Jelentkezz be Regisztrálj
V-fékek - általános eszmecsere
Írta 2005. szeptember 26. - 16:55
Mennyire bonyolult egy bovdenezés, meg fékkar csere? El lehet mondani egy halandónak, vagy jobb, ha összerakatom valakivel?
Írta 2005. szeptember 25. - 10:24
fontos lenne az adagolhatóság mert manuálozni/1kerózni akarok !!!
szóval archrival vagy hs33?
a másik meg az, hogy kéne bowden is... szerintetek melyik márka jó?
tudom.. jagwire7ért.. azt azér ne...
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
Írta 2005. szeptember 25. - 00:42
Üvölt az elsõfékem, mint a fábaszorult féreg. A hátsó ugyanolyan, de meg se szólal. Egyébként mielõtt bekopott volna, az elsõ is csendben volt, és ha vizes a felni, akkor most is kussol.
A pofa gyári lx. Szerintetek keményebb, vagy puhább pofát kéne vennem, hogy kuss legyen végre? (Annyira ordít, hogy szétspriccelnek a gyalogok, ha egy emberesebbet fékezek:D)
Nekem is ez a bajom. Nincs szög, amit még nem próbáltam volna. Nem segített. Most kicseréltem a jobbost és balost. Csak egy hangyafasznyival lett halkabb. Fizetéskor pofacsere.
Írta 2005. szeptember 24. - 12:44
Lassan eljön az idõ h új pofákat kell hogy vegyek, az Avid sztem fél évig se fogja bírni összesen. Ahogy itt olvasgattam visszafele, láttam hogy dicséritek a fémházas Bike+-ot. Valószínûleg én is ilyet fogok venni, de azé kédezek párat:
Mennyire puha/kemény a pofa ami benne van? Gondolom a keményebb kicsit rosszabbul fog, de viszont tovább bírja ugye? Nekem inkább keményebb fajta lenne a jó.
A piros és sárga full ua. ugye?
Ha késõbb már cserélni kell benne a betétet, akkor ebbe csak bike+ betét megy bele, vagy másmilyen is?(pl BBB, Jagwire, Koolstop)
Írta 2005. szeptember 24. - 00:09
(Annyira ordít, hogy szétspriccelnek a gyalogok, ha egy emberesebbet fékezek:D)
Azajó!
Na - ez felni-fékpofa párosítástól függ. Szóval érdemi tanácsot senki sem tud adni, próbálgatni kell - DE személyes szubjektív véleményem szerint a Shimano pofák sz@rok, én azonnal cseréltem õket Koolstop-ra. (a Shimano-k nekem is sípoltak, ráadásul nem is fogtak annyira)
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2005. szeptember 23. - 23:44
röhögve...
csak jó felni/pofa kell és jobb pillangó, jó karral és bovdennel
ezért jó a hidraulikus pizza, mert ezt megkapod egybe, nem kell tökölni, max betétet cserélni
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. szeptember 23. - 22:36
A pofa gyári lx. Szerintetek keményebb, vagy puhább pofát kéne vennem, hogy kuss legyen végre? (Annyira ordít, hogy szétspriccelnek a gyalogok, ha egy emberesebbet fékezek:D)
Írta 2005. szeptember 23. - 16:44
~40nel felnyúúl járda, picit bemozdít villanyoszlop bal kéz, már huztam is egy fullost elõl.
bal felsõ záp elfigyel szegélykövön, gyökérkezelés, némi kõmûvesmunka
12 rongy.
je.
@xc: ...persze, ha telik rá. Az árat nem mondtam, hogy tényezõ.
Mondjuk nálam igen-nagyon- ezért járok V- vel.
Az esetek 95%-ban full elég, sõt, ha meg a többi 5% van, akkor ugyse megyek ki, mert esik, meg sár van.
Sztem, a tisztességes beállítás+bowdenek+egy jobb pofa a kulcs.
Írta 2005. szeptember 22. - 21:03
60-rol ne allitson mar fejre egy v fek
röhögve...
csak jó felni/pofa kell és jobb pillangó, jó karral és bovdennel
ezért jó a hidraulikus pizza, mert ezt megkapod egybe, nem kell tökölni, max betétet cserélni
Írta 2005. szeptember 22. - 19:45
Még egy nagyontutkó canti fékkel is simán fejre lehet állni, nem hogy V-brake-el
Írta 2005. szeptember 22. - 16:10
....
bár, mióta egy súlyban lehet kapni tárcsát a V-vel érdemes beruházni, sztem.
ezt erõsen kétlem!!!! mármint a súlyt! Talán a csúcskategóriás tárcsásak közelítenek egy átlag V-fék súlyához! (XTR, Marta SL, stb) de árban.....!
Írta 2005. szeptember 22. - 08:29
miért is ne?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. szeptember 21. - 23:01
Pediig tud! HA nem láttad volna a múltkor, már egy ideje a nose wheelie-t gyyakorolgartom vele.60-rol ne allitson mar fejre egy v fek
Ride everywhere.
.
Írta 2005. szeptember 21. - 22:45
a jó fék sosem hátrány
mondjuk ezt a fékutas dolgot nem értem, mert egy v fékkel is fejre kéne állnod, ha jól megtéped, nemhogy egy tárcsátval.
Let the people speak
Írta 2005. szeptember 21. - 21:15
mondjuk ezt a fékutas dolgot nem értem, mert egy v fékkel is fejre kéne állnod, ha jól megtéped, nemhogy egy tárcsátval.
Írta 2005. szeptember 21. - 20:49
Írta 2005. szeptember 21. - 20:13
hahhh...
milyen gumival, milyen felni/fékpofa?
bár, mióta egy súlyban lehet kapni tárcsát a V-vel érdemes beruházni, sztem.
Írta 2005. szeptember 21. - 08:37
Nem lesz semmi baja.Arra való a V-fék is hogy használjuk.Ha elindulsz trutymákos idõben is, tehát sokszor sarazol/havazol stb. akkor esteleg érdemes megfontolni a tárcsát, hogy ne kopjon annyira a felni.Amúgy tökéletes a v fék.
Let the people speak
Írta 2005. szeptember 21. - 00:34
Ha 85 kilo vagyok es szinte minden nap megyek 60 folott(Budakeszi ut teteje fele melozok), akkor mennyire birja egy jo V-fek, hogy naponta gyilkolom a megallassal?
Nem lesz semmi baja.Arra való a V-fék is hogy használjuk.Ha elindulsz trutymákos idõben is, tehát sokszor sarazol/havazol stb. akkor esteleg érdemes megfontolni a tárcsát, hogy ne kopjon annyira a felni.Amúgy tökéletes a v fék.
Írta 2005. szeptember 20. - 23:05
Lehet célszerû lenne egy tárcsás megoldás:)Milyen bringád van?
Magellan Pyxis Team lesz, ha kesz lesz.
Merida CX500