Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Otthoni szerelés, szerszámok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6030 hozzászólás a témában

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
a fogsoron nincs mit kenni. a védé meg másra nem jó mint takarításra ahol a fent említett módszer nem használható

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ööö
most nemtom , lehet én értelmeztem félre de ki is beszélt a takaritásrol? ha jol sejtem bomb sem, hanem arrol hogy ha wd40el fut a gép, nem lesz retkes a fogaskoszoru hisz nem zsirral megy
és kész.
magassomásu meg maradjon csak a tesco-bálykoknak, azoknak nem árt....

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
má megint a védé. hagyjuk má. a nagynyomásúval meg az a baj hogyha megnyomatod vele a fogsort kapni fog ott minden, agy racsni anyámkínyja. az meg kinek jó.
brigéc, aztán víz finoman aztán annyi.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Wd önmagában nem elég..kosz sár oldására nehezen hzzáférhetõ helyrõl oké de kell valmi kenõanyag..és szerintem takarításra inkább nagynyomású fürdõ egy 100-asért valami benzinkútnál..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
na, végre valaki ;)
mé utálja mindeki? mert nem szakszerü? kit érdekel.. de legalább ez kijön a nadrágból.....
ellenben a nemtudom milyen márkás hibátlan kenésü jol elosztódó, szép szinü kenõzsirokkal.... ::)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
wd-40 meg a legfasz@bb..

hasznalni kell nem sajnalni..

es nincs tobbe retek fogaskoszoru..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
800-1300 ft.
autosboltban:
-olajszürõleszedõ célszerszám
bicosboltban:
-"he? menj anyádba"
-"menj autosboltba"
-"nesze, fogaskoszorúleszedõ"
kép1
kép2

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
1000ft

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
a lánostor nekem is megállt 0 forintban, úgy ahogy a fent említették. nem kellett mást mint a fém lapot kifúrni. És rullán mûkszik. Nem tom boltban mennyiért adják, de biztos nem olcsó...

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én 0 Ft-ból kihoztam a "láncoskulcsot": egy kötelet spirálban feltekerek a fogaskoszorúra, a kötél végét rákötöm egy erös botra (parasztok itt is alkalmazhatják a partvisnyelet 8)) és a bottal megfeszítem a kötelet.

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás

a láncra egy kis wd40

öööö talán nem ez a legjobb módszer a gyári kenés hiányának orvoslására ::)

Töröld le róla a koszt (ha került rá azóta) és kend mg vmi rendes anyaggal

TrollEmber

TrollEmber

törzsvendég

• fórumtag
  • 905 hozzászólás
láncostort gyárthatsz otthon is (használt lánc + pár csavar + vmi fém lap = nekem max 400 Ftból megvolt---ja még kell egy fúró is ;) )

Azzal csak megfogod a fogsort, hogy ne forogjon el, miközben a leszedõvel kilazítod.
A leszedõ egy fém henger szerûség, aminek az egyik végén körbe fogak vannak. Ezt kell betolni a fogsor közepébe és eltekerni egy villáskulccsal órával szembe.
Így jön le

Vissza úgy megy, hogy mindent felpakolsz, amit leszedtél, olyan sorrendben ahogy volt és órával megegyezõen rászorítod a fogsort az elõzõleg leszedésre használt bizgere segítségével.

Ez kazettás agyra mûködik, a menetest nem tudom, de asszem csak a leszedõ formája más.

nemtom volt-e már, de érdemes nézegetni:

ParkTool Repair help

Van térképes változat is

Neked meg ez kell

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Hát izé, szóval akkor a fogsort. Annyit, hogy a küllõt be tudjam akasztani. A láncoskulccsal tekerjem tekerjem visszafelé(gondolom valahogy így kéne)? A legnagyobb fogaskerékre tegyem a lánsoskulcsot vagy ez mindegy?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Kevésszer volt eddig leírva a meghajtás topicba, de mielött hozzákezdenél vegyél vagy csinálj láncoskulcsot és vegyél egy kulcsot a fogsorhoz is, utána jelentkezz. ;) Biztos, hogy az egész racsnit le akarod szedni ? Nem lenne elég a fogsort ?

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Sziasztok, sikerült elszakítanom egy küllõt csak az a baj,h racsni oldalon van és így az újjat nem tudom betenni. Meg tudná mondani valaki,h miképpen lehetne lekapni az agyról a racsnit? thx.

Kolbee

Kolbee

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás

Én is sokat küzdöttem azzal a csavarral Judy C-n. Az én módszerem az, hogy felülrõl bedugok egy nagyon hosszú imbuszkulcsot (ezt otthon találtam, de az Obi-ban is lehet kapni) és ezzel ellen tudok tartani.

Én meg paraszt vagyok, és beledugom a partvist. ;D ;D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Én is sokat küzdöttem azzal a csavarral Judy C-n. Az én módszerem az, hogy felülrõl bedugok egy nagyon hosszú imbuszkulcsot (ezt otthon találtam, de az Obi-ban is lehet kapni) és ezzel ellen tudok tartani.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Akkor meg minek csavargatod azt a csavart ? ;)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Köszi! Megpróbálom, ahogy írtad. Amúgy én nem szereltem a telót soha.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Elméletileg a nyomorúd végébe csavarod be azt a csavart. Próbáld meg azt, hogy nyomod össze a telót és akkor a rugó megfeszíti annyira, hogy ne forogjon el. Ha úgy is elforog, akkor valamit rosszul raktál össze odabent, vagy tényleg megszakítottad a csavart.