Határvonalon kerekeztem....Alacsony-tátra-Nagy-fátra választóvonalán.Hornojelenska völgy a rajtvonal amely forrásban gazdag és az emelkedésre sem lehet panasz Gyorsan elértem a karámos házat-víz-medvehagyma-vételezés és már a 18%-os emelkedőn találom magam.1250 m-ig OK,de a sár nagy-mértékben harapott a kerekembe,így itt megállva és újratervezve a Krizna mászást.Prasnicke sedlót elérve északról szerettem volna támadni,de itt a hó gördített akadályt az utamba.Sebaj a fátra gerincének a látványával telítve nem görbült le a szám
Tovább ereszkedve a Sucha völgybe-patakmedrébe tartogatott pár meglepetést az út,de csak a szépségével telítődtem
Hajabacka-Vysna Revuce ismerősként üdvözölt és kofolával jutalmazta az eddigi teljesítményemet.Hajrá...mondtam és már a szögesdrótoktól-aknazártól mentes határvonalon tekertem fel a fenyvesben amelyhez a patak csörgése adott zenés támogatást.Tekintgettem a kilátópontokon jobbra-balra,de nem láttam benne kivetnivalót
Mincol-Rakytov csúcsa igen alázatossá tette a dédelgetett terveimet,de nem fogom kihagyni
A sturec hágó utáni ereszkedés felért egy habos sütivel amelyhez a jéghideg forrás csak kenegette a túlsúlyos testemet
A Jelenec szikláinak a mászásához kevés lett volna az idő,így Turecska rejtelmeibe vesztem bele.Gyönyörű időben volt szerencsém bringázni,bár a Krizna kimaradt,de a fátra-gerinc látványa kárpótolt érte.....ha valaki kedvet kapott akkor bringára!
https://picasaweb.go...haDolinaKrizna#
oldbike módosította - 2015. május 09. - 07:57