Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

V-fékek - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
4041 replies to this topic

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
A V-fék mellett szól egyszerûsége, könnyû szervizelhetõsége, jó súlya, ára, ehhez képest elfogadható fékteljesítménye. Én nem temetném a V-féket még sokáig. És azoknak esetleg sokkal jobb választás, akik nem laknak bringabolt közelében, mert ha történik valami, egy imbuszkulccsal meg lehet szerelni, a bowdencsere sem egy bonyolultság. De ha elfolyik az olaj, és nincs otthon célszerszámod, olajad (esetleg nem értesz hozzá, és erre, lássuk be, olajos tárcsaféknél elég jó esély van egy átlagjúzer esetén), akkor viheted be szervízbe. A bowdenes tárcsafékrõl most nem emlékeznék meg...

Akinek meg van pénze, idõjárásfüggetlen(ebb) renszert szeretne, és markánsabb fékhatást, hát nosza rajta, vegyen tárcsát.

...és lám-lám, idén a REBA is kapható V-fékszemmel... hmm...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Errõl a fentebb írt valamirõl nem akarok lejönni és a V fék tényleg ne menjen a picsába de azért a 97 kilómat az LX kar az SD5-el, RW2-es betétekkel még mindíg megfogott ha kellett...akármilyen idõ is volt......nem hiszem, hogy kiszorulna a piacról a V fék......habár már a multi-tecsó-kora bicajokon is tárcsa van 22.000.- ért:)

bár az csak meghalni jó.....mindenestõl:)

ja pl, aszfaltra nekem is elég lenne....csakhát ugye télen meg az erdészeti aszfaltutak általában havas jeges állagúak szal kell nekem oda is a tárcsa.....de mindenki azt használ amit akar vagy tud....magom részérõl én nem kérek többet v-féket, ha nem kötelezõ

ps : mindenesetre kiváncsian várom hogy a 2011-es xtr szettben lesz e még v-fék......:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

és próbáljatok meg közel mázsával mondjuk dk-ról a p3szögön lefelé v-fékkel megállni /és akkor hóról sárról nem beszéltünk, de mintha emlékeznék sár miatt szenvedõ v-fékes kollégákra a tavalyi duna maarcin/....../és 4 féle v-fékem volt, többek közt sd7/.....magam részérõl v-féket soha többet, mindattól független nem mondanám hogy a v mennyen a picsába ......

Errõl a fentebb írt valamirõl nem akarok lejönni és a V fék tényleg ne menjen a picsába de azért a 97 kilómat az LX kar az SD5-el, RW2-es betétekkel még mindíg megfogott ha kellett...akármilyen idõ is volt......nem hiszem, hogy kiszorulna a piacról a V fék......habár már a multi-tecsó-kora bicajokon is tárcsa van 22.000.- ért:)

bár az csak meghalni jó.....mindenestõl:)

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Javítottam de bentragadt ez is.....valaki monnnnya má' meg lehet-e törölni??:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

De mindket rendszernek van elonye is meg hatranya is,szoval szerintem a tarcsa sosem fogja kiszoritani a v-feket.

Szerintem se. Fõleg, hogy a V-fék jóval olcsóbb. De majd meglátjuk!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

De mindket rendszernek van elonye is meg hatranya is,szoval szerintem a tarcsa sosem fogja kiszoritani a v-feket.

5év :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 posts

Frissen felszerelt Avid SD Ultimate fékeimet kipróbáltam és a tárcsafékek elmehetnek a pi...ba. Mavic CrossRide kerekeim vannak, a fékbetét Avid RW2

Ez nagyon érdekelne,milyen az Ultimate féked. Megéri e darabonkénti 17e-t? Nekem is Nokonom és xtr dualom van, és most akarok egy ultimatet beszerezni. De hát nagyon nehéz úgy áldozni rá, hogy nem hallottam elõtte mások tapasztalatát? Meg ugye csinálható elõl jobbkezesre is? És bocs mindannyitoknak , már tudom volt errõl szó, deh nehéz a választás.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Szerintem siman lehet v-fekbol olyan fekhatast kihozni, mint amit a legjobb olajos tarcsak tudnak 160as pizzaval. Nekem regen fos diacomp fekekkel, piros acor fekpofaval ugy fogott a v-fekem a 3e ftos syncros felnin, hogy szerintem odatett volna a juicymnak is, pedig ez most nagyon fog. Egyetlen hatranya az idojaras szerintem, es hogy sokkal tobb torodest igenyel, tarcsat belovod es nagyon sokaig nem kell hozzanyulnod. Na meg persze mas erzes. Es a jo fekhatashoz kiserletezni kell a fekpofa felni variaciokkal. Az szivas. Vagy eltalalod vagy nem. De mindket rendszernek van elonye is meg hatranya is,szoval szerintem a tarcsa sosem fogja kiszoritani a v-feket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

P.S: merre van a DK és a piros háromszög?

dobogókõrõl ...lefelé a királykúti nyeregbe.....az jutott eszembe elõszõr mint néhol kissé meredekebb ösvény /duna marcisok ismerik/

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Köszi a válaszokat, vannak pozitív tapasztalatok is szép számmal. Hamarosan vége a régi betétemnek, akkor felkerülnek a RW2-k.

Amúgy nekem még elég volt a V (és a régi bicómon az alivio kanti fék) teljesítménye is, bár én lefele techikás terepen óvatos vagyok - fõleg ha hó vagy sár, felfele jobban szeretek menni :)

Ha majd elkopnak a felnik vagy egyéb ok miatt egyszer lehet hogy én is felteszek tárcsát (szerencsére olyanok az agyak), de nem sürgeti nálam semmi a váltást az én stíluomban.

P.S: merre van a DK és a piros háromszög?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tiggernél és oleenál a pont, !, én tavaly a duna marcin rengeteget szívtam a vfék miatt, és idén is azzal fogok menni, de sajnos -15 éves lévén- nem rendelkezem önálló keresettel, így nem én szabom meg, hogy mit veszek...de a következõ bringámra már tárcsás agyak mennek, és talán majd egyszer lesz tárcsám is...amúgy meg nem fikázunk dolgokat, lehet, hogy ami v fék téged a 60 kilóddal megfog a "domb"on, és ennek örülsz és elküldöd a pi..be a tárcsát..de az a v fék a 80-90-100 kilós embert nem fogja meg a "hegy"en..(csak érzékeltetés a domb és a hegy, de normafa-jános hegy gyalogút és dobogókõ)....

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Vagy menjetek enduróbájkozni Gardára, Seebodenbe, vagy valami normális helyre azt írjatok megint. Kíváncsi lennék a véleményekre, hogy mennyire szar is egy tárcsafék.

szinuhe

szinuhe

törzsvendég

• fórumtag
  • 911 posts
nemsokara sztem ez amugysem lesz tema, par ev es egy telo sem fogad majd V-t, max az alapok.
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Szeretem az olyan, építõ jellegû hozzászólásokat, hogy ez vagy az elmehet a... Akkor tegyétek oda, hogy mi alapján ítéltek, milyen ellenlábas eszközt/eszközöket, mennyi ideig, milyen körülmények között használtatok.:chin:

és próbáljatok meg közel mázsával mondjuk dk-ról a p3szögön lefelé v-fékkel megállni /és akkor hóról sárról nem beszéltünk, de mintha emlékeznék sár miatt szenvedõ v-fékes kollégákra a tavalyi duna maarcin/....../és 4 féle v-fékem volt, többek közt sd7/.....magam részérõl v-féket soha többet, mindattól független nem mondanám hogy a v mennyen a picsába ......

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts

Olvasgattam itt is visszafele, látom hogy sok függ a kombinációtól - de valahogy sokszor elõkerült a RW2 negatív kontextusban. WTB Dual Duty felnikre menne tektro fékkel párosítva.

A WTB Dual Dutyra az elején úgyis ráfér a koptatás, mert az oldalköszörülés elég darabos rajta. Szoval az elején mindenképpen jobb egy "karcosabb" pofa, aztán amikor bekopik a felni, mehet rá egy lágyabb.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Szeretem az olyan, építõ jellegû hozzászólásokat, hogy ez vagy az elmehet a... Akkor tegyétek oda, hogy mi alapján ítéltek, milyen ellenlábas eszközt/eszközöket, mennyi ideig, milyen körülmények között használtatok.:chin:

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Frissen felszerelt Avid SD Ultimate fékeimet kipróbáltam és a tárcsafékek elmehetnek a pi...ba. Mavic CrossRide kerekeim vannak, a fékbetét Avid RW2
a bowdenezés pedig Nokon. Ez a kedvenc fékbetétem és már sok felnivel kipróbáltam, de még nem vettem észre hogy zabálná a felnit. A fekete Ritchey szerintem rosszabb. A bowdenezésen rengeteg múlik. Elõtte hosszanti szálas ház am volt, de a Nokonnal még brutálisabb lett a fékerõ. Amúgy a fékkar XTR Dualcontrol, és csak középsõ ujjal szoktam fékezni.

Nekem XTR v-fékem van XTR rapidfire fékváltókarral, XTR bowdennel, jagwire betéttel, Sun mach IV felnivel. és a tárcsák sz.tzem is elmehetnek a p...ba. Ja, és Skareb teló, amire azt mondják hogy szar V-fékkel, hát, én nem érzem h. olyan szar lenne.
Összességében azt mondhatom, hogy DH kivételével, mindenkinek ilyen féket q..va yó.

Gabesz.k

Gabesz.k

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
a bowdenezés pedig Nokon. Ez a kedvenc fékbetétem és már sok felnivel kipróbáltam, de még nem vettem észre hogy zabálná a felnit. A fekete Ritchey szerintem rosszabb. A bowdenezésen rengeteg múlik. Elõtte hosszanti szálas ház am volt, de a Nokonnal még brutálisabb lett a fékerõ. Amúgy a fékkar XTR Dualcontrol, és csak középsõ ujjal szoktam fékezni.

uzi

uzi

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
Olvasgattam itt is visszafele, látom hogy sok függ a kombinációtól - de valahogy sokszor elõkerült a RW2 negatív kontextusban. WTB Dual Duty felnikre menne tektro fékkel párosítva.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Megszámolni sem tudom hogy hányszor kitárgyaltuk ezt már. Felnije és pofája válogatja, hogy melyik eszi jobban, vagy kevésbé a felnit.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám