Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Nah igen, a túllzottan kicentizett bowdenház is megbosszúlja magát.
Én is hasonlóan jártam, szintén egyenes kormányról váltottam hajlítottra, meg stucni is rövidebb és megasabbra, de nekem cserélni is kellett egy hosszabbra a házat, szerencsére voltak itthon kimaradt , dirib darab bowdenházak, az egyik pont jó volt méretileg.

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás

']
Jah igen elsõ féknél a lehetõ legrövidebb bowdenház hosszat vágjál, ami még engedi a kormány rendes forgatását,ez is segíti a jobb fékhatást. A túl hosszú bowdenháztól ugyanis nyúlósabbá válhat a fékhatás.

Ja igen, ezzel is sikerült megszívnom, mert a bringán alapból nagyon ki volt számolva a dolog, csak annyi ház volt a bowdenen, ami épp elég. Csakhogy én lecseréltettem vételkor a kormányt hajlítottra, és elfogyott a ház! Uh most koptatja a csapágy feliratát, és erõs jobbkanyarnál befog a fék(!), de ezen felül szerencsáre semmi baja nincs. Szal egyelõre hagyom, amíg müxik...
...And Justice For All

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Igen, másét, akinek szipi szupi bowdenháza volt, meg tárcsát is. Szóval nem a levegõbe beszélek.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

']
Bowdentémához szólva: Nekem legolcsóbb bowdenházam és bowdenem van, és semmi bajom nincsen vele.Nagyon pöpec az elsõ fékem immáron 8 éve(Hátsó az Magura) Tárcsafék power van benne:afro:

probáltál már komolyabbat, hogy ezt mondod?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Arra gondoltam.. Nyúlós, de nélküle a végén még fejre állok. Újra kell tanulnom fékezni.. :) Mindenesetre már tudom mitõl állítottam egykerékre a bátyámét szinte nulla sebesség mellett.. :)

Én meg éppen azt szeretem hogy ha akarom csontra leblokkolhatom a gépet.
Meg kell tanulni hogy hogyan tudod úgy adagolni a féket hogy ne blokkoljon, hanem csak lassítson. Ez gyakorlás kérdése, és egyáltalán nem egy nagy wasistdas.

Bowdwntémához szólva: Nekem legolcsóbb bowdenházam és bowdenem van, és semmi bajom nincsen vele.Nagyon pöpec az elsõ fékem immáron 8 éve(Hátsó az Magura) Tárcsafék power van benne:afro:
Jah igen elsõ féknél a lehetõ legrövidebb bowdenház hosszat vágjál, ami még engedi a kormány rendes forgatását,ez is segíti a jobb fékhatást. A túl hosszú bowdenháztól ugyanis nyúlósabbá válhat a fékhatás.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
jól teszed.
amúgy is kezeket a paplan fölé...:-)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Arra a túra és trekking bicajokon használt vastagabb izére gondolsz amit fékerõhatárolónak hívnak. Semmi exra nincs benne csak egy rugó, ami ha nagyon megmarkolod a fékkart összenyomódik, azaz veszít a húzási energiából! Szerintem semmi értelme, csak pudingos lesz a fékérzés tõle!!!!

Arra gondoltam.. Nyúlós, de nélküle a végén még fejre állok. Újra kell tanulnom fékezni.. :) Mindenesetre már tudom mitõl állítottam egykerékre a bátyámét szinte nulla sebesség mellett.. :)

Tin: Nem huzogatom.. ;)

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Oké, így már értem.. Nekem az soha nem jött még ki.. Azt hittem egybe van öntve, de majd meglesem.. :)

Az ABS az elsõ fék vége fele van. Tektro A.M.S néven fut. Valami fék modulátor, ami megnehezíti az elsõ kerék blokkolássát. Tény, nagyon nehezen tudtam elsõ kerékre állítani a bringát.. :)

Csak nem tudom eldönteni, hogy jó az, ha ilyen van, vagy nem.

Azért ne nagyon huzigáld, nehogy miattam kijárjon késõbb is. :-)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Még nem csinálta, de elképzelni sem tudom, hogy mi honnan akadt ki.. :)

Ami jobban érdekelne, hogy azzal az elsõ fékes ABS-szel mit lehet kezdeni? Úgy értem, van valami értelme, vagy hanyagolható és bovden cserénél tüntessem el. (Persze, lehet, hogy máshogy nem is tudom lecserélni, csak ha kimarad..)

Látott már valaki ilyen ABS-t?

Arra a túra és trekking bicajokon használt vastagabb izére gondolsz amit fékerõhatárolónak hívnak. Semmi exra nincs benne csak egy rugó, ami ha nagyon megmarkolod a fékkart összenyomódik, azaz veszít a húzási energiából! Szerintem semmi értelme, csak pudingos lesz a fékérzés tõle!!!!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Oké, így már értem.. Nekem az soha nem jött még ki.. Azt hittem egybe van öntve, de majd meglesem.. :)

Az ABS az elsõ fék vége fele van. Tektro A.M.S néven fut. Valami fék modulátor, ami megnehezíti az elsõ kerék blokkolássát. Tény, nagyon nehezen tudtam elsõ kerékre állítani a bringát.. :)

Csak nem tudom eldönteni, hogy jó az, ha ilyen van, vagy nem.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Ami jobban érdekelne, hogy azzal az elsõ fékes ABS-szel mit lehet kezdeni? Úgy értem, van valami értelme, vagy hanyagolható és bovden cserénél tüntessem el. (Persze, lehet, hogy máshogy nem is tudom lecserélni, csak ha kimarad..)

Az ABS-rõl nem tudok.
A kiakadás a váz kormányhoz közelebbi részén történt, ahol a bowdenház elkezdõdik (vagy véget ér, és a meztelen bowden elõbukkan). Ott van egy pöcök, ami a helyén tartja a bowdeneket, a féké vastagabb, ebben van a szûkítõ, és ebbõl jön ki a ház is. Na itt szokott a kormány felé elmozdulni a ház, és nem megy vissza a helyére.
Inkább lefényképeztem, de még konvertálja a tár, addig nem tudom iderakni a linkjét.
mégis sikerült:
http://img.tar.hu/sz...e2/16335708.jpg

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Na igen, azt hiszem mindenre nem gondoltam.. :) Logikus..
Kösz mindenkinek az infókat és az okosítást.. :)

Neked csinálta már azt a féked, hogy a kart nem tudtad behúzni, de ha a bowdent meghúztad a váznál, akkor valamennyire mégis mûködött a hátsó fék? Nekem már többször csinálta ezt, és Aga mutatta meg, hogy mi a gond. A vázon már a hidralikus fék elõkészítése van, és a szûkítõ kis bigyóból kiugrott a bowdenház, megfeszítette a fékkart, és ezért nem lehetett behúzni. Csak szólok, hogy tudj róla. :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Nem, csak azt akartam mondani hogy ne legyen sûrû.De sztem mindenképpen jó ha van benne egy kis olaj.Szebben csúszik a bowden, én úgy szeretem.Más érzés.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
A max azt jelenti, hogy annyira nem is fontos?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Vki említette a zsírt.Nehogy tegyetek a házba, mert beáll tõle teljesen a rendszer. Max. valami sûrûbb olajról lehet szó.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Na igen, azt hiszem mindenre nem gondoltam.. :) Logikus..
Kösz mindenkinek az infókat és az okosítást.. :)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Persze, a végeredményt elhiszem, de az elméletet nem értem.. Tudom, az nem fontos.. :) De a bovden ház gyakorlatilag csak valami takarást jelent, nem? Akár lehetne szabadon is a bovden, nem?

Nem egészen!!!! A bowdenház a takarás mellett az erõátvitelért is felelõs. azért kell a bowdenház, hogy arra menjen a bowden amerre kell neki, illetve a bowdenmozgás amit Te idézel elõ fékezéskor, a féket ráncigálja és ne a bowden kanyarulatok ívének változásában vesszen el a "húzás útja". Na ezt most jól "megaszontam"!!!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Igen, ha nyílegyenesen futna a kartól a fékig.

:) De a bovden ház gyakorlatilag csak valami takarást jelent, nem? Akár lehetne szabadon is a bovden, nem?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Hmm, végülis ez jó ötlet.. Mivel nem próbáltam más féket, mint ami a biciklimen van, így fogalmam sincs, hogy ez pl hova tartozik a mezõnyben.. Nekem nem tûnt fel, hogy nagyon gáz lenne, de tény, hogy semmi összahasonlítási alapom sincs. Majde beugrok valahova..

Persze, a végeredményt elhiszem, de az elméletet nem értem.. Tudom, az nem fontos.. :) De a bovden ház gyakorlatilag csak valami takarást jelent, nem? Akár lehetne szabadon is a bovden, nem?