ha vizes a felni, akkor most is kussol.
A pofa gyári lx. Szerintetek keményebb, vagy puhább pofát kéne vennem, hogy kuss legyen végre? (Annyira ordít, hogy szétspriccelnek a gyalogok, ha egy emberesebbet fékezek:D)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
a fogorvos is heherészett, mikor elmeséltem neki:
~40nel felnyúúl járda, picit bemozdít villanyoszlop bal kéz, már huztam is egy fullost elõl.
bal felsõ záp elfigyel szegélykövön, gyökérkezelés, némi kõmûvesmunka
12 rongy.
je.

@xc: ...persze, ha telik rá. Az árat nem mondtam, hogy tényezõ.
Mondjuk nálam igen-nagyon- ezért járok V- vel.
Az esetek 95%-ban full elég, sõt, ha meg a többi 5% van, akkor ugyse megyek ki, mert esik, meg sár van.
Sztem, a tisztességes beállítás+bowdenek+egy jobb pofa a kulcs.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

60-rol ne allitson mar fejre egy v fek :)

röhögve...
csak jó felni/pofa kell és jobb pillangó, jó karral és bovdennel

ezért jó a hidraulikus pizza, mert ezt megkapod egybe, nem kell tökölni, max betétet cserélni

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Még egy nagyontutkó canti fékkel is simán fejre lehet állni, nem hogy V-brake-el

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

....

bár, mióta egy súlyban lehet kapni tárcsát a V-vel érdemes beruházni, sztem.

ezt erõsen kétlem!!!! mármint a súlyt! Talán a csúcskategóriás tárcsásak közelítenek egy átlag V-fék súlyához! (XTR, Marta SL, stb) de árban.....!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

miért is ne?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Pediig tud! HA nem láttad volna a múltkor, már egy ideje a nose wheelie-t gyyakorolgartom vele. ;)

Ride everywhere.

.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

a jó fék sosem hátrány
mondjuk ezt a fékutas dolgot nem értem, mert egy v fékkel is fejre kéne állnod, ha jól megtéped, nemhogy egy tárcsátval.

Enyim Paripa

Let the people speak

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a jó fék sosem hátrány
mondjuk ezt a fékutas dolgot nem értem, mert egy v fékkel is fejre kéne állnod, ha jól megtéped, nemhogy egy tárcsátval.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Persze jobb, de drágább.És nem biztos hogy szükség van rá.Ennyi.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
....
hahhh...
milyen gumival, milyen felni/fékpofa?
bár, mióta egy súlyban lehet kapni tárcsát a V-vel érdemes beruházni, sztem.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nem foglalok allast egyik mellett sem, de azert tiszta idoben is jobban fog egy tarcsa. Az agyon ajnarozott titan avid V fek, jagwire bovdenezes mellett, puha pofaval sokkal hosszabb fektavot jelentett havernak mikor betonon zugtunk le hegyrol. Nekem LX tarcsa van. Azonos a sulyunk a sraccal. Es mielott valaki megtamad (:) ) tenyleg jo az a V fek. De a tarcsa jobb, ez teny.

Nem lesz semmi baja.Arra való a V-fék is hogy használjuk.Ha elindulsz trutymákos idõben is, tehát sokszor sarazol/havazol stb. akkor esteleg érdemes megfontolni a tárcsát, hogy ne kopjon annyira a felni.Amúgy tökéletes a v fék.

Enyim Paripa

Let the people speak

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás

Ha 85 kilo vagyok es szinte minden nap megyek 60 folott(Budakeszi ut teteje fele melozok), akkor mennyire birja egy jo V-fek, hogy naponta gyilkolom a megallassal?

Nem lesz semmi baja.Arra való a V-fék is hogy használjuk.Ha elindulsz trutymákos idõben is, tehát sokszor sarazol/havazol stb. akkor esteleg érdemes megfontolni a tárcsát, hogy ne kopjon annyira a felni.Amúgy tökéletes a v fék.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás

Lehet célszerû lenne egy tárcsás megoldás:)Milyen bringád van?

Magellan Pyxis Team lesz, ha kesz lesz.

Merida CX500