Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Szerintem azt vedd, amelyik neked szimpatikusabb. De elotte nezd meg mert a ket fekkar kozott van kulonbseg boven es formailag ami kenyelmes, azzal jarsz jol. A suly is fontos lehet de egy kenyelmetlen fekkar tobbet art, mint +200gr.
Persze, hogy vannak elegedett vasarlok mind a kettonel, hiszen jo fekekrol van szo. En nem hasznaltam addig az LX-et, hogy elkezdjen kotyogni a parhuzamositas miatt, de van aki ilyesmire panaszkodott.
Igazabol csak azert irtam velemenyt en is, mert itt a bikemag forumon szokas valamit legjobbnak, valamit szarnak minositeni nulla tapasztalat vagy osszehasonlitasi alap hianyaban is. A melyik fog jobban kerdessel ne is foglalkozz, bizonyitani egyik oldal sem tudja az igazat.

Nos igen. Nehéz kérdés. De úgy látom mindkettõnél vannak elégedett vásárlók. Mivel én 90kg vagyok - dundi, mint azt korábban vki már kifejtette - szükséges a jó fék. Ám az 1 kg viszont sok. Épp könnyítem a gépet, úgyhogy ilyen kompromisszumra nem vagyok hajlandó. Mindenesetre észrevettem, hogy az SL, és a SD7 között nincs számomra akkora különbség, hogy kifizessek 6000ft-tal többet.

Egyébként sem versenyzek, de azért meg kell fognia a féknek.

Hegyek meg nincsenek a 17ker környékén.

Azert egyszer baromira jo volna egy tesztet csinalni, azonos bicaj, azonos rider, csak a fekeket cserelgetni es azonos temporol satuzni. Aztan megnezni hany meter a kulonbseg a fekek kozott... Bikemag-ban akar lehetne egy ilyen teszt. Nem lepodnek meg ha a kozep/felso kategorias fekek kozott, gyari pofaval, rendes felnivel minimalis kulonbsegek lennenek.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

Mivel én 90kg vagyok - dundi, mint azt korábban vki már kifejtette - szükséges a jó fék. Ám az 1 kg viszont sok. Épp könnyítem a gépet, úgyhogy ilyen kompromisszumra nem vagyok hajlandó.

Milyen 1kg?
A Shimano párban szokta megadni a fékek súlyát.
http://weightweenies...?type=rimbrakes szerint LX v-fék 250g körül van, Avid SD SL 164g, SD7 pár grammal nehezebb. Szóval legrosszabb esetben 200g-mal vagy beljebb SD SL-lel mint az LX-szel - ez is számít(hat), félre ne érts!Feltöltött kép
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
még egy adalék: a Shimano párhuzamosító mechanikája a jelek szerint vakvágánynak bizonyult, azóta le is mondtak róla (pl. az LX '05 esetében). ilyen sallangok nélkül is lehet remek féket csinálni, ráadásul jóval alacsonyabb súlyban (Avidok, Sram 9.0, stb.).
Ezek kellõen merev fékek; a többi már csak a felni-pofa kapcsolaton múlik, így egy adott felni esetében egyet kell hogy értsek Cruxos-sal: venni kell egy jó (pl. Koolstop) pofát, amennyiben nem elég az amivel adják.

edit: nekem volt Acera V-fékem is, ami ugye nem egy csúcsmodell, de pl. az SD5-tel összehasonlítva szerintem precizebb a kidolgozása, jobb a felületkezelése.
emellett persze lehet hogy az Avid jobban fog...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Hegyek nincsenek, de olyan nagyon nem kell messze menni, hogy legyen terep.. :)
Küldtem egy privit..

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Nos igen. Nehéz kérdés. De úgy látom mindkettõnél vannak elégedett vásárlók. Mivel én 90kg vagyok - dundi, mint azt korábban vki már kifejtette - szükséges a jó fék. Ám az 1 kg viszont sok. Épp könnyítem a gépet, úgyhogy ilyen kompromisszumra nem vagyok hajlandó. Mindenesetre észrevettem, hogy az SL, és a SD7 között nincs számomra akkora különbség, hogy kifizessek 6000ft-tal többet.

Egyébként sem versenyzek, de azért meg kell fognia a féknek.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
En sem pehelysuly kategoriaban mozgok. A 85kg-om viszont durvan fogta az LX...

Avidod viszont tudtommal nem volt.....:)
nekem viszont volt mind2 (ill sd7)......és sztem nem csak súlyban, nem egy kategória
az avid még többé kevésbé engem is +fog....pedig az nem semmi....más kérdés hogy nálam 1ébként a tárcsafék a fék, de aszfaltra tökéletes a V is.....

Enyim Paripa

Let the people speak

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Fényévekkel jobb az Avid! Az Lx egy középkategóriás cucc az Avid SD SL meg a cég "csúcs V-féke". Azért az idézõjel mert volt már ennél jobb féke is az avidnak (SD Ti, SD Mag). Nem csak hogy könnyebb, de a pofái is jobbak (ala KoolStop). A helyedben gondolkodás nélkül Avid!

Az Avidnak az SD Ultimate a csúcs felniféke, legalábbis ha a nem a súlyt hanem a mûszaki megoldásokat nézzük. Nekem SD Ti van, és amikor elõször feltettem egy 9.0 után, 6-7 km/h-val gurulva mardnem orraestem. Nem vicc, valami olyan kék pofa volt benne ami máig sem tudott senki sem beazonosítani. Szerintem minden a pofán múlik, a többi majdnem egyforma.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Volt ilyen LX-ed vagy csak abbol indulsz ki, hogy az LX a shimano kozepkategorias feke? Egyebkent nekem volt ilyen lx rendszerem es nem volt baj a pofaval, tepte a felnit rendesen. .

Avidod viszont tudtommal nem volt.....:)
nekem viszont volt mind2 (ill sd7)......és sztem nem csak súlyban, nem egy kategória
az avid még többé kevésbé engem is +fog....pedig az nem semmi....más kérdés hogy nálam 1ébként a tárcsafék a fék, de aszfaltra tökéletes a V is.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Volt ilyen LX-ed vagy csak abbol indulsz ki, hogy az LX a shimano kozepkategorias feke? Egyebkent nekem volt ilyen lx rendszerem es nem volt baj a pofaval, tepte a felnit rendesen. De ha megsem eleg jo valakinek, akkor pofat lehet cserelni laza mozdulattal. Sulyban az avid jobb, teljesitmenyben god knows (meg ember nem csinalt olyan tesztet, hogy azonos bringan egymas utan felrakva, azonos temporol melyik fekez rovidebb ido alatt, azonos bringassal a hatan), fogasra viszont ezerszer kenyelmesebb az lx karja.

Fényévekkel jobb az Avid! Az Lx egy középkategóriás cucc az Avid SD SL meg a cég "csúcs V-féke". Azért az idézõjel mert volt már ennél jobb féke is az avidnak (SD Ti, SD Mag). Nem csak hogy könnyebb, de a pofái is jobbak (ala KoolStop). A helyedben gondolkodás nélkül Avid!

Enyim Paripa

Let the people speak

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Igen, ezt hallottam. Mármint a fopa gyenge teljesítményérõl. Persze cserélve lettek volna azok is, de akkor szerintem marad az Avid.

Kösz.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Szasztok! Véleményeket kérnék. Féket veszek, és a két lehetséges választott a 2004-es párhuzam mechanikás Lx, a második Avid SD SL.

Mindössze egy problémám van. Az Lx egy igazán súlyos darab. Ha feltételezzük, hogy nehezebb, mint az XT (nincs pontos infóm az LX tömegérõl) akkor a két fék 1 kiló felett van:scared: ! Avidból meg 1 kiló alatt van a komlett összeállítás(kar, bovden,stb..). A kérdés:

Van annyival jobb az LX, hogy közel 600g +-t cipeljen az ember?

Árban azonosak.

Köszi,
SP

opi89

opi89

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Kedves THEZ!

Nem tudom melyikre gondolsz, én annó(1 éve) 3590 Ft-ért vettem a Bombasticba(Miskolc).
"Széles és sok helyen ki van fúrva"

opi89

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Néztem is! "Occsó!" Holott 1500 HUF az ACOR. :confused:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Hogyhogy nem kapsz AVID-ot, nincs a környékeden bringásbolt vagy mi??
Avid szerintem mindenhol van, ha raktáron nem is, derendelésre hoznak.

Ok a KINGSTON tényleg ritka,de ha találsz nem drága(kb. 4000 Ft) és jó anyagú, aránylag könnyû(MG,SI,AL ötvözet.

opi89

ugyanarra a fékmerevítõre gondolunk?
kb 1 0-val elírtad az árát.
azaz kb 400 ft.

opi89

opi89

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Úgy tudom Avid van az Xfactorban és a Bigbikeban is.

opi89

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Kapásból csak 7 jut az eszembe..... :chin:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

opi89

opi89

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Hogyhogy nem kapsz AVID-ot, nincs a környékeden bringásbolt vagy mi??
Avid szerintem mindenhol van, ha raktáron nem is, derendelésre hoznak.

Ok a KINGSTON tényleg ritka,de ha találsz nem drága(kb. 4000 Ft) és jó anyagú, aránylag könnyû(MG,SI,AL ötvözet.

opi89

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Hol lehet kapni AVID-ot és/vagy Kingston-t Bp-n, mert a környékemen sehol.
White Horse

opi89

opi89

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
A mi bringás körünkben elég sok srácnak van SRAM 5.0-ás V-fékje, az árához képest elég jól mûködik. És néhányan használnak hátra KINGSTON fékmerevítõt, ez az egyik azon kevesek közül melyek tényleg "merevítenek".

De szerintem az AVID-ok és az FRM-ek a legjobbak.(Bár az utóbbi piszok drága.)

opi89