Napsütés,szélcsend volt az időjárási előrejelzés...hát akkor hajrá! Körmöci hegység az áldozat amely már régi terveimben is szerepelt.A hegység keleti részének a felderítése-bejárása- Zólyomtól nyugatra-sok-sok völgy reménykeltő túrát igért.Bien völgybe betérve egy kapun átengedve-vajon nyitva lesz a későbbiekben is?-tanuló-vizsgázó erdészekkel találkozva indult a túra.A völgy remekül bringázható,de vörösen izzó szemek kísérték az utamat....vaddisznó konda amely nem akart meghátrálni.. támadósorba állt és hangosan röfögve adták értésemre ..itt mi vagyunk az urak.Mivel a pár-hetes kicsiket is látva sietős tekeréssel távoztam.Szarvascsapat még itt-ott felbukkant,de ezen völgy adta a túra állati látnivalóját.Elértem a chata Danielovát,de a sípálya megközelítését a Breznicka völgyből terveztem pár km-es túristautas gyaloglással.Sikerült is ezen művelet. A megtalált vízvételezés már 3. alkalommal hiúsult meg= száraz kutak-források.Porubától a Z nem lesz a kedvencem eszméletlenül keskeny nyom ágakkal-sárral megtüzdelve.. végre P-t elérve 825 m-a Velky son magaslatától újra gyalog-tolva a bringát küzdöttem a sárral-ágakkal-fatörzsekkel-kemény emelkedővel.A sípálya 985 m-e hóval-jéggel fogadott,viszont fantasztikus kilátás a Vepor hegységre,Polanára.Itt Brestovánál sem leltem vizet,de társaságot igen.Szlovis mtb csapattal dumáltam és infót cserélve kívántunk medvementes tekerést-egyébként az 5 fős társaság átlagéletkora kb.50-60 év volt-dicséretes-nem lógtam ki a csapatból Sielnica völgyben lezúgva-csak ajánlani tudom a völgyet + jelölt bringás út!- Szélnye volt a cél.Források szárazak-kocsma zárva!-így kunyeráltam egy kis vizet... a falut romska osada!!! mellett hagytam el.Betértem a Beriakova völgybe...250 m szint és már a Sucha dolina útján rakosgattam az út porát a bringámra.Kovacova volt az első olyan hely ahol végre vizet leltem,de meglepődtem 40 fokos volt.....igen ez egy gyógyvizes fürdő-rehab település.A túra olyan felfedezős-felmérős volt,de érdemes beletenni a későbbiekben is a táncrendembe.Láttam a nagy-fátra,alacsony-tátra csúcsait és még várakozásra int a havas látvány.
https://picasaweb.go...ciHegysegKelet#
oldbike módosította - 2015. április 24. - 11:29