a fogsoron nincs mit kenni. a védé meg másra nem jó mint takarításra ahol a fent említett módszer nem használható
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Otthoni szerelés, szerszámok
Indította
CURTISPAPI
, 2003. február 25. 21:21
Írta 2004. április 24. - 23:23
Írta 2004. április 24. - 22:37
ööö
most nemtom , lehet én értelmeztem félre de ki is beszélt a takaritásrol? ha jol sejtem bomb sem, hanem arrol hogy ha wd40el fut a gép, nem lesz retkes a fogaskoszoru hisz nem zsirral megy
és kész.
magassomásu meg maradjon csak a tesco-bálykoknak, azoknak nem árt....
most nemtom , lehet én értelmeztem félre de ki is beszélt a takaritásrol? ha jol sejtem bomb sem, hanem arrol hogy ha wd40el fut a gép, nem lesz retkes a fogaskoszoru hisz nem zsirral megy
és kész.
magassomásu meg maradjon csak a tesco-bálykoknak, azoknak nem árt....
Írta 2004. április 24. - 22:30
má megint a védé. hagyjuk má. a nagynyomásúval meg az a baj hogyha megnyomatod vele a fogsort kapni fog ott minden, agy racsni anyámkínyja. az meg kinek jó.
brigéc, aztán víz finoman aztán annyi.
brigéc, aztán víz finoman aztán annyi.
Írta 2004. április 24. - 22:25
Wd önmagában nem elég..kosz sár oldására nehezen hzzáférhetõ helyrõl oké de kell valmi kenõanyag..és szerintem takarításra inkább nagynyomású fürdõ egy 100-asért valami benzinkútnál..
Írta 2004. április 24. - 22:13
na, végre valaki
mé utálja mindeki? mert nem szakszerü? kit érdekel.. de legalább ez kijön a nadrágból.....
ellenben a nemtudom milyen márkás hibátlan kenésü jol elosztódó, szép szinü kenõzsirokkal.... :
mé utálja mindeki? mert nem szakszerü? kit érdekel.. de legalább ez kijön a nadrágból.....
ellenben a nemtudom milyen márkás hibátlan kenésü jol elosztódó, szép szinü kenõzsirokkal.... :
Írta 2004. április 24. - 22:00
wd-40 meg a legfasz@bb..
hasznalni kell nem sajnalni..
es nincs tobbe retek fogaskoszoru..
hasznalni kell nem sajnalni..
es nincs tobbe retek fogaskoszoru..
Írta 2004. április 24. - 19:20
Írta 2004. április 24. - 13:17
a lánostor nekem is megállt 0 forintban, úgy ahogy a fent említették. nem kellett mást mint a fém lapot kifúrni. És rullán mûkszik. Nem tom boltban mennyiért adják, de biztos nem olcsó...
Írta 2004. április 23. - 23:55
Én 0 Ft-ból kihoztam a "láncoskulcsot": egy kötelet spirálban feltekerek a fogaskoszorúra, a kötél végét rákötöm egy erös botra (parasztok itt is alkalmazhatják a partvisnyelet 8)) és a bottal megfeszítem a kötelet.
Írta 2004. április 23. - 21:40
a láncra egy kis wd40
öööö talán nem ez a legjobb módszer a gyári kenés hiányának orvoslására :
Töröld le róla a koszt (ha került rá azóta) és kend mg vmi rendes anyaggal
Írta 2004. április 23. - 21:22
láncostort gyárthatsz otthon is (használt lánc + pár csavar + vmi fém lap = nekem max 400 Ftból megvolt---ja még kell egy fúró is )
Azzal csak megfogod a fogsort, hogy ne forogjon el, miközben a leszedõvel kilazítod.
A leszedõ egy fém henger szerûség, aminek az egyik végén körbe fogak vannak. Ezt kell betolni a fogsor közepébe és eltekerni egy villáskulccsal órával szembe.
Így jön le
Vissza úgy megy, hogy mindent felpakolsz, amit leszedtél, olyan sorrendben ahogy volt és órával megegyezõen rászorítod a fogsort az elõzõleg leszedésre használt bizgere segítségével.
Ez kazettás agyra mûködik, a menetest nem tudom, de asszem csak a leszedõ formája más.
nemtom volt-e már, de érdemes nézegetni:
ParkTool Repair help
Van térképes változat is
Neked meg ez kell
Azzal csak megfogod a fogsort, hogy ne forogjon el, miközben a leszedõvel kilazítod.
A leszedõ egy fém henger szerûség, aminek az egyik végén körbe fogak vannak. Ezt kell betolni a fogsor közepébe és eltekerni egy villáskulccsal órával szembe.
Így jön le
Vissza úgy megy, hogy mindent felpakolsz, amit leszedtél, olyan sorrendben ahogy volt és órával megegyezõen rászorítod a fogsort az elõzõleg leszedésre használt bizgere segítségével.
Ez kazettás agyra mûködik, a menetest nem tudom, de asszem csak a leszedõ formája más.
nemtom volt-e már, de érdemes nézegetni:
ParkTool Repair help
Van térképes változat is
Neked meg ez kell
Írta 2004. április 23. - 14:23
Hát izé, szóval akkor a fogsort. Annyit, hogy a küllõt be tudjam akasztani. A láncoskulccsal tekerjem tekerjem visszafelé(gondolom valahogy így kéne)? A legnagyobb fogaskerékre tegyem a lánsoskulcsot vagy ez mindegy?
Írta 2004. április 23. - 13:50
Kevésszer volt eddig leírva a meghajtás topicba, de mielött hozzákezdenél vegyél vagy csinálj láncoskulcsot és vegyél egy kulcsot a fogsorhoz is, utána jelentkezz. Biztos, hogy az egész racsnit le akarod szedni ? Nem lenne elég a fogsort ?
Írta 2004. április 23. - 09:40
Sziasztok, sikerült elszakítanom egy küllõt csak az a baj,h racsni oldalon van és így az újjat nem tudom betenni. Meg tudná mondani valaki,h miképpen lehetne lekapni az agyról a racsnit? thx.
Írta 2004. április 22. - 22:02
Én is sokat küzdöttem azzal a csavarral Judy C-n. Az én módszerem az, hogy felülrõl bedugok egy nagyon hosszú imbuszkulcsot (ezt otthon találtam, de az Obi-ban is lehet kapni) és ezzel ellen tudok tartani.
Én meg paraszt vagyok, és beledugom a partvist. ;D ;D
Írta 2004. április 21. - 20:40
Én is sokat küzdöttem azzal a csavarral Judy C-n. Az én módszerem az, hogy felülrõl bedugok egy nagyon hosszú imbuszkulcsot (ezt otthon találtam, de az Obi-ban is lehet kapni) és ezzel ellen tudok tartani.
Írta 2004. április 20. - 08:06
Írta 2004. április 19. - 14:26
Írta 2004. április 19. - 12:06
Elméletileg a nyomorúd végébe csavarod be azt a csavart. Próbáld meg azt, hogy nyomod össze a telót és akkor a rugó megfeszíti annyira, hogy ne forogjon el. Ha úgy is elforog, akkor valamit rosszul raktál össze odabent, vagy tényleg megszakítottad a csavart.