Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4041 hozzászólás a témában

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

Csak annyit, hogy a pofa mindig párhuzamosan ér a felnihez->> Nem kell utána állítani a pofát annak kopásával.

Nem nagyon vágom én ezt de ha jól állítok be egy fékpofát akkor az mindíg párhuzamosan ér a felnihez.....az a max 1. milliméter kopás amit mondjuk egy Ritchey betéten pl. észrevehetek a harántirányú bevágás elkopásával...nos az meg nem oszt nem szoroz....szerintem.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ja. Én is kérdeznék.
Mennyire lesz különbség egy natúr fémkarú fékkar (Acera vmi) és az Avid SD7-es karja között. Csak kevés vagy ég és föld? (SD7-es fékpillangókkal)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Sziasztok!

Azt hallottam hogy V-fékekben az Avid® a legjobb.Igaz ez?
Nézelõdtem is körülötte és a másik kérdésem hogy számít-e olyan sokat hogy párhuzamosított a fékpofa a felnivel?

Csak annyit, hogy a pofa mindig párhuzamosan ér a felnihez->> Nem kell utána állítani a pofát annak kopásával.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lenne egy kérdésem: mi a teendõ ha fékemnek (avid bb7) kicsit üt a tárcsája (meg van hajolva)? újat kell vennem vagy valami úton, módon kiegyengethetõ?

Jujj bocsi rossz helyre írtam... ezer bocsi....:P

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
fõleg súlyban :)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
Sziasztok!

Azt hallottam hogy V-fékekben az Avid® a legjobb.Igaz ez?
Nézelõdtem is körülötte és a másik kérdésem hogy számít-e olyan sokat hogy párhuzamosított a fékpofa a felnivel?
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás

Ugyanez volt nekem is.
Megoldás:totál szét kell szedni, még a perselyezést is, és bezsírozni az utolsó szegecsig. Az használ csak. Az egyszerû tisztogatás semmit sem ér.

Köszi, majd továbbítom.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Haver XT-je pont a múlt héten szart be. Az egyik fékpillangó nem húz vissza rendesen még full rugóerõn sem. Hiába tisztogatta ki. 4 hónapos a cucc.

Ugyanez volt nekem is.
Megoldás:totál szét kell szedni, még a perselyezést is, és bezsírozni az utolsó szegecsig. Az használ csak. Az egyszerû tisztogatás semmit sem ér.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Haver XT-je pont a múlt héten szart be. Az egyik fékpillangó nem húz vissza rendesen még full rugóerõn sem. Hiába tisztogatta ki. 4 hónapos a cucc.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Igen, csak egy Xt kétszer annyi forgáspontot tartalmaz mint pl egy Sd7. (Fékenhént +6 forgáspont:)) Gondozás szempontjából annyira nem nyerõ a párhuzamosító mechanika.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Ráadásul az 2004-es XT hajlamos berohadni, azaz a forgáspontok idõvel megszorulhatnak, és a rugóerõ már nem lesz képes rendesen mozgatni a féktestet.

ezt bármely fék(alkatrész) csinálhatja, mely nem kap megfelelõ gondozást.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
huuhh , azért ezt a részét szívesen kihagynám ...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Ráadásul az 2004-es XT hajlamos berohadni, azaz a forgáspontok idõvel megszorulhatnak, és a rugóerõ már nem lesz képes rendesen mozgatni a féktestet.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás

Az SL fékkar nagy húzás, XT érzése van :)

SD 7 szintén jó - életem legnagyobb fékes hibája volt, mikor lecseréltem a szettet XTR-re. Ugyanúgy fog, sokkal olcsóbb, meg sokkal könnyebb :(

az új bringámra én is XT szettet raktam a régin meg rajtahagyatam az SD 7-et!
A tapasztalataim hasonlóak az XT jóval nehezebb és egy jól beállított SD7-et nem ver a fékhatásban sem...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Csak beállításkérdése volt. Nekem prímán fogott a cantifékem, igaz a pofarögzítésük csapnivalóan mûködöt, mindig elmászott. A patkófékhez meg nagy erõ kellett, késõbb ezek miatt törtem fékkarokat (és valszeg emiatt mászott el a pofa is). Szegény U fékekre már senki nem emlékszik :( ;)

Tényleg csak beállítás kérdése. Nekem jól fog a Ritchey, csak a tuskós pofarögzítést gáz állítgatni (agyon kell húzni a rögzítõ csavart), bár nem kell valami gyakran hozzányúlni. Ezen kívül nincs vele bajom. És nem mondhatni, hogy nyitogatná a támvillákat, pedig nem hiperspéci a vázanyagom

Még a BMX(?)-emen volt olyan patkófék (made in DDR), ami kimerítette a digitális fékezés fogalmát. Tisztára, mint a kontra, vagy fejre álltam vagy semmit se fogott.

A nyikorgás csak beállítás kérdése!

Nem mindig. Az én fékem beállítva meg sem nyikkan, de egyszer próbaként feltettem egy fékmerevítõt elõre, és visított mint a vadállat...

t-works

t-works

törzsvendég

• fórumtag
  • 964 hozzászólás
Az SL fékkar nagy húzás, XT érzése van :)

SD 7 szintén jó - életem legnagyobb fékes hibája volt, mikor lecseréltem a szettet XTR-re. Ugyanúgy fog, sokkal olcsóbb, meg sokkal könnyebb :(

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Sziasztok:)

Annyira vennék Avid SD SL fékkarokat de valahogy a régi LX jobban tetszik....talán mert olyanom már van...technikailag is eléggé azonos kvalitásokkal bírnak de mégsem tudok dönteni:(

Fékpillangók terén tuti, hogy Avid SD 7 de a többi......na azt nehéz....

Segítsen valaki:)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás

Sajnos nem minden párosításnál....:( Illetve persze, mindent be lehet állítani úgy, csak fékerõ nem marad, ha túl döntötten pakolja be az ember a pofát.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Egy kis olaj is segít :D

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás